KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Kurban: kazanlı nakledilmesin

Gazetemizde 28 Haziran'da manşetten yayınlanan 'Köyümüzü istiyoruz' haberi ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Kurban, Muhtarın feryadına kulak verilerek, "Kazanlı köyü nakledilmesin." dedi

Kurban: kazanlı nakledilmesin
01 TEMMUZ 2006 CUMARTESİ 10:41
0
1646
0
AA aa
Kurban haberle ilgili olarak, Karlıova'nın Kazanlı Köyü Muhtarı Fahrettin Bayındır'ın, "Yalvarıyorum köyüme iki jeolog gönderip durumu tespiti yapılsın." dediğini bildirdi. Kurban, "Muhtarın yorumunda 32 haneli Köyünün 14 hanesi geçen yıl köye giden bir jeologun verdiği kararla 28 km uzaklıktaki Karlıova ilçe merkezine nakledilmişler. Gerekçesiyse köy heyelan tehlikesi altında Muhtarda diyor ki köy yerleşim yerini 17 yıl önce yine afet işleri jeologları seçti düz bir alan, herkesin 600 m2 arsası var, devlet bu yeri şahıslara istimlak bedeli ödeyerek aldı.O günden bu güne kadar köyün çevresinde veya uzağında bir heyelan çizgisi dahi yok. Bu nasıl bilim adamlarıdır ki köylülerin iç içe olan evlerinin yarısını naklediyor, yarısını yerinde bırakıyor. Kanunlarımızda heyelan afetine maruz bölgeler boşaltılıyor. Nitekim Bingöl'de yüzlerce yerleşim yeri boşaltılmış." dedi.
"Anladığımız kadarı ile Kazanlı Köyü'nde hatalı bir karar verilmiş." diyen Başkan Kurban, açıklamasına şöyle devam etti. "Halk arasında bir laf vardır yanlış hesap Bağdat'tan döner. Bir mühendisin mahcup olmasın diye, devletin milyarları heba edilemez. İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü bölgemizde hayvancılıkla geçinimini sağlayan 14 aileyi yerinden etmek afet İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerince de doğru bulunmaz. Sayın Genel Müdür deneyimli bir bürokrat ve Bingöllülerin de her zaman sevgisini kazanmış bir idarecidir." Kazanlı Köyü'nü yakınan bildiğini ve bugüne kadar yetkililerin hatalarını düzeltmesini beklediğini belirten İl Başkanı Kurban, "Okulu yapılmış, evlere su, elektrik, telefon bağanmış dümdüz bir alana kurulu Kazanlı Köyü'ne verilen heyelan raporunun gerçeği yansıtmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Muhtarın bir yılda 50 dilekçe verip köyünde ikinci bir jeolog ekibinin inceleme yapılması talimatının verilmesini bekliyorum." Kurban açıklamasına şu sözlerle son verdi. "Muhalefet Partisi İl Başkanı olarak her zaman siyasetten çok insanların mutluluğuna, hizmetlere önem veririm. Bir yılda defalarca yanıma gelen Kazanlı Köylülerine bekleyin düzeltilecek dedim. Afet işlerinden ricada bulundum. Tekrar rica ediyorum heyelan raporu gerçeği ancak ikinci bir incelemede ortaya çıkar. Bu insanların mağduriyetini önleyin."

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın