KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Kobi'lere 30 milyon euro'luk destek

KOSGEB, az gelişmiş bölgelerinde faaliyet gösteren KOBİ'leri, risk sermayesi ile destekleyecek.

Kobi`lere 30 milyon euro`luk destek
22 OCAK 2012 PAZAR 20:53
0
1385
0
AA aa

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), az gelişmiş bölgelerinde faaliyet gösteren KOBİ'leri, risk sermayesi ile destekleyecek. İdare, bu çerçevede G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu Projesi'ni hayata geçiriyor. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, "Bu proje ile Risk Sermayesi kavramı Anadolu'ya taşınacak ve hedef büyüklüğü 30 milyon euro olan bir kaynak 43 ilimize aktarılacaktır." dedi. Az gelişmiş bölgelerde faaliyet gösteren KOBİ'ler ile girişimcilerin finansal sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalarının yoğunlaşarak devam ettiğini belirten Kaplan, G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu'nun Anadolu'daki KOBİ'lere ve girişimcilere alternatif finansman araçları geliştirilmesi kapsamında önemli bir adım olduğunu belirtti.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile EIF CEO'su Richard Pelly'nin katılımıyla 19 Ocak 2012'de imzalanan G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu'nun ayrıntılarıyla ilgili açıklama yaptı. Fonun ana yatırımcılarını; Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) ve Türkiye'nin Fonlar Fonu programı olan İstanbul Venture Capital İnitiative (iVCi) oluşturuyor. Kaplan, fonun hedef bölgedeki KOBİ'lere 2013-2017yılları arasında yatırım yapmasının beklendiğini söyledi. Bu sayede söz konusu 43 ilde üretime, istihdama katkı sağlanacağını belirten Kaplan, şu bilgileri verdi:

"Bu projeden, 2001 istatistiklerine göre kişi başına düşen gelirin Türkiye ulusal ortalamasının yüzde 75'inden daha düşük olduğu iller olan Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de büyüme potansiyeli gösteren KOBİ'ler ile belirli alanlarda rekabet avantajı sergileyebilen girişimciler yararlanabilecektir. Fon boyutunun en az yüzde 50'si Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleştirilecek yatırımlarda kullanılacaktır."

EIF'in proje için tahsis edilen IPA fonlarının yöneticisi ve danışmanı olarak G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu için bir Fon Yöneticisi belirleyeceğini aktaran KOSGEB Başkanı Kaplan, bu yöneticinin diğer yatırımcıları da çekerek G43 Fonu'nu 30 milyon euro büyüklüğüne ulaştırmasının hedeflendiğini kaydetti. Fonun bu büyüklükte, hedef bölgede geleneksel ve yenilikçi sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'lere yatırım yapmasının beklendiğini dile getiren Kaplan, şunları aktardı:

"Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti, IPA fonları aracılığıyla G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu projesi için EIF'i görevlendirmiştir. EIF tarafından danışmanlığı yürütülen ve kamu ve özel sektör ortaklığında bir yatırımcı tabanına sahip olan Türkiye'nin Fonların Fonu iVCi, G43 Fonu'nda IPA fonları ile birlikte eş yatırımcı olarak yer alacaktır. IPA ve iVCi tarafından fona sağlanacak kaynak 16 milyon Avro'ya ulaşacaktır. EIF, detayları www.eif.org internet sitesinde duyurulacak olan teklif çağrısını gerçekleştirecektir. Başvurmak için son tarih 20 Mart 2012'dir. Fon yöneticisinin seçim işlemlerinin temmuz ayında sonuçlandırılması beklenmektedir. G43 Fonu'nun Hedef Bölge'deki KOBİ'lere 2013-2017 yılları arasında yatırım yapması beklenmektedir. Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) fonları Türkiye ekonomisinin sosyo-ekonomik kalkınmışlık seviyesinin Avrupa Birliği seviyesine çıkartılması ve aynı zamanda bölgesel farklılıkların giderilmesi amacıyla yüzde 85 oranında Avrupa Birliği, yüzde 15 oranında Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanmaktadır."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın