KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kredi kartı kullananlar dikkat! Toplu kesinti yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), enflasyonla mücadele kapsamında uyguladığı politika ile faiz alınan kararının bu ay kredi kartları için uygulanmayacağını açıklamıştı. Alınan yeni karara göre kasım ve aralık ayının faiz kararları o tarihte toplu olarak kesilecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Toplu kesinti yapılacak
04 ARALIK 2023 PAZARTESİ 16:44
0
2648
0
AA aa

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aldığı kararla haziran ayında parasal sıkılaşma sürecini başlattı. Art arda 6 PPK toplantısında faiz artırımı kararı çıkarken politika faizler yüzde 40'a yükseltildi. 

Merkez Bankası,  beklentilerin üzerinde bir artırım kararı alarak piyasalarda sürpriz yaratan karardan dakikalar sonra yayımladığı kredi kartı tebliği ile kart borcu olanlara uyarılarda bulundu.

HalkTv'nin haberine göre; haziran ayında yüzde 1.36 seviyesinde olan kredi kartı akdi faizleri, alınan faiz artırım kararlarının ardından yüzde 3.71'e yükselirken, 1 Aralık itibarıyla 4.17'ye yükselmesi gereken kart faizleri Aralık ayında pas geçilecek.

TCMB, yayımladığı tebliğ ile bu ay bir defaya mahsus olmak üzere politika faizinde yaşanan artışın kredi kartı faizlerine yansıtılmayacağını belirtirken, PPK metninde aralık toplantısı için 250 baz puanlık artış sinyali verildi.TCMB, bu ay yapacağı yılın son PPK toplantısında aldığı faiz kararıyla birlikte kasım ve aralık ayında alınan PPK sonuçlarını kart faizleri için toplu şekilde yansıtacak.

Kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselecek

Piyasaların beklentisi oranında 250 baz puanlık artışa gidilmesi halinde, toplamda 750 baz puanlık ekleme ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselecek.

Kart borcu olanlar zorlanacak

Kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı ise aynı koşullar altında yüzde 5.16 olacak.

6 ay içerisinde kart faizlerini üç katın üzerinde artıran TCMB, dar gelirli vatandaşı zor durumda bırakırken, bu faiz oranlarına BSMV ve KKDF kesintilerinin de eklenmesiyle kart borcu olanlar için oldukça zor bir yıl başlangıcı yaşanacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın