KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Kılçadırlılar piknikte buluştu

Bingöl merkez Kılçadır Köyü'nde ikamet eden köylüler, her yıl geleneksel olarak yapılan piknikte buluştu.

Kılçadırlılar piknikte buluştu
07 AĞUSTOS 2006 PAZARTESİ 10:46
0
1555
0
AA aa
Erentepe Köyü'ndeki Alzek Çeşmesi piknik alanında bir araya gelen Kılçadır'ın erkekleri, birbirileri ile hasret giderdi. Çocuk, genç, yaşlı demeden, Türkiye'nin değişik illerine dağılan veya köyde ikamet eden Kılçadırlılar, Alzek Çeşmesi'ne akın etti. Yere kurulan sofralarda yemek yiyen Kılçadırlılar, meşe ağaçlarının gölgesinde çay içerek sohbet etti.
Kılçadır Köyü Muhtarı Ahmet Buğu, köylüler arasında kaynaşma, dayanışma ve bireyler arasındaki ilişkileri sıcak tutmak için piknik düzenlediklerini söyledi. Pikniklerin geleneksel hale getirildiğini belirten Buğu, ''Bizim amacımız Türkiye'nin değişik illerine dağılmış, yurt dışına gitmiş köylüleri yılda bir de olsa bir araya getirmektir. İnsanlar arasındaki ilişki gitikçe kopuyor. İş yoğunluğu nedeni ile bir birilerini göremeyen akrabalar bile var. Köylülerimizi bir araya getirmek için geleneksel piknik programı yapıyoruz. Bu sene dördüncüsünü yaptığımız piknikte uzun süre birbirini görmeyen akraba, dost ve arkadaşlar bir araya geliyor. Burada akşama kadar eğleniyoruz. Yalnız sene taziyemiz olduğu için eğlence bölümü kaldırdık'' dedi.
Soğuk suyu ile meşhur Alzek Çeşmesi'nde dün bir araya gelen Kılçadırlılar akşam saatlerine kadar piknik yaptı.


www.bingolgazetesi.com.tr
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın