Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, son dönemlerde bazı ulusal basın kuruluşlarında ve haber ajanslarında yayınlanan ‘Bingöl Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenecek” haberlerini yalanladı.
Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, son dönemlerde bazı ulusal basın kuruluşlarında ve haber ajanslarında yayınlanan ‘Bingöl Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenecek” şeklinde kamuoyunu manipüle edecek haberler yapıldığını ve bu haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Kaynak gösterilmeden yayınlanan haberlerin her ne kadar resmi bir kaynağı olmasa da vatandaşlar arasında huzursuzluğa yol açtığını belirten Ketenalp, “Bingöl Belediyesi bu varsayımlar temelinde yıpratılmaya çalışılmaktadır” dedi.
Denetimler ve yasal haklar hakkında basın mensuplarına kısa bir bilgi veren Ketenalp şöyle devam etti; “Bingöl Belediyesi anayasanın bir gereği olarak yer alan genel ve özel teftiş uygulanması doğrultusunda İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri tarafından 2005 yılında teftişe tabi tutulmuştur. Bu teftişte yapılan incelemeler sonucunda belediyenin herhangi bir yasal işleme tabi tutulmasına gerek görülmemiştir” diye konuştu.
“Devletin bütün kurumlarında olduğu gibi belediyemiz de rutin teftişi geçirmiştir. Buna rağmen son dönemlerde İçişleri Bakanlığı'na atfen, hukuki dayanaktan yoksun, yeni bir özel teftiş yapılacakmış gibi kamuoyuna aksettirmeye çalışılması tamamen Bingöl belediyesini karalamaktır” şeklinde konuşan Ketenalp, kaynak göstermeden bu tür haberleri yayınlayan bazı ulusal basın kuruluşları ve haber ajansların hakkında hukuki işlem başlatacaklarını ifade etti.
Bingöl Kent Haber