KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

KOBİ'lere 'Yeşil Sanayi Destek Programı' Çağrısı

Güneş Enerjisi Sistem kurulumu için işletme başına 14 milyona kadar destek sağlanacağını belirten Özdemir; 'Çağrı kapsamında işletmelerin GES yatırımlarına ilişkin Makine ve Teçhizata; bilişim donanımı, harcanarak tükenmeyen donanımsal malzemeler de (motor, elektronik bileşenler, kasa vb.) dâhildir' dedi.

KOBİ`lere
16 OCAK 2024 SALI 17:47
3
979
0
AA aa

KOSGEB Bingöl Müdürü Naci Özdemir,  Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Yeşil Sanayi Destek Programı ile ilgili sunum yaptı.

Özdemir yaptığı sunumda, Dünya Bankası'nın desteği, KOSGEB, TÜBİTAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı proje ortakları tarafından gerçekleştirilen Türkiye Yeşil Sanayi Destek programında KOSGEB tarafından KOBİ'lerin yeşil dönüşüm faaliyetlerine yönelik geri ödemeli desteklerle ilgili bilgiler verdi.

Özdemir, söz konusu destek ile yenilenebilir enerji, kaynak verimliliği, atık yönetimi, döngüsel ekonomi vb. tematik alanlarda sanayi KOBİ'leri tarafından gerçekleştirilecek faaliyetlerin destekleneceğini sözlerine ekledi.

KOSGEB eliyle verilecek olan 250 milyon dolarlık bütçeyle iki ayrı teklif çağrısıyla çıkılan destekle ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, şunları kaydetti;

2023-01 Proje Teklif Çağrısı- KOBİ'lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi

Bu çağrı kapsamında KOSGEB, Güneş Enerjisi Sistem kurulumu için işletme başına 14 milyona kadar destek sağlayacaktır. Çağrı kapsamında işletmelerin GES yatırımlarına ilişkin Makine ve Teçhizata; bilişim donanımı, harcanarak tükenmeyen donanımsal malzemeler de (motor, elektronik bileşenler, kasa vb.) dâhildir.

Destek oranı yüzde 60 olup faizsiz ve geri ödemelidir. Geri ödemeler proje bitiminden 1 yıl sonra başlayacaktır.

Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı ile işletmelerin çatı üstü ve sanayi tesisi içerisindeki bütünleşik güneş enerjisi yatırımlarına 14 milyon TL'ye kadar desteklenecektir.

2023-02 Proje Teklif Çağrısı- Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi

Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı ile de

  • Enerji verimliliği
  • Su verimliliği
  • Ham madde verimliliği
  • Sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü
  • Endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi konu başlıklarında hazırlayacakları projeler 4 milyon TL'ye kadar desteklenecektir.

Program ile ayrıntılı bilgi, aşağıdaki bilgilendirme sayfası linkinden ve Müdürlüğümüzden alınabilecektir.

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/9022/yesil-sanayi-destek-programi

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
00:53
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın