KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Kesk'ten yasaya karşı 'hayır' kampanyası

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) tarafından Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası'na karşı ‘HAYIR' kampanyası başlattı.

Kesk`ten yasaya karşı `hayır` kampanyası
25 MART 2006 CUMARTESİ 14:45
0
1797
0
AA aa
Yarın Dörtyol'da kurulacak stand öncesi bir açıklama yapan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Tarkan Demirkuş, “Geleceğimizi ve Emeklilik hakkımızı ipotek altına alan Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası tasarısına tüm kesimlerin karşı çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Zira yasa mezarda emekliliği sosyal güvensizliği, genel sağlıksızlığı halka dayatacak bir yasa tasarısıdır. Hükümet medyada herkes sigortalı olacak, pirimini yatıramayanın pirimini Devlet yatıracak diyor. Ancak bunların kandırmacadan öteye gitmediğini aylık geliri 127 YTL'den fazla olan herkesten 64 ile 431 YTL arasında Sağlık Sigortası pirimi alınacak olması en iyi kanıtıdır.” dedi.

Demirkuş şunları söyledi: “Bu Yasaya göre, pirim gün sayısı yükseltilecek, emeklilik maaşları %23 ile %33 arasında düşürülecek, tedavi giderlerinde katkı payı ödenecek
belli bir limitten sonrasını kişi kendisi ödeyecek, 65 yaşında emeklilik hakkı verilecek,
sağlık hizmetleri hızlı özelleştirilip piyasanın vahşi koşullarına terk edilecek.
Peki bütün bunları kim istiyor? Sermayenin borazanı İMF neden? Hortumlanan paranın borcunu tahsil etmek için. Biz çalışanlar diyoruz ki eğer böyle bir yasayı dayatacaksanız bizde referanduma sunuyoruz. Üreten bizsek karar verende biz olmak istiyoruz.
Bu amaçla 26-02- Nisan tarihleri arasında bu Sosyal Güvenlik Yasa tasarısına karşı hayır kampanyası başlatıyor ve referanduma sunuyoruz. Çalışan çalışmayan herkesin bu referanduma katılıp tercihini belirtmesini istiyoruz.
“Sağlık Hakkını elinden alanlara dur demek için sizde bu referanduma katılıp bir hafta boyunca dörtyol kavşağında kurulacak referandum sandığında HAYIR oylarınızı kullanarak tepkinizi ortaya koymanızı bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın