KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Koç rüzgârı bingöl'de de esti.

CHP kurultayında genel başkanlık için Deniz Baykal'la yarışacak olan Samsun Milletvekili Haluk Koç, il il dolaşıyor. Bingöl'de yaptığı konuşmasında Baykal'ı eleştiren Koç, 22 Temmuz 2007 seçimlerine dikkat çekti ve oluşturduğu yeni CHP portesini açıkladı!

Koç rüzgârı bingöl`de de esti.
14 NİSAN 2008 PAZARTESİ 10:16
0
1394
0
AA aa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2008 Olağan Kurultay'da genel başkanlık adaylığını açıklayan CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, beraberindeki heyetle birlikte il ve bazı ilçe teşkilatlarını dolaşarak destek topluyor. Bu kapsamda Bingöl'e gelen Koç, CHP il Başkanlık binasında partililerle görüştü.
Ziyareti, genel başkanlık adaylığı süreci, partinin gidişatı ve izlediği politikalar ile ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Koç, CHP Genel Başkanı Baykal'ın siyaset politikalarını benimsemediğini anlattı ve yeni CHP portesini açıkladı.
Anlattıklarının, CHP'de olması gereken değişimler olduğunu ifade eden Koç: “Biri çıksın bana bu değişimin neden olmaması gerektiğini anlatsın ki, anlayayım. Eğer bu gidiş başarılıysa devam edelim gitsin. Ama ben bu gidişatı başarılı görmüyorum” diyerek değişimdeki ısrarsını sürdürdü.
“Televizyon kanallarına değil, halka konuşuyorum”
22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine gelmeyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu tutumunu eleştiren Koç, bu yanlış politika nedeniyle büyük kayıplar yaşandığını anlattı.
Genel bakanlık adaylığı için doğu ve güneydoğu illerini bir bir dolaştığını ve bu kapsamda Bingöl'e geldiğini ifade eden Koç, Tunceli, Elazığ, Malatya ziyaretleri ile çalışmaların devam edeceğini kaydetti.
Ziyaretlerin yaklaşık 6 aydır devam ettiğini aktaran Koç: “Farklı bir siyaset yolunu izlemeye çalışıyorum. O farklı yolda şu; gazete veya televizyon yoluyla düşünceleri ifade etmek değil, doğrudan illere, ilçelere giderek insanlarla görüşlerimizi paylaşmaya ve değişimin gerekliliklerini anlatmaya çalışıyorum. Bu değişimin bir kişinin talepleri olmadığını, bir yönetim anlayışı olduğunu söylemeye, anlatmaya gayret ediyorum. Yönetim anlayışının Cumhuriyet Halk Partisi tarafından bana göre tümden değiştirmesi gerekiyor ki, demokratik kurallar içerisinde iktidar partisini frenleyecek, iktidar partisi karşısında seçenek olabilecek, halkın desteğini alabilen bir yapı olabilsin” dedi.
“Liderlik anlayışı değişmeli”
Parti içi yanlışlıklara ve liderlik anlayışına da değinen Koç, 22 Temmuz 2007 seçimlerine işaret etti ve şunları kaydetti.
“İktidar karşısında Cumhuriyet Halk Partisinin ciddi bir seçenek haline gelmesi gerekiyor. Ama bugünkü yönetim anlayışının, son seçimde aldığı oy oranının üzerine çıkmasını imkanlar dahilinde görmüyorum. Sürecin içerisinde bulunan biriyim, 2004 yerel seçiminden sonra görev yaptığım noktada partinin yönetimiyle ilgili, politikalarıyla ilgili sıkıntıları ifade etmiştim. Ama 2007'ye kadar, parti bütünlüğü tartışılmadan elimizden geleni yaptık. Ayrı bir görüntü, başka bir arayış manzarasını hiçbir zaman sergilemedik. Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı için uğraştık. Ama geldiğimiz noktada 2007 Temmuz'undan sonra yola bu şekilde devam etmenin imkânsız olduğunu görüyorum. Birincisi; Cumhuriyet Halk Partisi'nin liderlik anlayışını değiştirmesi gerekiyor. Halkın içerisinde bir liderlik anlayışının gerçekleşmesi gerekiyor. Ankara'ya sıkışan bir siyaset anlayışının, genel merkeze hapis olmuş bir siyaset çizgisinin, Anadolu'da halkla, halkın sorunlarıyla buluşamayan bir muhalefet yapısının, yada siyaset anlayışının başarılı olacağına ben inanmıyorum. İyi niyet başka, saygı başka, kurallara uymak başka, gerçekleri tespit edip bunları ifade etmek başkadır. İkincisi; Cumhuriyet Halk Partisi'nin mutlaka kendi evinin içerisini bir düzene koyması gerekiyor. Parti içerisinde çok net bir şekilde üyelik hukukunu teminat altına alan bir demokratik tüzük yapılanmasının gerçekleştirmesi gerekiyor. Eğer bir yönetim sorumluluğumuz olursa, seçimle gelen il, ilçe yönetimleri arasındaki ayırımların önüne geçmesi gerekiyor. Siyaseti Cumhuriyet Halk Partisi çizgisinde özgürleştirmemiz gerekiyor. Üçüncüsü ise; Genel Merkez tarafından parti teşkilatlarına yapılan yardımlarla ilgili ayırımlardır. Kendine yakın bulduğu teşkilatlara fazla, kendisine uzak bulduğu teşkilatlara az veya hiç yardım yapılmadığını görüyoruz. Bana göre, parti tüzüğüne bir madde koyularak gelen yardımlar o ilin yapısına, yoğunluğuna, nüfusuna göre eşit bir şekilde verilmesini uygun buluyoruz ve bunu tüzük haline getirmek istiyoruz” 
“Başarı için değişim şart”
İktidarın attığı adımların yanlış ve ülkeyi hem kaosa hem de ekonomik krize sürüklediğini savunan Koç, buna karşılık CHP'nin güçlü bir muhalefet sergilemesi ve önemli bir seçenek haline gelmesi gerektiğini vurguladı.
Tüm bunlar için parti içerisinde değişimin şart olduğunun altını çizen Koç, şöyle devam etti.
“Türkiye'yi kuşatan işsizlik, yoksullaştırma, yani uygulanan ekonomik politikaların halkı nasıl yoksullaştırdığı ve bu yoksullaşan halka devletin hak olarak soysal devlet olarak vermesi gereken hakkın nasıl sadaka olarak verdiğini görüyoruz. Eşitsizlikleri, gelir dağılımı arasındaki uçurumu görüyoruz. Bütün bunlara karşı Cumhuriyet Halk Partisinin çok gür bir sosyal demokrat karşı çözüm önerisi getirmesi gerekiyor. Dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisinin gerçekçi olması gerekiyor. Bu değişim benim veya diğer milletvekili arkadaşlarımın, yönetimdeki arkadaşların taleplerinden çok daha öteye geçti. Bu halkın talebi haline geldi. Cumhuriyet Halk Partililer rağmenlere, amalara bu kelimelerle süslenmiş cevaplar görmek istemiyorlar, gerçekçi olmak istiyorlar. Bu değişimi yapmak zorundayız, çünkü demokrasiyi korumak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi'ni başarılı kılmak için bir gayretin içindeyim. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde uzun süre başarısız olanların önce öz eleştiri ve kendi durumlarını değerlendirmeleri gerekir. Genel Başkanın sözlerine cevap olarak değil, bir değerlendirme olarak bunları söylüyorum. Sayın genel başkanın sözleri ile ilgili üzerime alınacağım bir söz yok. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı için çırpınan biriyim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde olması gereken değişimi anlatıyorum. Biri de çıksın bana bu değişimin neden olmaması gerektiğini anlatsın ki, anlayayım. Eğer bu gidiş başarılıysa devam edelim gitsin. Ama ben bu gidişatı başarılı görmüyorum”
 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
12:55
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle engelli bireylere yönelik özel bakım merkezlerinin açılış, personel, ödeme, denetim ve çalışma şartları yeniden düzenlendi. Düzenleme, Bingöl'deki özel bakım merkezlerini de ilgilendiriyor.
07.10.2026
12:43
Bingöl`de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okul çevreleri, trafik güvenliği, giriş-çıkışlarda alınacak önlemler ve bağımlılıkla mücadele başlıkları ele alındı.
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın