Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Sema Kaygalak, Biz, hiçbir çocuğumuzu diğerinden ayırmadan, AKPnin 4+4+4 kesintili eğitiminin yerine, 1+8+4 diye planladığımız, kesintisiz ve zorunlu eğitim modelini öneriyoruz dedi.
CHP İl Başkanı Kaygalak, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin 4+4+4 eğitim sistemine tepki göstererek, partilerinin belirlemiş olduğu 1+8+4 eğitim sistemini önerdi.
8 yıllık eğitimin bugüne kadar başarıyla uygulandığını ileri süren Kaygalak, hükümetin 4+4+4 eğitim sistemi ile çocukların tuzağa düşürdüğünü söyleyerek, “Bu tuzağı her yerde, her platformda yediden yetmişe herkese anlatacağız. Çünkü çocuklar geleceğimizdir. Kızıyla erkeğiyle onları okutmak, geleceğe hazırlamak hepimizin öncelikli görevidir ve boynumuzun borcudur. Bu nedenle biz, hiçbir çocuğumuzu diğerinden ayırmadan, AKP'nin 4+4+4 kesintili eğitiminin yerine, 1+8+4 diye planladığımız, kesintisiz ve zorunlu eğitim modelini öneriyoruz. AKP'nin formülüne göre, 4 yılda sonra eğitim kesilebilecek. Böylece, 10-11 yaşına gelmiş kızlarımız eve kapatılıp gelin edilecek, erkek çocuklarımız da vasıfsız insanlar olarak kaderleriyle baş başa bırakılacak. AKP önerdiği düzenlemeyle çocuklarımız hayatta koparmakla kalmayacak. Eğitimde fırsat eşitliği yok edecek, başta kız çocuklarımız olmak üzere, yoksul ailelerin çocuklarını elinde okuma imkanlarını alacak. Bu kabul edilemez” diye konuştu.
Eğitimciler dışında herkes kunuşuyor. Anlatta bu tuzak neymiş bizde bilelim. Yok eğitimde fırsat eşitliği kalkacakmış, yok yoksul ailelerin elinden okuma imkanı alıncakmış. Sayın KAYGALAK bu söylediklerinizi Genel Başkanınızda söylüyor ama kendisi bile inanmıyor. lütfen ciddi söylemler geliştirinde sizleri ciddiye alalım. Lütfen genel başkanınızın huyunu terkedin, size yakışmıyor.
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın