KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Kava: öğretmenler serbest bırakılsın

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan öğretmenlerin serbest bırakılmasını istedi.

Kava: öğretmenler serbest bırakılsın
03 EKİM 2011 PAZARTESİ 21:58
0
1993
0
AA aa

Eğirim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava, yaptığı yazılı açıklamada bir hafta içerisinde kaçırılan 12 öğretmenin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Kava, Haziran seçimleriyle halk iradesinin yaklaşık yüzde 96'sı meclise yansımıştır. Böyle yüksek temsiliyet oranına sahip olan bir meclisin Türkiye'nin kronikleşen bütün sorunların çözümü sorumluluğu düşmektedir. Dolayısıyla böyle demokratik bir meclise yeni anayasa yapma ortamı sağlanmalıdır. Bunun için öncelikle şiddet ortamının biran evvel son bulması ve demokratik adımların hızlandırılması gerekmektedir. Meclis, demokratik taleplerin en iyi dilendirildiği yerdir. Sivil anayasa için partilerin uzlaşı sinyalleri verdiği bir dönemdeyiz. 1 Ekim'de TBMM'nin açılışı önemli gelişmelere sahne oldu. Cumhurbaşkanı'nın demokratik bir anayasa için yaptığı çağrılar ve BDP'nin Meclisi bir çözüm yeri olduğunu görerek mecliste yer alarak sürece dâhil olmasını önemsiyoruz.  Samimiyet ve karşılıklı güvenle bu ülkenin çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Genç ilçesi Çevirme Köyü nüfusuna kayıtlı olan öğretmen Remzi Savaç'ın görev yaptığı Lice İlçesi Çavundur Köyü'nden kaçırılmasına da değinen Kava, “ öğretmenlerimizin endişeli ailelerinin kaygı ve üzüntülerini paylaşıyor; Hemşerimizin ve diğer on bir meslektaşımızın en kısa sürede salı verilerek ailelerine selametle ulaşmalarını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın