KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Kesk'ten yasaya karşı 'hayır' kampanyası

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) tarafından Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası'na karşı ‘HAYIR' kampanyası başlattı.

Kesk`ten yasaya karşı `hayır` kampanyası
25 MART 2006 CUMARTESİ 14:45
0
1766
0
AA aa
Yarın Dörtyol'da kurulacak stand öncesi bir açıklama yapan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Tarkan Demirkuş, “Geleceğimizi ve Emeklilik hakkımızı ipotek altına alan Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası tasarısına tüm kesimlerin karşı çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Zira yasa mezarda emekliliği sosyal güvensizliği, genel sağlıksızlığı halka dayatacak bir yasa tasarısıdır. Hükümet medyada herkes sigortalı olacak, pirimini yatıramayanın pirimini Devlet yatıracak diyor. Ancak bunların kandırmacadan öteye gitmediğini aylık geliri 127 YTL'den fazla olan herkesten 64 ile 431 YTL arasında Sağlık Sigortası pirimi alınacak olması en iyi kanıtıdır.” dedi.

Demirkuş şunları söyledi: “Bu Yasaya göre, pirim gün sayısı yükseltilecek, emeklilik maaşları %23 ile %33 arasında düşürülecek, tedavi giderlerinde katkı payı ödenecek
belli bir limitten sonrasını kişi kendisi ödeyecek, 65 yaşında emeklilik hakkı verilecek,
sağlık hizmetleri hızlı özelleştirilip piyasanın vahşi koşullarına terk edilecek.
Peki bütün bunları kim istiyor? Sermayenin borazanı İMF neden? Hortumlanan paranın borcunu tahsil etmek için. Biz çalışanlar diyoruz ki eğer böyle bir yasayı dayatacaksanız bizde referanduma sunuyoruz. Üreten bizsek karar verende biz olmak istiyoruz.
Bu amaçla 26-02- Nisan tarihleri arasında bu Sosyal Güvenlik Yasa tasarısına karşı hayır kampanyası başlatıyor ve referanduma sunuyoruz. Çalışan çalışmayan herkesin bu referanduma katılıp tercihini belirtmesini istiyoruz.
“Sağlık Hakkını elinden alanlara dur demek için sizde bu referanduma katılıp bir hafta boyunca dörtyol kavşağında kurulacak referandum sandığında HAYIR oylarınızı kullanarak tepkinizi ortaya koymanızı bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın