KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Kentsel dönüşüm ana protokolü imzalandı

Bingöl Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm ana protokolü Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) arasında imzalandı. TOKİ tarafından yapılacak konutlar için halk görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlayacak

Kentsel dönüşüm ana protokolü imzalandı
17 OCAK 2012 SALI 01:02
0
2047
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm ana protokolü Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) arasında karşılıklı olarak imzalandı. Ana protokole göre, 1376 daire yapılacak. Konutların 36 bloğu 3+1 (120 metre kare), 7 blok 4+1 (190 metre kare) ile birlikte toplam 43 blok olacak. Ayrıca 168 metre kare (3+1)'lik 28 tane de zemin katta daire bulunuyor. Bunlar 4+1'lerin zemin katını oluşturuyor. Bütün bloklar 8 kat olarak yapılacak.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm ana protokolünün TOKİ ile karşılıklı olarak imzalandığının müjdesini verdi. Protokol kapsamında TOKİ'nin İnönü Mahallesi'nde 1376 konut yapacağını anımsatan Başkan Atalay, yapılacak dairelerden 562 tanesinin vatandaşlara satıldığını belirterek, “780 konut hak sahiplerine verilecek. Diğer dairelerde halk görüşmelerinde TOKİ tarafından değerlendirilecek. Bu projenin muhtevasında ayrıca 12 bin 500 metre kare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi Hizmet Binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin metre kare inşaat alanından müteşekkil Yeni Terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumu'nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını temel yapının altındaki Karayolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan Karayolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ Bingöl Belediyesi adına Karayolları'na yapacak. Onunda yaklaşık maliyeti 8 milyon TL. Bu yapılacak tesisler için Bingöl Belediyesi herhangi bir bedel ödemeyecek. Yapılacak olan site içerisinde Cami ve Sosyal tesiste olacak ve bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şuanda mevcut bulunan terminal alanımızı da yapılacak tesislere karşılık olarak biz TOKİ'ye veriyoruz. Oraya da TOKİ büyük bir alışveriş merkezi yaptıracak. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Bu alanla ilgili (Birinci etap) halk görüşmelerine önümüzdeki günlerde başlayacağız. TOKi bu konuda bizi yetkilendirdi. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde hak sahipleri ile görüşmelerimiz başlayacak ve inşaallah en kısa sürede de bu görüşmeleri bitirip, ihale aşamasına getirmiş olacağız. Bu konutlar ve tesislerin tümü TOKİ tarafından yapılmış olacak” dedi.

Projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Atalay, “ Projenin bu aşamaya gelmesi için epeyce uğraştık. Bunda emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma, Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz beye, milletvekilimiz Eşref Taş'a, TOKİ Başkanımız Sayın Ahmet Haluk Karabel'e ve bütün TOKİ çalışanlarına, ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Karayolları Genel Müdürü ve bürokratlarına, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve İl Defterdarlığı'na, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e, Bingöl Belediye Meclisi'ne ve belediye personeline ve mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çok büyük bir çalışmaydı. 135 dönümlük alanı kapsıyor. Bu çalışma ile Bingöl'ün hem konut ihtiyacı ciddi oranda sağlanmış olacak hem de miadını doldurmuş depreme dayanıklılığı yetersiz olan, ekonomik ömrünü tamamlamış konutlarda yenilenmiş olacak” diye konuştu.

Kültür Mahallesi'ndeki 151 dönümü kapsayan alanda kentsel dönüşümün 2. Etabı ile ilgili TOKi ile protokol çalışmalarına başlandığını ifade eden Başkan Atalay, ön protokolün imzalanmasının ardından 2. Etap çalışmalarını da hızlandıracaklarını kaydetti.

Atalay, “Bize inanan, güvenen ve 1. etaptan daire satın alan, ayrıca hak sahibi olup bu projede bize destek veren bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonrada el birliği ve gönül birliği ile bu projenin yürütülmesi için herkesin desteklerini bekliyoruz. Elbirliği ile bu projenin daha kısa sürede gerçekleştirileceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın