KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Kobi'lere kredi desteği

KOSGEB tarafından başlatılan “1000+1000 KOBİ Yatırım Destekleme Programı”  projesi ile KOBİ'lere “0” Faizli Cansuyu Kredisi verilecek.

Kobi`lere kredi desteği
07 MAYIS 2008 ÇARŞAMBA 10:15
0
1198
0
AA aa
Bingöl Valiliği, KOSGEB tarafından başlatılan “1000+1000 KOBİ Yatırım Destekleme Programı”  projesi ile KOBİ'lerimize “0” Faizli Cansuyu Kredisi verileceğini bildirildi.
Toplam 2000 KOBİ'nin yararlanacağı bir proje olup iki programdan oluşulduğunun belirtildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi.
1- Program 1 olarak nitelenen, Orta Yüksek ve İleri Teknoloji sektörlerinde bulunan 1000 KOBİ'ye işletme başına 100 Bin YTL'lik,  Program 2 olarak nitelenen, Orta-Düşük ve Düşük Teknoloji sektörlerinde bulunan 1000 KOBİ'ye ise işletme başına 50 Bin YTL'lik kredi faiz desteği verilecektir.
Diğer bir ifadeyle program kapsamında 2000 işletmeye toplam 150 milyon YTL'lik kredi faiz desteği kullandırılacaktır. Bu faiz desteği KOBİ'lere 1 milyar YTL'lik kredi kullanımı imkânı sağlayacaktır.
Programın Uygulaması Nasıl Olacak
Programın uygulanmasına yönelik olarak iki ana başlık altında olmak üzere dört ayrı model seçeneği sunulmuştur.
1. Orta-İleri ve İleri Teknoloji Sektörleri için; iki ayrı seçenek sunulmuş olup, KOBİ'ler diledikleri programdan yararlanabileceklerdir.
a) Seçeneği;
•  Kredi Üst Limiti:600.000 YTL,
• KOSGEB Tarafından İşletme Başına Karşılanacak Olan Azami Faiz Tutarı: 100.000 YTL
• Vadesi: İlk 6 ayı ödemesiz, 6 ayda bir 3 eşit taksitte 18 ay vadeli,
b) Seçeneği;
• Kredi Üst Limiti:490.000 YTL,
• KOSGEB Tarafından İşletme Başına Karşılanacak Olan Azami Faiz Tutarı: 100.000 YTL
•  Vadesi: İlk 6 ayı ödemesiz, 6 ayda bir 4 eşit taksitte 24 ay vadeli,
2. Düşük ve Düşük Teknoloji Sektörleri için: iki ayrı seçenek sunulmuş olup, KOBİ'ler diledikleri programdan yararlanabileceklerdir.
a) Seçeneği;
•  Kredi Üst Limiti: 300.000 YTL,
• KOSGEB Tarafından İşletme Başına Karşılanacak Olan Azami Faiz Tutarı: 50.000 YTL
•  Vadesi: İlk 6 ayı ödemesiz, 6 ayda bir 3 eşit taksitte 18 ay vadeli,
b) Seçeneği;
•  Kredi Üst Limiti: 245.000 YTL,
•  KOSGEB Tarafından İşletme Başına Karşılanacak Olan Azami Faiz Tutarı: 50.000 YTL
•  Vadesi: İlk 6 ayı ödemesiz, 6 ayda bir 4 eşit taksitte 24 ay vadeli,
18–24 ay vadeli olan bu destek programında KOBİ'ler faiz ödemeyecek, faizler tamamen KOSGEB tarafından karşılanacaktır.
Ayrıca bu modelle talep edildiği takdirde işletme başına 10.000 YTL'lik ihracat, teknoloji, kalite, markalaşma gibi alanlarda, hibe olarak 2000 KOBİ'ye toplam 20 milyon YTL'lik KOSGEB destekleri de sağlanacaktır.
Kimler başvuru yapabilir?
1000+1000 KOBİ Kredi Faiz Desteği'ne başvuracak KOBİ'lerde aranacak şartların başında, Kalkınmada Öncelikli İllerde kurulu küçük ve orta ölçekli imalat sanayi işletmesi olmak gelmektedir.
Destek için başvuracak KOBİ'lerin;
* KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları,
* 2008 yılından önce kurulmuş olmaları,
* Geçerliliği süren kapasite raporu ibraz etmeleri, (Yazılım Sektöründe Hizmet veren firmalarda bu belge aranmaz)
* 5458 sayılı kanun kapsamında yapılandırılmamış borçlarının bulunmaması veya yapılandırılmış ancak ödenmemiş borcu olmaması,
* Krediyi kullanmadan önce varsa, vergi ve sosyal güvenlik borçlarını ödemeyi taahhüt etmeleri ya da yapılandırmaları gerekecektir.
KOBİ'lerimiz, kredi ile alacakları makine ve teçhizatı nerede, nasıl kullanacaklarına ilişkin kısa bir fizibilite hazırlayarak KOSGEB'e sunacaklar; üretimde, yatırımda, pazarlamada, satışta, ihracatta ne gibi pozitif kazanımlar elde edeceklerini raporla bildireceklerdir.
Ayrıca, Program 1 kapsamında Orta Yüksek ve İleri Teknoloji sektörlerinde yer alanlar; 3 yeni istihdam sağlamak zorunda olup, bu 3 yeni istihdamın 2'si meslek yüksekokulu, üniversite mezunu veya doktora yapanlardan seçilecektir.
Program 2 kapsamında yer alan Orta Düşük ve Düşük Teknoloji sektörlerinde yer alanlar ise; 2 yeni istihdam sağlamak zorunda olup, bu 2 yeni istihdamın 1'i meslek lisesi, meslek yüksekokulu, üniversite mezunu veya doktora yapanlardan seçilecektir.
Destek programından yararlanmak isteyen KOBİ'ler 1-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında başvuru yapabilirler. KOBİ'ler ayrıntılı bilgiyi www.kosgeb.gov.tr ile www.sanayi.gov.tr internet adreslerinden alabilirler.
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
08.09.2025
16:11
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, Karaköprü Belediyespor ile pazar günü oynanan ligin ilk maçındaki bilet gelirlerini SMS Hastası Efrayim Gökalp'in hesabına aktardı, dekontu sosyal medya hesabında paylaştı.
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın