KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Kredi kartı kullananlar dikkat! Toplu kesinti yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), enflasyonla mücadele kapsamında uyguladığı politika ile faiz alınan kararının bu ay kredi kartları için uygulanmayacağını açıklamıştı. Alınan yeni karara göre kasım ve aralık ayının faiz kararları o tarihte toplu olarak kesilecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Toplu kesinti yapılacak
04 ARALIK 2023 PAZARTESİ 16:44
0
2350
0
AA aa

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aldığı kararla haziran ayında parasal sıkılaşma sürecini başlattı. Art arda 6 PPK toplantısında faiz artırımı kararı çıkarken politika faizler yüzde 40'a yükseltildi. 

Merkez Bankası,  beklentilerin üzerinde bir artırım kararı alarak piyasalarda sürpriz yaratan karardan dakikalar sonra yayımladığı kredi kartı tebliği ile kart borcu olanlara uyarılarda bulundu.

HalkTv'nin haberine göre; haziran ayında yüzde 1.36 seviyesinde olan kredi kartı akdi faizleri, alınan faiz artırım kararlarının ardından yüzde 3.71'e yükselirken, 1 Aralık itibarıyla 4.17'ye yükselmesi gereken kart faizleri Aralık ayında pas geçilecek.

TCMB, yayımladığı tebliğ ile bu ay bir defaya mahsus olmak üzere politika faizinde yaşanan artışın kredi kartı faizlerine yansıtılmayacağını belirtirken, PPK metninde aralık toplantısı için 250 baz puanlık artış sinyali verildi.TCMB, bu ay yapacağı yılın son PPK toplantısında aldığı faiz kararıyla birlikte kasım ve aralık ayında alınan PPK sonuçlarını kart faizleri için toplu şekilde yansıtacak.

Kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselecek

Piyasaların beklentisi oranında 250 baz puanlık artışa gidilmesi halinde, toplamda 750 baz puanlık ekleme ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselecek.

Kart borcu olanlar zorlanacak

Kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı ise aynı koşullar altında yüzde 5.16 olacak.

6 ay içerisinde kart faizlerini üç katın üzerinde artıran TCMB, dar gelirli vatandaşı zor durumda bırakırken, bu faiz oranlarına BSMV ve KKDF kesintilerinin de eklenmesiyle kart borcu olanlar için oldukça zor bir yıl başlangıcı yaşanacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın