KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kültür merkezi hizmete hazır

Çalışmaların tamamlandığını, işin en geç 15 Ağustos'a kadar teslim edileceğini bildiren Ünlüsoy, inşaatın tesliminin ardından ilgili kurum tarafından geniş bir güvenlik ağı kurulmasını istedi.

Kültür merkezi hizmete hazır
02 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA 11:40
0
1153
0
AA aa
13 yıldan beri bir türlü bitirilemeyen Bingöl Kültür Sarayı'nda geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalara son nokta koyuldu. Tüm çalışmaların tamamlandığını söyleyen yapımcı firma Egemsoy İnşaat firması yetkilisi Mehmet Ali Ünlüsoy,  kültür merkezinin hizmete hazır olduğunu açıkladı.
Ödenek yetersizliği yüzünden sürekli sürüncemede kalana ve 13 yıldır bitirilemeyen Bingöl Kültür Merkezi, geçen yıl başlatılan çalışmalar neticesinde hizmete hazır hale getirildi. Bingöl'ün sosyal ve kültürel alanlardaki tüm etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği kapasiteye sahip Kültür Merkezi'nin yapımı için gerekli olan ödeneğin büyük bir bölümün sağlandığını aktaran Ünlüsoy, 500 bin YTL'nin dün itibariyle aktarıldığını, kalan 250 bin YTL'nin ise ne zaman aktarılacağı konusunda ise henüz net bir tarihin olmadığını ifade etti.
Çalışmaların tamamlandığını, işin en geç 15 Ağustos'a kadar teslim edileceğini vurgulayan Ünlüsoy; “Kültür merkezinin hayata geçirilmesini Bingöl için yapılmış en büyük hizmet olarak görüyoruz. Kültür merkezi, gençliğin daha iyi ve başarılı faaliyetlerde bulunması için büyük bir önem arz ediyor. Sayın Valimizin Ankara'dan dönüşüyle birlikte belirlenecek bir tarihte kültür Merkezi'ni hizmete açacağız” dedi.
                                 Ünlüsoy, hırsızlara karşı uyardı
Çok kıymetli ve önemli malzemelerin bulunduğu kültür merkezinde her gece 2 bekçinin nöbet tuttuğuna dikkat çeken Ünlüsoy, inşaatın tesliminin ardından ilgili kurum tarafından geniş bir güvenlik sağlamasını istedi. Kendilerince görevlendirilen bekçilerin her gece hırsız kovaladığına işaret eden Ünlüsoy; “Çok önemli malzemeler bulunuyor. Hırsızlar sürekli buralarda dolaşıyor ve fırsatını yakaladıkları anda büyük zararlar verebilirler. Silahlı bekçilerimiz her gece hırsız kovalıyorlar. Bu nedenle ilgili kurumun inşaatı teslim aldıktan sonra geniş bir güvenlik ağı kurması gerekiyor. Aksi halde büyük zararlarla karşılaşılacaktır” sözleriyle uyarılarını bildirdi.
1993 yılında 12 milyar lira keşif bedeli ile yapımına başlanıp, daha sonraki yıllarda ödenek aktarılmadığından tasfiyesine karar verilen ve bu yıl çalışmaları hızlandırılan Kültür Sarayı'nda Sinema salonu, bale-folklor çalışma alanı, sergi salonu, sanatçı soyunma odaları, sahne, kafeterya, çocuk sanat atölyesi, seramik-heykel-güzel sanatlar atölyesi, el sanatları atölyesi, çocuklar için bilgisayar odası, çocuklar için okuma salonu, televizyon-video-satranç salonu, okuma salonu, kitap deposu, harita odası, konuk evi, sanatçı lokali yer alıyor.


Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın