KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Korkutata'dan Mert'e sert yanıt! İspatlamayan Müfteridir

Vadettiği 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yapılmamasından kaynaklı açıklamalarına 'Benden 2 milyon lira istedi' beyanıyla yanıt veren Fesih Zeki Mert'e sert çıkan Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata; 'İddiasını ispatlamayan müfteridir! Para isteyen biri, işin neden yapılmadığını sorabilir mi?' dedi ve sorularına yanıt istedi!

Korkutata`dan Mert`e sert yanıt! İspatlamayan Müfteridir
02 OCAK 2024 SALI 23:33
18
3800
19
AA aa

Bingöl'de 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde yapılan basın açıklamasıyla Bingöl'deki engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'ni duyuran Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert, seçim sonrası projesini hayata geçireceğini vurgulamıştı ancak aradan geçen 7 ayın sonunda projeye dair gelişme yaşanmaması üzerine basın açıklaması yapan Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata, Fesih Zeki Mert'in “Benden 2 milyon lira istedi, o yüzden kendisiyle ilişiğimi kestim. Valili ve Belediye yer gösterirse yapacağım” açıklamasına yanıt verdi.

“Para isteyen birinin, olayın üzerine gidip kendini ele vermesi mantıklı mı? Değil. Madem öyle, neden vaadini yerine getirmediğini soruyoruz? Demek ki, kendimizden eminiz. İftiralarına kendilerinden başkası da inanmıyor” diyen Korkutata, süreci hukuki yollarla sürdüreceğini vurgulayıp, yönelttiği sorulara da yanıt istedi.

“2 MİLYONU KENDİSİ TEKLİF ETTİ DESEM?”

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda 5 dakikalık bir görüşmelerinin olduğunu ve bu görüşmede yalnız olmadıklarını anlatan Korkutata; “Bingöllü hemşerilerimizin bulunduğu 11 kişilik bir kafileyle beraber aynı ortamı paylaşarak sadece selamlama ile başlayıp bir randevu talebimizle sonlanan görüşmemiz hiçbir şekilde özel bir görüşmeye dönmemiştir. 2 milyon lira istediğimize dair iftiranın tek tanığı olarak da yanında iş gören Orhan Bayram gösterilmektedir. Öyle ki, bir iddialarında bu parayı havalimanında istediğim yönünde, bir diğer iddia da aynı uçaktayken istendiği şeklinde. Görünen o ki, iftira atarken derslerini iyi çalışmamışlar. Ayrıca böylesi bir teklifi, aklı olan biri ulu orta yapar mı? Yapmaz. Yapacak olsa, yarın bununla yüzleşeceğini bilmez mi? Bilir! Para istemiş olsak, basın yoluyla vaadini neden yerine getirmediğini sorabilir miyiz? Kendimizden emin olmasak buna cesaret edebilir miyiz? Yaptıkları, ucuz iftiralarla kendilerini aklamaktan başka bir şey değil! Kişi, iddiasını ispatlamakla mükelleftir. İspatlamazsa müfteridir! Öyle ya, biz de kalkıp ‘Fesih Zeki Mert bize, ‘size 2 milyon lira vereyim, beni 3 milyonluk zarardan kurtarın, bu meseleyi de kapatalım' dedi dersek, onlarla yanı pozisyona düşmez miyiz? Demezler mi, madem bu teklifi yaptı ispatlayın! Kuru gürültülerle, iftiralarla bizleri karalamak suretiyle aklanacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz, makul bir şekilde bu vaadini neden yerine getirmediniz sorduk. İftiralara başvurmaları acizliklerinin göstergesidir. Başka da izahı yoktur. Savcılık yolu belli. Buyursunlar bunu hukuka taşısınlar. Ayrıca iki defa görüştüm demiş, bunu da ispatlasın! Laf ile peynir gemisi yürümez, çamur at izi kalsın mantığı kendilerini aklamaya yetmeyecektir” dedi.

“YER TALEBİ BİZİ DEĞİL, KENDİSİNİ İLGİLENDİRİR”

Fesih Zeki Mert'in “Mülkiye idare tarafından 300 metrekarelik alan tahsis edildiği takdirde, engelsiz yaşam merkezi yapma sözümüz vardır” beyanına da yanıt veren Korkutata, şunları söyledi;

“Protokol imzalanırken bizlere, Valilik ya da Belediye tarafından yer tahsisi olması durumunda bu merkezi yapacağına dair bir ifadesi, açıklaması olmamıştır. Bugüne kadar bizden de yerel idarelerden de böyle bir talepleri olmamıştır. O gün bize bu merkezin yapılacağına dair tek taraflı protokolü imzalatan kendisidir. Engelliler için ihtiyaç olduğundan ötürü, geçici de olsa bir mekânımız olacak düşüncesiyle bizler de kabul etmiştik. Ama dün verilen söz, bugün topun taca atılarak, Valiliğin yapacağı arsa tahsisinden sonra inşa edileceği belirtilerek öteleniyor. Burada da bir samimiyetsizlik söz konusu. Madem bu vaadinde samimiydi, gider özel ya da valilik uhdesinde yer tahsisini sağlar, sonra gelir bizimle protokol yapardı. Hatta bizimle yapmasına da gerek yoktu, Valiliğe bağışlasaydı. Ama bunları yapmayan kişi, mali gücünden aldığı özgüvenle bol keseden savuruyor. Vaadini yerine getirsin, bize değil Valiliğe hibe etsin!”

“HİBE DEĞİL, GEÇİCİ BARINMA HAKKI VERİYOR”

İmzalanan protokolde bahse konu merkezin hibe değil, geçici kullanım hakkı sunduğuna da dikkat çeken Korkutata, savcılık çağrısını da yineledi ve şunları söyledi;

“Belirttiğim üzere, engellilerin ihtiyacı dolayısıyla bu protokolü kabul ettik. Öyle ki, protokolde merkezi bize hibe etmeyecekti. 25+25 yıllık bir geçici barınma olanağı sunulacaktı. Binaya bir çivi çakmamız halinde bile izinsiz davranışlarımızdan ötürü binayı elimizden alacaklarını protokolde belirtmişlerdi. Anlaşılacağı üzere bir hibe yok, tapusu kendisinde kalacak bir anlaşma var.

1995'te kurulan şubemizin üyelerine ve şahsımıza yöneltilen kınamayı yersiz bulup bizi destekleyen üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum. Engellileri kınamak kendisinin de haddi değildir, kınanacak biri varsa sözünde durmayanlardır. Sinek mide bulandırır yakıştırmasını kendisine iade ediyorum kötü söz sahibinindir.

Kimseyi karalamak, iftira atmak niyetinde asla olmadık, olmayacağız! Sadece seçim sürecinde engellileri kirli emellerine alet eden ve aradan geçen zamana rağmen en ufak bir adım dahi atmayanlara sözlerini hatırlattık.

Buradan kendisine tekrar çağrıda bulunuyoruz;

Protokol ortada, vaatler ortada, atılan her adım basın yoluyla kamuoyuyla paylaşılmış. Bize attığı iftiraları ispatlamaya, hatta hiç beklemeden savcılığa giderek hakkımızda dava açmaya davet ediyoruz kendisini. Lakin bilsin ki, bizler hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Böylesi bir konuyla kamuoyunu meşgul ettiğimiz için de kıymetli halkımızdan özrü dileriz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106871)
04 Ocak 2024 Perşembe 10:29
Bakandan vekilden validen belediye başkanlarından çok dernek başkanı haberleri yapılıyor memleketi ne hale getirdiniz yazık !!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106870)
04 Ocak 2024 Perşembe 10:20
Keşke söz verip te meclise girenlerden de bi hesap sorabilsen bu adam seçilmemiş zaten neyin peşindesin bak sana bi yol göstereyim ilk uçak ile ankara ya uç Hüsamettin amcanın yanına git o da melih gökçek ten alıp sana versin olurmu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106864)
04 Ocak 2024 Perşembe 07:07
Mesih Zeki Mert'in paralı trolleri başlamış saldırmaya. Yalayın belki sizi de Kanada'ya götürüp bir kaç kemik atar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106853)
03 Ocak 2024 Çarşamba 22:29
Korkutata efendi dezalarin Ankara'yı yemiş bitirmiş onlardan istesene Gökçek'in gizli kasalari
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106851)
03 Ocak 2024 Çarşamba 21:22
Fesih Zeki Mert bizim için bir değerdir.Bingöl onu anlayamaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106839)
03 Ocak 2024 Çarşamba 12:49
Elindeki delil niteligindeki belgeyle herhulikarda mahkemeden tazminat alabilirsin Toplumun özel hassas kişileri kötü niyetlerine ve siyasete alet etme yıpratma zarar verme Suçlarından güzel bir tazminat alabilir bunu engelli bireylere dağıtacaksın. Sende gözlem altındasın bu saatten sonra.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106837)
03 Ocak 2024 Çarşamba 12:35
Mılet vekılınız var o neden yapmıyor bınayı bırakın medyayı meşgul etmeyı pazarlıklarınızı başka yerde yapın yazık bu şehrın adını cıkarmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106865)
04 Ocak 2024 Perşembe 09:24
@Misafir Kullanıcı kardeş sözü tutan kim ise ona söylüyor adam siz neden bunu görmeyip hamaset yapıyosunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106835)
03 Ocak 2024 Çarşamba 11:28
İstifa etmek diye bi şey kalmadı herkes laf peşinde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106831)
03 Ocak 2024 Çarşamba 10:06
Korkutata mısın nesin sen kim Fesih Zeki MERT ile polemiğe girmek kim Ne yazık ki Bingöl de siyasete girmenin bedeli bu olması gerek.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106866)
04 Ocak 2024 Perşembe 09:25
@Misafir Kullanıcı korkutata nın kim olduğu belli sen kimsin kimin değirmenine su taşıyorsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106830)
03 Ocak 2024 Çarşamba 09:50
Ahhh para sen nelere kadirsin. İnsanı rezil de eder vezir de. Ama görünen oki korkutata rezil olmayı bile beceremiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106867)
04 Ocak 2024 Perşembe 09:26
@Misafir Kullanıcı kripto ajanlar satılmış erifler şeytan devrinde sizin gibi fitne ehli çok başkanımızı size yedirmeyiz
05.05.2024
23:08
Eski İl Başkanı ölümden döndü
Eski İl Başkanı ölümden döndü
AK Parti önceki dönem Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl-Genç yolunda kaza yaptı. Hava yastıklarının patladığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sağlar'ın ilk ziyaretçisi ise mevcut il Başkanı Yılmaz Seven oldu.
05.05.2024
23:06
O polis hakkında soruşturma açıldı
O polis hakkında soruşturma açıldı
Bozoksporlu yedek oyuncuların sahadaki 12Bingölsporlu futbolcuları taciziyle başlayan gerilim, bir anda alevlendi. Taraftarın tepkisi de artınca polis biber gazı kullandı. Bir polis ise beylik tabancasıyla havaya ateş açtı! Emniyet Müdürlüğü, o polis hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu!
05.05.2024
23:04
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Sezon boyunca hakem oyunlarıyla yolu kesilmek istenen 12Bingölspor, grup lideri ve şampiyonu Yozgat Belediyesi Bozokspor'u ağırladı. Karşılaşmaya çıkan Bozokspor, tribün korkuluklarına asılan iki ayrı pankartla şampiyonluk hikayelerinin yanıtını aldı!
05.05.2024
23:03
Bingöl`de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'ün Genç Kaymakamlığı himayesinde yürütülen 'Gençler Harekete Geçiyor' projesi kapsamında öğrencilere malzeme desteği verildi.
05.05.2024
23:02
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Sancak beldesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil başıboş ata çarptı, kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın