'Kundaklayanlar kimseye hizmet edemez'
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bingölde, Şırnak'ta ve Iğdır'da havaalanı inşaatlarını kundaklayanların kimseye hizmet edemeyeceğini söyleyerek, 'Terör, bu ülkenin bütünlüğünü bozamaz. ' dedi.
11 EYLÜL 2011 PAZAR 21:24 |
0 |
2301 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yalova'nın Armutlu ilçesinde yaptırılan balıkçı barınağının açılışına katıldı. Bakan Yıldırım, Armutlu Balıkçı Barınağı'nın açılış kurdelesini eşi Semiha Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdür Vekili Metin Tahan, Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile birlikte kesti.
Ulaşımdaki her anlamdaki gelişmelerden ve hızlı trenden söz eden Bakan Yıldırım, 9 yat limanı yaptıklarını, 70 balıkçı barınağının onarımını tamamladıklarını anlattı. Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "2004 yılında balıkçılarımıza sağladığımız ucuz yakıtla, bugün 2 katrilyon 60 milyon destek sağladık. Eğer bu destekler olmasaydı balıkçılar barınaklarından dışarı çıkamazlardı. Balıkçılığımız gelişiyor. Bununla da kalmayarak alt denizlerde de açık denizlerde de balıkçılarımız vira bismillah diye yelken açıyor. Havacılıkta zaten gelişmeyi biliyorsunuz. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Türkiye'nin artık her yerine uçuluyor. Hava alanlarımızı atıl durumdan aktif hale getirdik. Hızlı tren özlemini giderdik. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya sonra da Ankara-İstanbul'u hizmete alıyoruz. Bursa-İstanbul, Bursa-Ankara'yı da 3 sene sonra hizmete alacağız. İşte böyle adım adım hızlı tren ağları Türkiye'nin her yerine yayılıyor. "
"PKK ŞANTİYE BASIP MAKİNALARI YAKARAK BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZ"
Törendeki konuşmasında Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'nın şantiye basıp iş makinelerini yakmasına değinen Bakan Yıldırım, "Bu topraklarda yaşayanlar bin yıldır omuz omuza verip, düşmanla mücadele edip işgalcileri kovdu. Terör de bu ülkenin bütünlüğünü bozamaz, bu ülkenin birlik beraberliğine kimse zarar veremez. Bu millet, büyük bir millet, bu millet her türlü zorluğun üstesinden gelir. Aramıza nifak sokmak isteyenlerin sonu da hüsrandır, bunu da buradan ilan ediyorum. " diye ifade etti.
Ay-Yıldızlı bayrağın altında tek vatan ve tek millet olarak yaşamaya devam edileceğini kaydeden Yıldırım, "Bu ülke için söyleyecek sözü olanlara söyleyecek bir çift lafım var. Gelin eğer söyleyeceğiniz bir sözünüz varsa, ülkemizi 2023'e Atatürk'ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çabalayalım. Şırnak'ta, Iğdır'da, Bingöl'de havaalanı inşaatlarını kundaklayarak iş makinelerini yakarak kimse hizmet edemez. " diye konuştu.
|
09.07.2026 18:42
 |
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu |
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi. |
|
09.07.2026 18:26
 |
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor |
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. |
|
09.07.2026 17:22
 |
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı |
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. |
|
09.07.2026 12:58
 |
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı |
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu. |
|
08.07.2026 23:27
 |
İki araç, iki hayvan, iki yaralı! |
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu. |
|
08.07.2026 23:12
 |
Bingöl'de 68 hayvan toplandı |
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi. |
|
|