KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Konferansta duygulu anlar yaşandı

Peygamber Efendimizin hayatının, Sahabelerin Peygamber Efendimize olan sevgilerinin anlatıldığı konferansta duygulu anlar yaşandı. Dinleyicilerin göz yaşlarına hakim olamamaları dikkat çekti.

Konferansta duygulu anlar yaşandı
09 NİSAN 2007 PAZARTESİ 09:41
0
1756
0
AA aa
‘Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanlığı tarafından ‘Hz. Peygamber'in İnsanlığa Sunduğu İnsanı Değerler' konulu bir konferans düzenlendi.
Bingöl Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta açılış konuşmasını Eğitim Bir-sen Şube Başkanı Ramazan Çakırcı yaptı.
Çakırcı'nın konuşmasının ardından kürsüye Eğitimci-İlahiyatçı Mahmut Tokuş çıktı.
Tokuş, yoğun ilginin gösterildiği konferansa Peygamber Efendimizin ahlakı ve Sahabelerin Peygamber Efendimize olan sevgileri ile ilgili bir konuşma yaptı. Tokuş'un anlattıkları karşısında duygulu anlar yaşandı. Bazı dinleyicilerin göz yaşlarına hakim olamamaları dikkatlerden kaçmadı.
Manevi atmosferin yoğunlaştığı konferans, ‘40 Hadis' adlı slayt gösterimi ile devam etti.
Slayt gösteriminin akabinde kürsüye, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Sahip Beroje çıktı.
Veda Hutbesi üzerinde duran Beroje, Veda Hutbesinin getirmiş olduğu insan haklarının, şu anki insan haklarıyla kıyaslanamayacak kadar insan hakkı ve özgürlük içerdiğini belirti.
Batının İslam ülkeleri üzerinde yaptığı zulüm ve baskının her geçen gün arttığını belirten Beroje, insan hakları kisvesi adı altında katliamlar yapıldığını söyledi.
ABD'nin, ‘Demokrasi özgürlükler getireceğiz' diye Irak'ta yaptıklarının insanlık dışı olduğuna dikkat çeken Beroje, Guantamano kampında yapılan işkencelerin, ABD'nin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Beroje, bu kampta yapılan zulmün, Peygamber Efendimiz zamanında kölelere bile yapılmadığının altını çizdi.
Beroje'nin konuşmasının ardından Mehmet Dargılı'nın ‘Seccadem Kumlardı' adlı şiiri ve Arif Nihat Asya'nın Naatı'nı okumasıyla konferans son buldu.
 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın