KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Kemik gelişimi için süte ihtiyaç var

Uzmanlar, ilköğretim çağındaki çocukların vücut sağlığı ve kemik gelişimi için günlük en az 500 gram süt tüketmesi gerektiğini belirtiyor.

Kemik gelişimi için süte ihtiyaç var
14 KASIM 2011 PAZARTESİ 18:21
0
1788
0
AA aa

6 yaşındaki bir çocuğun gelişmesi ve sağlıklı olması için günlük en az 2 bardak süt içmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, sütün, çocuk hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu belirterek, çocukların okula gitmeden önce kahvaltıda bir bardak süt içmelerinin kemik gelişimi için çok yararlı olduğunu kaydetti.

Sütün, çocukların bedensel gelişimleri için protein, güçlü kemik ve dişler için kalsiyum ve enerji ihtiyacını karşıladığını belirten uzmanlar, süt içmenin çocukların sağlıklı dişlere, güçlü kemiklere sahip olmaları yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlü hale getirdiğini ifade ederek, "Sütte, bağışıklık sisteminin gelişmesi için gereken vitaminler bol miktarda bulunuyor. Bir bardak süt, 6 yaşındaki bir çocuğun ihtiyaç duyduğu günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 52'sini, proteinin yüzde 35'ini, B12 vitaminin yüzde 95'ini karşılıyor. Süt, çocuğun enerji ihtiyacını ise yüzde 5-6 oranında gideriyor. İhtiyaç duyacağı besin öğelerini önemli miktarda içinde barındırıyor. İlkokul çağındaki bir çocuğun günde en az 500 gr, yani iki su bardağı süt tüketmesi gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'de gelişme çağındaki çocuklar için süt tüketim oranının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine göre çok düşük olduğunu söyleyen uzmanlar, Türkiye'de gelişmekte olan çocukların günlük süt tüketimin bir bardağı bile bulmadığını söyledi.

Avrupa ülkelerinde çocukların süt tüketim miktarının günlük ortalama bir litre olduğunu belirten uzmanlar, ailelerin, çocukların gelişim çağında gazlı içecekler yerine süt içirmelerinin sağlıklıları açısından çok önemli olduğunu kaydederek, "Maalesef ülkemizde, AB ülkelerine göre süt tüketimi çok düşük. Çocuklarımızı okula göndermeden önce en az bir bardak süt içirelim. Çocukların küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazanmaları için anne ve babalarda çocuklarının yanında birlikte bir bardak süt içmeli. " dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın