KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Kızaklarla hayvanlarına yem taşıyorlar

Bingöl'de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayvancılığı olumsuz etkilerken, besiciler sonbahar mevsiminde dağlık kesimde hazırladıkları yaprak ve otları çok zor şartlar altında kızaklarla taşıyarak hayvanlarına ulaştırmaya çalışıyor.

Kızaklarla hayvanlarına yem taşıyorlar
14 ŞUBAT 2012 SALI 21:15
0
1448
0
AA aa

Son 20 yılın en ağır kş mevsimini yaşandığı Bingöl'de hayvancılık yapan köylüler zor günler geçiriyor. Yer yer kalınlığı 4 metreyi aşan kara rağmen kızaklarla yüksek kesimlerden hayvanlarına yem taşıyan köylülerin ağır yaşam şartları hayvancılığın ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyor.

Merkeze bağlı Topalan köyünde geçimlerini hayvancılık yaparak sağlayan köylüler, hayvanlarını yemlemek için ot ve yaprak yığınlarını kilometrelerce kızaklarla taşıdıklarını belirterek, kış şartlarında hayvancığın zor olduğunu belirtiyor. Özellikle bu yıl büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Hüseyin Çaka adlı köylü, geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu, tüm zorluklara rağmen bunu yapmaya mecbur olduklarını söyledi.

 Ayhan ve Orhan Çaka isimli köylüler ise, hava koşulları nedeniyle 4-5 ay boyunca hayvanlarını dağa çıkaramadıklarını, bu nedenle sonbahar mevsiminde hazırladıkları yemleri kışın hayvanlarına verdiklerini ifade etti. Kışın en büyük yardımcılarının kızaklar olduğunu ifade eden Ayhan Çaka, "Her kış mevsiminde bu zorluğu yaşıyoruz. Sonbahar mevsiminde dağlık kesimde hazırladığımız yaprak ve otları kışın kızaklarla 4-5 kilometrelik bir zorlu bir yolculuğun ardından hayvanlarımıza ulaştırıyoruz. Özellikle bu yıl aşırı kar yağışı nedeniyle geçmiş yıllara göre çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Hayvancılık dışarıdan göründüğü gibi kolay bir iş değil. Bu zorluğu yaşayan bilir" dedi.

 Orhan Çaka da ne kadar zor olursa olsun hayvancılık yapmaya mecbur olduklarını belirterek, "Başka bir mesleğimiz yok. Tek geçim kaynağımız hayvancılıktır. Çok sıkıntılar çekiyoruz. Ama başka çaremiz olmadığı için bu sıkıntılara göğüs germemiz lazım" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2025
14:55
Bingöl`de feci kaza! Araç küle döndü, sürücü kurtulamadı
Bingöl'de feci kaza! Araç küle döndü, sürücü kurtulamadı
Bingöl'ün Genç ilçesinde demir tozu taşıyan tır devrildi. Feci kazada sürücü yanarak hayatını kaybetti.
25.06.2025
14:34
Bingöl`de kamyonet takla attı! 1 Ölü 3 Yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı! 1 Ölü 3 Yaralı
İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın