KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kredi kartı kullananlar dikkat! Toplu kesinti yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), enflasyonla mücadele kapsamında uyguladığı politika ile faiz alınan kararının bu ay kredi kartları için uygulanmayacağını açıklamıştı. Alınan yeni karara göre kasım ve aralık ayının faiz kararları o tarihte toplu olarak kesilecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Toplu kesinti yapılacak
04 ARALIK 2023 PAZARTESİ 16:44
0
2599
0
AA aa

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aldığı kararla haziran ayında parasal sıkılaşma sürecini başlattı. Art arda 6 PPK toplantısında faiz artırımı kararı çıkarken politika faizler yüzde 40'a yükseltildi. 

Merkez Bankası,  beklentilerin üzerinde bir artırım kararı alarak piyasalarda sürpriz yaratan karardan dakikalar sonra yayımladığı kredi kartı tebliği ile kart borcu olanlara uyarılarda bulundu.

HalkTv'nin haberine göre; haziran ayında yüzde 1.36 seviyesinde olan kredi kartı akdi faizleri, alınan faiz artırım kararlarının ardından yüzde 3.71'e yükselirken, 1 Aralık itibarıyla 4.17'ye yükselmesi gereken kart faizleri Aralık ayında pas geçilecek.

TCMB, yayımladığı tebliğ ile bu ay bir defaya mahsus olmak üzere politika faizinde yaşanan artışın kredi kartı faizlerine yansıtılmayacağını belirtirken, PPK metninde aralık toplantısı için 250 baz puanlık artış sinyali verildi.TCMB, bu ay yapacağı yılın son PPK toplantısında aldığı faiz kararıyla birlikte kasım ve aralık ayında alınan PPK sonuçlarını kart faizleri için toplu şekilde yansıtacak.

Kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselecek

Piyasaların beklentisi oranında 250 baz puanlık artışa gidilmesi halinde, toplamda 750 baz puanlık ekleme ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselecek.

Kart borcu olanlar zorlanacak

Kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı ise aynı koşullar altında yüzde 5.16 olacak.

6 ay içerisinde kart faizlerini üç katın üzerinde artıran TCMB, dar gelirli vatandaşı zor durumda bırakırken, bu faiz oranlarına BSMV ve KKDF kesintilerinin de eklenmesiyle kart borcu olanlar için oldukça zor bir yıl başlangıcı yaşanacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.08.2026
01:00
Adaklı`da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı'da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan diyaliz merkeziyle, ilçedeki hastalar artık tedavileri için Bingöl merkeze gitmek zorunda kalmayacak. Dört cihazla hizmet verecek merkez, özellikle yaz aylarında memleketine gelen diyaliz hastaları için de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.
03.08.2026
00:59
Genç`te Kronik Soruna Neşter
Genç'te Kronik Soruna Neşter
Genç Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Sanayi Sitesi, Meslek Yüksekokulu, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Eski Cezaevi bölgesini kapsayan yol ve altyapı çalışmalarıyla uzun yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununu kalıcı olarak gidermeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Kemal Tartar, 'İlçemizi adım adım geleceğe hazırlıyoruz' dedi.
03.08.2026
00:58
LPG`ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
LPG'ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
Akaryakıt fiyatlarında beklenen yeni artışın gece yarısından itibaren pompaya yansıması öngörülüyor. Zamla birlikte Bingöl'de otogaz kullanan araç sahiplerini de daha yüksek yakıt maliyetleri bekliyor.
03.08.2026
00:57
Bingöl`de
Bingöl'de 'Vadeli Araç Satışı' Tartışması
Kentte son dönemde 'vadeli araç satışı' adı altında gerçekleştirildiği öne sürülen bazı işlemler tartışma konusu oldu. Ekonomik sıkıntı yaşayan kişilerin mağduriyet yaşadığı iddiaları gündeme gelirken, ticari ilişkilerde daha şeffaf ve adil bir yaklaşım çağrısı yapılıyor.
03.08.2026
00:56
'Murat'ı Akışına Bırakın' Çağrısı
BİNÇEVDER ile Genç İçin Bir Saat Derneği, Murat Nehri kıyısında ortak basın açıklaması yaparak kum ocaklarının çevreye verdiği zarar ile altın madenciliğinden kaynaklanabilecek siyanür riskine dikkat çekti. Dernekler, nehrin doğal yapısının korunması ve çevresel tahribatın sona erdirilmesini istedi.
03.08.2026
00:54
MHP Genç`te İlhami Tan dönemi
MHP Genç'te İlhami Tan dönemi
Milliyetçi Hareket Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nın 15. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede İlçe Başkanlığı görevine İlhami Tan seçilirken, önceki başkan Şevket Övün'e hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın