KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Kava: 'Maaş ve ücretlerdeki erime bitsin artık!'

'Emek tarafının ücretlerine yönelik uygulanan tedbirler; emek tarafının maaş/ücret artışlarını baskılarken, piyasa fiyatlarındaki artışlar ise halen sürüyor' diyen Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava: 'Enflasyon hayatımızdan çıksın, maaş ve ücretlerdeki erime bitsin artık!' dedi.

Kava:
03 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA 15:09
22
1695
13
AA aa

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verilerine ve bunun memur maaşlarına yansıyan zam oranlarına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Haziran ayı enflasyon rakamının yüzde 1,64 olarak açıklanmasıyla birlikte kamu görevlileri/emeklilerinin Temmuz ayında alacağı maaş/ücret artışlarının belli olduğunu belirten Kava, Haziran ayı verilerine göre Ocak-Haziran 6 aylık enflasyon yüzde 24,73 ve yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak gerçekleştiğini, bu veriler çerçevesinde, enflasyon farkının yüzde 8,46 ve kamu görevlilerinin alacağı zam oranı yüzde 19,31 olduğunu kaydetti.

7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti'nin direttiği, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun noter görevi üstlenerek tescillediği maaş/ücret artışlarının yüksek enflasyona yenildiğini ve 6 aylık dönemin son 3 ayı (Nisan -Mayıs-Haziran) kamu görevlilerinin cebinden, birikiminden ve kazancından harcayarak ayakta kalmak için mücadele ettiğini söyleyen Kava, şunları paylaştı;

Mevcut artışlarla birlikte;

En düşük kamu görevlisi maaşı 30.560 ₺'den 36.460 ₺'ye

En düşük kamu görevlisi emekli aylığı 14.740 ₺'den 17.585 ₺'ye yükselmiş oldu. Kamu görevlisi emeklilerine yapılmayan (1 yıl) seyyanen artış “Görev Aylığı-Emekli Aylığı” arasındaki uçurumu büyütüyor, gelir kayıpları artarak devam ediyor. Emekliler Yılına yakışacak ve taçlandıracak düzenlemeler uygulamaya geçirilmeli; emek verenlerin, ömrünün büyük bir kısmını alın teri akıtarak geçirenlerin taleplerine kulak verilmelidir.

Memur-Sen olarak; 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına kamu görevlilerinin, emeklilerinin, kadın çalışanların ve engellilerin beklentilerini karşılayacak, kamu personel sistemindeki çarpıklığı düzeltecek, çalışma hayatında barışı tesis edecek adil ve makul tekliflerle gittik.

Biz Memur-Sen olarak; beklenen ve tahmin edilen enflasyon ile piyasa gerçekliği bulunan ve kamu görevlilerimiz tarafından kabul edilen maaş/ücret artışı dışında hiçbir hükme imza atmadık, atmayız.

"YÖNTEM ADİL OLMALI, SONUÇLARI EMEKÇİYİ KORUMALI"

Emek tarafının ücretlerine yönelik uygulanan tedbirler; emek tarafının maaş/ücret artışlarını baskılarken, piyasa fiyatlarındaki artışlar ise halen sürüyor.

1 Temmuz itibariyle elektriğe gelen yüzde 38 zam, doğalgaz desteğinin ve %25 kira sınırı süresinin uzatılmaması, zorunlu harcamalara gelen artışlar, dolaylı vergilerin yükü ve diğer ekonomik gerçekler; sabit gelirlilerin maaş/ücret artışından daha fazla gider sağladığı gerçeği ıskalanmamalıdır.

Maaşlar/ücretler ile piyasadaki fiyat artışlarının kaybedenini sürekli olarak sabit gelirlilerimiz olduğu gerçeğinin bilinmesine rağmen, maaşlara 6 ayda bir, ürünlere ise hemen hemen her ay artış yapılmaktadır.

Enflasyon baskılanmadığı, fiyat artışları durmadığı müddetçe maaş/ücret artışları erimeye, emekçi kaybetmeye ve gelir dağılımındaki adaletsizlik büyümeye devam edecek. 1 ay boyunca emek veren, gece gündüz çalışan ve evine helal ekmek götürmek için dişini tırnağına takan emekçinin “ücreti” enflasyonu artıyor söyleminden/eyleminden vazgeçilmelidir.  

Bu noktada atılacak adımlar, yapılacak düzenlemeler ve belirlenecek yöntemler adil olmalı, sonuç; alın teri ve akıl terinin değerini artırmalı, emekçiyi korumalı, gelir dağılımında adaleti sağlamalıdır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110263)
07 Temmuz 2024 Pazar 17:44
Sen kendi maaşına bak. Vergi dilimine takılmıyor gerisinden sana ne
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110251)
06 Temmuz 2024 Cumartesi 01:04
Siz devlet kapısında maaş alanlar birinci sınıf vatandaşlarsınız; biz diğerleri ise 2.sınıf vatandaşız, pardon devlette çalışanlara göre kaçak mültecileriz. Ama siz şikayet ediyorsunuz, hayret!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110243)
05 Temmuz 2024 Cuma 13:30
Sebebi sendikanız ve hâlâ istifa etmeyen üyelerinizdir. Ahirette iki elimiz yakanızda olacaktır!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110234)
05 Temmuz 2024 Cuma 09:14
Ya kusura bakma ama Yunus hoca hiç inandırıcı değilsiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110232)
05 Temmuz 2024 Cuma 06:39
Korkak kovanın açıklamasına bakın enflasyon düşsünmüş onu hükümet düşünyor zaten senin görevin ve söylemen gereken neden düşmeyen enflasyon kadar artış yapılmıyor demektir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110231)
04 Temmuz 2024 Perşembe 18:32
Genel olarak Memur Sen yaklaşımı şöyle : Kameralar önünde Hükümetin ekonomi politikalarını eleştirip kapı arkasında türlü menfaatler ve her türlü torpil konusunda işbirliği yaparak el sıkışanlar unutulmasın ki bu işin bir de Ahiret boyutu var.. Allah hesap soranların en Hayırlısıdır..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110224)
04 Temmuz 2024 Perşembe 09:51
Daha ne istiyorsun bide ssg lilari düşün. Hadi oradan açlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110223)
04 Temmuz 2024 Perşembe 08:37
Şakacııı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110220)
04 Temmuz 2024 Perşembe 00:56
çok inandırıcı bir tepki olmuş.. nedense ben inandım.. çok tepkiliyim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110217)
03 Temmuz 2024 Çarşamba 23:57
Eskiden biraz utanma vardı Basarsınız istifayı kimse sizin niyetinizi sorgulamazdı.
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
13.05.2025
19:24
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının yıkım işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca 10,5 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale tarihi ve diğer detaylar şöyle;
13.05.2025
19:11
Vali Usta`dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Vali Usta'dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde kurum ve yöneticilerinden beklentilerini aktaran Vali Usta, önceki dönem il müdürü Mustafa Loğoğlu'nun tutumlarına atıfta bulunarak uyarı mesajlarını net ifadelerle paylaştı!
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın