KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

Kredi kartı kullananlar dikkat! Toplu kesinti yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), enflasyonla mücadele kapsamında uyguladığı politika ile faiz alınan kararının bu ay kredi kartları için uygulanmayacağını açıklamıştı. Alınan yeni karara göre kasım ve aralık ayının faiz kararları o tarihte toplu olarak kesilecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Toplu kesinti yapılacak
04 ARALIK 2023 PAZARTESİ 16:44
0
2274
0
AA aa

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aldığı kararla haziran ayında parasal sıkılaşma sürecini başlattı. Art arda 6 PPK toplantısında faiz artırımı kararı çıkarken politika faizler yüzde 40'a yükseltildi. 

Merkez Bankası,  beklentilerin üzerinde bir artırım kararı alarak piyasalarda sürpriz yaratan karardan dakikalar sonra yayımladığı kredi kartı tebliği ile kart borcu olanlara uyarılarda bulundu.

HalkTv'nin haberine göre; haziran ayında yüzde 1.36 seviyesinde olan kredi kartı akdi faizleri, alınan faiz artırım kararlarının ardından yüzde 3.71'e yükselirken, 1 Aralık itibarıyla 4.17'ye yükselmesi gereken kart faizleri Aralık ayında pas geçilecek.

TCMB, yayımladığı tebliğ ile bu ay bir defaya mahsus olmak üzere politika faizinde yaşanan artışın kredi kartı faizlerine yansıtılmayacağını belirtirken, PPK metninde aralık toplantısı için 250 baz puanlık artış sinyali verildi.TCMB, bu ay yapacağı yılın son PPK toplantısında aldığı faiz kararıyla birlikte kasım ve aralık ayında alınan PPK sonuçlarını kart faizleri için toplu şekilde yansıtacak.

Kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselecek

Piyasaların beklentisi oranında 250 baz puanlık artışa gidilmesi halinde, toplamda 750 baz puanlık ekleme ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselecek.

Kart borcu olanlar zorlanacak

Kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı ise aynı koşullar altında yüzde 5.16 olacak.

6 ay içerisinde kart faizlerini üç katın üzerinde artıran TCMB, dar gelirli vatandaşı zor durumda bırakırken, bu faiz oranlarına BSMV ve KKDF kesintilerinin de eklenmesiyle kart borcu olanlar için oldukça zor bir yıl başlangıcı yaşanacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın