KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Kavşağa yeni düzenleme

Uzun süredir tehlikeli yapısı nedeniyle tartışılan Üniversite Kavşağı’nda yeni düzenlemeler yapılmaya başlandı. Yer yer eleştirilere neden olan çalışmalarla ilgili aktarılan teknik görüşler ise asıl sıkıntının projeden kaynaklandığı yönünde. Mevcut uygulamanın doğru olduğu ancak daha sağlıklı bir ulaşım için yolun üç şerit olması gerektiğinin altı çizilirken, Yayladere-Kiğı arasındaki yolun ‘rant’ içerdiği iddiası da paylaşıldı.

Kavşağa yeni düzenleme
14 KASIM 2012 ÇARŞAMBA 09:07
0
2921
3
AA aa

Trafik kazalarının sıkça yaşandığı Üniversite Kavşağı'nda yeni düzenleme için başlatılan çalışmalar, dün itibariyle şekillendi. Altı ayrı noktada sinyalizasyon sisteminin kurulacağı kavşakta geçişlerin kontrollü sağlanması için ‘döner kavşak' uygulaması gerçekleştirilirken, ‘kavşağın daraltıldığı' yönündeki eleştirilere de açıklık getirildi.

Çalışmalarla ilgili alınan görüşte; sinyalizasyon sistemi için gerekli enerji hatlarının çekildiği, kavşak düzenleme çalışmalarının da birkaç gün içinde tamamlanacağı belirtilirken, sinyalizasyon sisteminin kurulması için Karayolları Trafik ekiplerinin çalışmalarına başlayacağı ifade edildi.

‘Kavşağı daraltıldığı ve aşırı derece içeri çekildiği' eleştirilerine “Proje nasılsa o şekilde uygulandı' yanıtı verilirken, beyaz şeritlerin düz olduğu, bunun da psikolojik olarak daralma algısına yol açtığı vurgulandı.

Sinyalizasyon sistemi kurulacağı için araçların kontrollü geçiş sağlayacağı ve kavşakta daha yavaş hareket edeceği, gelecek yıl beton asfalt üzerine atılacak son kat kaplamanın ardından şeritlerin yeniden çizilerek kavşağa son şeklin verileceğinin de altı çizildi.

Projenin bu şekilde olduğu, normalde ise yolun üç şerit olması gerektiği paylaşılırken, “Üniversite duvarı biraz daha içeri çekilseydi, burası üç şerit olarak planlanabilirdi. O zaman daha sağlıklı bir yol ağı oluşturulabilirdi. Projeyi çizen Ankara'dır. Çalışmalar projeye göre şekillenir. Şuanda beyaz yol şeritleri düz olduğu için bir şeridin kapandığı algısı oluşuyor. Oysa yol yine iki şerit. Mevcut yol durumuna bu uyuyor. Daha önceleri önlem alınsaydı daha güzel bir yol yapılabilirdi” yorumunda bulunuldu.

Ayrıca üstgeçitlerin de Kredi Yurtlar Kurumu, Korkmaz Petrol ve Kaleönü İlk ve Ortaokulu mevkiinde yapılacağı belirtildi.

YAYLADERE-KİĞI YOLU YERİNE BİNGÖL'ÜN TÜM SIKINTILARI GİDERİLİRDİ

Yayladere-Kiğı arasındaki yol için 300 milyon liralık harcamanın gerekliliği konusundaki sorulara verilen yanıt ise oldukça çarpıcı oldu. Bu yolun da o bölgedeki insanlar için gerekli olduğu ancak bu derece yüklü meblağın o yola harcanmasının ranttan öteye geçmediği iddiası paylaşılırken, 300 milyon liranın bir miktarıyla o yolun yapılabileceği, geri kalan parayla da şehir içi karayolu geçiş güzergâhı, Çapakçur Köprüsü ve daha birçok yolun yenilenebileceğinin de altı çizildi.

300 milyon lira ile beton asfalt yapılan bölgede havadan yol götürülebileceği görüşüne yer verilirken, ödeneklerin sağlıklı paylaşılmadığı da kaydedildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet Kaçmaz (@Misafir_10293)
14 Kasım 2012 Çarşamba 20:55
ANKARA'DA OTURUP BİNGÖL PROJESİ ÇİZMEK NE DERECE MANTIKLI ANLAYAMIYORUM.BURADA PROJE ÇİZİLEMİYOR MU?YAZIK HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ.HALA BİR KAVŞAK PROJESİ ANKARA'DA ÇİZİLİYOR.ONDAN SONRA DA OLMADI SİL BAŞTAN.MİLLETİN PARASINA YAZIK.BU İŞİN VEBALİ VAR.BUNUN BİR HESABI SORULACAKTIR.İNANMAYANLAR DAHİ O ZAMAN GÖRECEKLER,ANCAK ZAMAN GEÇMİŞ OLACAK.ŞAHSEN BU SAÇMA UYGULAMALARDAN ÇOK BÜYÜK RAHATSIZLIK DUYUYORUM.İLGİLİLERİ ACABA HİÇ VİCDAN AZABI ÇEKMİYOR MU?.
hasan ak (@Misafir_10290)
14 Kasım 2012 Çarşamba 17:03
ORTA GÖBEK ÇOK BÜYÜK OLMUŞ. ARABA SOLA DÖNERKEN ŞERİT SIKIŞMASI OLUYOR. NASIL İŞ YAPIYORLAR...
Fikri Aytekin (@Misafir_10281)
14 Kasım 2012 Çarşamba 11:13
hiç beyenmedim neden işik degilde böyle bir şey benim fikrimce bu kavuşakta dahada çok kaza meydana gelir hem yayalar için de köyü oldu bence teşk
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
22.10.2026
11:45
Bingöl`de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de tam bilet 35 TL, öğrenci bileti 24 TL oldu. Diyarbakır'da tam bilet 28 TL, öğrenci bileti 14 TL; Muş'ta ise tam bilet 23 TL, öğrenci bileti 17 TL. HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Hatem Tarlak, komşu illerle aradaki fiyat farkına tepki göstererek zammın makul seviyeye çekilmesini istedi.
22.10.2026
11:32
Bingöl`de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'ün Genç ilçesinde, eTwinning projesi kapsamında düzenlenen seminerde öğrencilere internetin bilinçli, güvenli ve sorumlu kullanımı anlatıldı. Eğitimle, dijital dünyadaki risklere karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi.
22.10.2026
11:20
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli satış gibi alışverişlerde uygulanabilecek taksit sürelerini belirledi. Televizyondan beyaz eşyaya, bilgisayardan mobilyaya kadar birçok kategoride farklı taksit sınırları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın