KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Kızlar sahada parladı

GRASSROOTS Futbol Şenlikleri kapsamında Bingöl'de bir ilk yaşandı. Sahaya çıkan kızlar, erkek sporcuları aratmadılar. Mahalle aralarında top oynadıklarını söyleyen kız öğrenciler, yeşil sahada top koşturmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.

Kızlar sahada parladı
03 MAYIS 2008 CUMARTESİ 10:57
0
1834
0
AA aa
Bingöl'de İlköğretim okulları arası başlayan futbol şenliklerine ilk defa kızlar futbol takımı oluşturuldu. Bingöl genelinde yapılan futbol şenliklerine 4 bayan futbol takımı katılarak bir ilki gerçekleştirdiler.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu işbirliğinde yapılan GRASSROOTS Futbol şenlikleri, tüm hızıyla sürüyor. Engelliler, bayanlar ve erkekler kategorisinde toplam 18 okulundan 22 takım katıldığı futbol şenliklerinde özelikle bayanların ilk defa bir futbol maçı yapması dikkat çekti.
Bingöl genelinde Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu(YİBO), Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sarayiçi ve Atatürk İlköğretim okullarının bayan takımları, dğn yeşil sahaya çıktılar.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait sentetik futbol sahasında yapılan maçlarda bayanların erkeklere göre daha iddialı olduğu görüldü.
Şenliklerle ilgili açıklama yapan İl Futbol Koordinatörü Yüksel Bazencir “Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu işbirliği ile yapılan GRASSROOTS Futbol Şenlikleri'nde amacımız; öğrencilerimizi futbol alanında bilgilendirmek, bunun bir yarışma değil oyun olduğunu öğretmek ve velilerin futbola bakış açılarını değiştirmektir. Bingöl'de yapılan futbol şenliklerine ilk defa kız takımları katıldı. Bu da Bingöl'ümüz açısından bir ilk ve önemli bir gelişmedir. Bölgede bu tür sportif faaliyetlerin en yaygın ve katılımın en yoğun olduğu il Bingöl'dür diyebiliriz” şeklinde konuştu.
İlk defa yeşil sahada bir futbol maçı yapacakları için büyük sevinç duyduklarını söyleyen bayan sporcular ise, ailelerinin desteği ve izniyle futbol oynadıklarını söylediler.
‘Bingöl'de kızların futbol oynaması hoş karşılanmıyor' diyen bayan sporcular: “Bayanların da erkekler gibi futbol oynayabileceğini göstermek istiyoruz. Çok zevkli bir oyun. Her şeyden önce dostluk için maç yapacağız. Mahalle aralarında top oynuyoruz ama ilk defa bir futbol sahasında futbol oynayacağız” diye konuştular.
Çeyrek final maçı öncesi kızlar, öğretmenlerinden son taktikleri alıp maça başladılar. Aynı anda yapılan 2 maçta Cumhuriyet Kız YİBO- Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu ile karşılaşırken, Atatürk İlköğretim Okulu da Sarayiçi İlköğretim Okulu'yla karşılaştı. Bayanlar futbol maçı ilk yarı ve ikinci yarı olmak üzere toplam 40 dakika oynandı. Maç sonunda Cumhuriyet Kız YİBO rakibini 5–0 mağlup ederken, Sarayiçi İlköğretim Okulu da maçı 1–0 kazandı.
Erkekler çeyrek final maçları ise şu skorlarla sonuçlandı.
Ilıcalar YİBO                           5–0      Mustafa Kemal Paşa İ.Ö.O
İMKB Fatih İ.Ö.O                    1–0      Çeltiksuyu YİBO
İMKB Sarayiçi  İ.Ö.O              2 -1      Sabancı İ.Ö.O
Kazım Karabekir İ.Ö.O          1–0      Serkan Akyaz İ.Ö.O
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.12.2025
20:56
Bingöl`de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Bingöl'de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Sentetik haplar, esrar ve kokain… Güvenlik güçlerinin 7 günlük bilançosu, uyuşturucunun ulaştığı tehlikeli boyutu gözler önüne serdi.
23.12.2025
20:33
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
2026 asgari ücret zammı, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yapılan komisyon toplantısının ardından belli oldu. Asgari ücret 2026 zammı ile SED belli oldu! İşsizlik, 65 yaş, engelli, dul ve yetim aylığı için son hesap...
23.12.2025
19:41
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
23.12.2025
19:29
Yüzyılın Konut Projesi`nde kuralar çekiliyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde kuralar çekiliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen Yüzyılın Konut Projesi'nde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü gerçekleşecek kura çekimi için geri sayım başladı. Anadolu illerinde fiyatlar ve taksit miktarları ne kadar olacak? İşte detaylar…
23.12.2025
19:03
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yüzde 27 zam yapılarak net 28 bin 75 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
23.12.2025
05:21
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Teknopark, akıllı seralar, sanal borsa laboratuvarı ve üretim odaklı yeni fakültelerle Bingöl Üniversitesi, klasik kampüs anlayışını geride bırakıyor. 2026 yılının üniversite genelinde 'Üretim Yılı' olarak ilan edildiğini duyuran Rektör Çelik: 'Üniversitemizi tüketen değil, üreten bir yapıya dönüştürüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın