Trafik kazalarının sıkça yaşandığı Üniversite Kavşağı'nda yeni düzenleme için başlatılan çalışmalar, dün itibariyle şekillendi. Altı ayrı noktada sinyalizasyon sisteminin kurulacağı kavşakta geçişlerin kontrollü sağlanması için ‘döner kavşak' uygulaması gerçekleştirilirken, ‘kavşağın daraltıldığı' yönündeki eleştirilere de açıklık getirildi.
Çalışmalarla ilgili alınan görüşte; sinyalizasyon sistemi için gerekli enerji hatlarının çekildiği, kavşak düzenleme çalışmalarının da birkaç gün içinde tamamlanacağı belirtilirken, sinyalizasyon sisteminin kurulması için Karayolları Trafik ekiplerinin çalışmalarına başlayacağı ifade edildi.
‘Kavşağı daraltıldığı ve aşırı derece içeri çekildiği' eleştirilerine “Proje nasılsa o şekilde uygulandı' yanıtı verilirken, beyaz şeritlerin düz olduğu, bunun da psikolojik olarak daralma algısına yol açtığı vurgulandı.
Sinyalizasyon sistemi kurulacağı için araçların kontrollü geçiş sağlayacağı ve kavşakta daha yavaş hareket edeceği, gelecek yıl beton asfalt üzerine atılacak son kat kaplamanın ardından şeritlerin yeniden çizilerek kavşağa son şeklin verileceğinin de altı çizildi.
Projenin bu şekilde olduğu, normalde ise yolun üç şerit olması gerektiği paylaşılırken, “Üniversite duvarı biraz daha içeri çekilseydi, burası üç şerit olarak planlanabilirdi. O zaman daha sağlıklı bir yol ağı oluşturulabilirdi. Projeyi çizen Ankara'dır. Çalışmalar projeye göre şekillenir. Şuanda beyaz yol şeritleri düz olduğu için bir şeridin kapandığı algısı oluşuyor. Oysa yol yine iki şerit. Mevcut yol durumuna bu uyuyor. Daha önceleri önlem alınsaydı daha güzel bir yol yapılabilirdi” yorumunda bulunuldu.
Ayrıca üstgeçitlerin de Kredi Yurtlar Kurumu, Korkmaz Petrol ve Kaleönü İlk ve Ortaokulu mevkiinde yapılacağı belirtildi.
YAYLADERE-KİĞI YOLU YERİNE BİNGÖL'ÜN TÜM SIKINTILARI GİDERİLİRDİ
Yayladere-Kiğı arasındaki yol için 300 milyon liralık harcamanın gerekliliği konusundaki sorulara verilen yanıt ise oldukça çarpıcı oldu. Bu yolun da o bölgedeki insanlar için gerekli olduğu ancak bu derece yüklü meblağın o yola harcanmasının ranttan öteye geçmediği iddiası paylaşılırken, 300 milyon liranın bir miktarıyla o yolun yapılabileceği, geri kalan parayla da şehir içi karayolu geçiş güzergâhı, Çapakçur Köprüsü ve daha birçok yolun yenilenebileceğinin de altı çizildi.
300 milyon lira ile beton asfalt yapılan bölgede havadan yol götürülebileceği görüşüne yer verilirken, ödeneklerin sağlıklı paylaşılmadığı da kaydedildi.