KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Korkutata, 'Tayyip Dede' kitabına şarkı yazıp klibini çekti

Bingöllü yazar ve yönetmen Fatma Korkutata, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuk sevgisini mısralara döktüğü ve şarkı haline getirdiği 'Tayyip Dede' şarkısına klip çekti. Türkiye'nin değişik bölgelerinde çektiği klipte 60 çocuk rol aldı. Çocukların seslendirdiği 'Tayyip Dede' şarkısı büyük beğeni topladı.

Korkutata, `Tayyip Dede` kitabına şarkı yazıp klibini çekti
13 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA 14:17
33
3440
14
AA aa

Yazar Yönetmen Fatma Korkutata, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklara olan sevgisini topladığı "Tayyip Dede" şarkısına klip çekti.

Klibin tanıtım toplantısında konuşan Korkutata, daha önce çocukların gözüyle "Tayyip Dede" adlı kitabı yayınladığını hatırlatarak, birbirinden neşeli çocukların edasıyla, heyecanıyla, hayaliyle onların duygularına tercüme olarak mısralara döktüğünü aktardı.

Şarkı fikrinin buradan hareketle yola çıktığını anlatan Korkutata, "Önce kitap yazdım sonra yazdığım şiire şarkısını yaptım. Daha sonra şarkıya Türkiye'nin değişik bölgelerinde klip çektim. Türkiye'nin yedi bölgesindeki çocuklar her birinin geleneği ve kültürü ayrı klipte cıvıl cıvıllar. Çekimleri İstanbul, Adıyaman, Bingöl, Ankara'da ve daha birçok şehrimizde yaptık. Klipte 60 civarında çocuk yer aldı. Bütün Türkiye'yi kapsayan o kadar geniş kapsamlı bir klip oldu. Bu kadar çok çocuğun sesiyle görüntülerdeki senkronu oturtmak için çok uğraştım ama değdi. Sayın Cumhurbaşkanımız için ve çocukların hayallerini gerçekleştirmek adına bu emeğe değer." ifadelerini kullandı.

Bingöllü yönetmen Korkutata, "Tayyip Dede" kitabının birkaç ödüle layık görüldüğünü ifade ederek, yeni hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklara olan sevgisini Tayyip Dede belgeseliyle taçlandırmak olduğunu dile getirdi.

Söz ve Müziği Korkutata'ya ait rap türünde bestelenen şarkıyı çocuklar seslendiriyor. Klibin yönetmenliğini de Korkutata yaptı.

Yönetmen Korkutata, Bingöllü olması hasebiyle klibinde Bingöl'e ayrı önem vermiş. Klibin Bingöl çekimlerinde, Bingöl balına, Bingöl'ün doğal güzelliklerine, yüzen adasına, Haserek Kayak Merkezi'ne yer vererek, doğup büyüdüğü kentin tanıtımına da katkı sunuyor.

Şiirin Bingöl ile ilgili bölümünde şu mısralara yer verilmiş:

"Bingöl kalmış dört dağ içinde,

Tut elimi Yüzen Ada'lara gidelim,

Kışın Haserek'te kayak yapalım,

Dedem sen doyulmaz vatan gibisin.

 

Bereketli ovalarda çalışır arı,

Koyunlar, kuzular bekler baharı,

Gezelim senle  dedem durmak yok bize,

Burası Bingöl, balın diyarı…"

İŞTE O KLİP;

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106371)
15 Aralık 2023 Cuma 18:18
Melih dedeniz ne alemde? Sizede veriyormu jelibon?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106368)
15 Aralık 2023 Cuma 17:08
Peygambere şiir yazsaydın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106356)
15 Aralık 2023 Cuma 10:14
Yazık filistinde çocuklar ölüyor hergün her saniye uraştığı şeye bak yeri geldimi din konusunda kimseye laf bırakmazlar dedelerimiz asıldı şığız biz İsrail zulümden bu yana çok dinlediğim müziği bıraktım dinlemiyorum utanıyorum insanlığımdan Tayyip bey bizim cumhurbaşkanımız eyvalla ama böyle birşey yapmakta riyakarlıktan öteye geçmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106398)
16 Aralık 2023 Cumartesi 16:10
@Misafir Kullanıcı Maalesef Aile lerden böyle menfaat peşin den giden bireyler var.
Artık aile kavramı kalmadı bunların yaptıkları yüzün den bazen insanlarla tartışmak zorun da kalıyoruz ben bu bayanı akraba olarak kabul etmiyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106394)
16 Aralık 2023 Cumartesi 13:43
@Misafir Kullanıcı Sizi ayrı tutarak söylüyorum :Bugün Korkutatalar nerede menfaat varsa onlar orada.Bugün yeni şeyler söyleme zamanı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106389)
16 Aralık 2023 Cumartesi 12:13
@Misafir Kullanıcı Ben burda aileye hakaret etmedim haddime değil şeyh Sait neslinden gelmiş bir aile bireyinizin mesela Diyarbakır'da bir bulvara verilen şığ saidin isminden rahatsız olması ve hakaret eden soysuzlara bir kaç kelam etseydi keşke biz ediyoruz ama kimsenin umrunda değiliz fatma hanım en azında bağlı bulunduğu tv kanalında bir tepki gösterebilseydi ve bende şığ Sait neslinden gelen bir birey olarak şeref duyuyorum..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106383)
15 Aralık 2023 Cuma 19:49
@Misafir Kullanıcı arkadaş bunların filistin diye bir davası yok, hepsi riyakar siyasal islamcı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106369)
15 Aralık 2023 Cuma 18:04
@Misafir Kullanıcı Bununla aynı soyadını taşımaktan utanç duyuyorum korkutata ailesini bununla aynı teraziye koymayın idam edilen aile fertleri şex sait efendinin mücadele arkadaslariydi bir kişinin hatası bir aile ile ilişkilendirmek doğru deyil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106351)
15 Aralık 2023 Cuma 08:50
hele bir klibi izleyin :):):):)) IQ seviyesi yerlerde, amacın dede olmadığı para kazanmanın kısayolu olduğu çok belli:) tamam sen müdürsün işe gitmesende olur Fatma Hanım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106349)
15 Aralık 2023 Cuma 03:56
Aklıma, zamanında koridorda yürürken resmi kurumlarda, koltuk altında zaman gazetesi ile gezen müdürler geldi nedense. Sonrası malum. Güçlüden değil Allah'tan korkun!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106347)
15 Aralık 2023 Cuma 01:55
bilmem hatırlar mısınız tarım müdürlüğümüzde gıdalarla ilgili afişler asılıydı yıllar önce.. ben hep bunları kim hazırlamış olabilir diye düşünürdüm çünkü alakasız kafiyesiz haberi okuyunca kesinlikle buldum hissine kapıldım bu yazarımızın şiirleri aynı hissi verdi.. arı vız vız çocuklar bal yeyınız diye yazıyordu afişte.. ceviz ceviz kopar ye beni gibi.. sonunda buldum fatma hanım sizi.. hesarekte kar var tayip babamız.. o zaman ayeti kerimede söylediği gibi hepimiz bingüllüyüz.. Allahım avrupa olmadı belki hak etmedim türkiyeye verdim a
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106382)
15 Aralık 2023 Cuma 19:47
@Misafir Kullanıcı Bu yorumu yazan arkaş kimse kendisini tebrik ederim. çok zekice bir bakış açısı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106344)
15 Aralık 2023 Cuma 00:22
Çok şükür bugünde birisinin yerine utandık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106335)
14 Aralık 2023 Perşembe 19:24
Fatma hanım umarım bunun bir karşılğı olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106302)
13 Aralık 2023 Çarşamba 20:36
tayip dede mi?
güldürme bizi Fatma.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106301)
13 Aralık 2023 Çarşamba 20:34
Fatma hanım!
sen de öğrenmişsin para kazanmanın yolunu. hadi iyisin
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın