KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Kurban'dan eleştiri bombardımanı

CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban: “Bingöl hak ettiği hizmetleri ne yazık ki bir türlü alamıyor, eğitimsizlik, mesleksizlik, yoksulluk ve göç başlıca sonumuzdur. Bunlara çözüm her siyaset adamının başlıca görevi olmalıdır” dedi.

Kurban`dan eleştiri bombardımanı
29 MAYIS 2012 SALI 08:19
0
1283
0
AA aa

Geçen hafta gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi'nde İl Başkanlığı'na seçilen Mustafa Kurban, dün parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Yaklaşık 25 yıldır Bingöl'de siyaset yaptığını ifade eden Kurban: “CHP Belediye Meclis üyesi, Başkan yardımcısı, İl başkanlığı Parti Meclisi görevlerinde bulundum. Benim için Siyaset bir çıkar kapısı değil bir hizmet aracı olmuştur. Rüzgâra göre parti değiştirmedim. Sosyal demokrat bir insan olarak CHP içinde doğru bildiklerimi söylemekten hiçbir ortamda çekinmedim. Bölgemizin değerlerine saygı göstermekle birlikte aşiretçilik, mezhepçilikle bölgecilikle her ortamda mücadele etmişimdir. Güçlüden yana değil doğrudan yana olmaya özen göstermeye çalıştığıma Bingöllü hemşerilerim şahittir. 2007 yılında kendi isteğimle bıraktığım Bingöl CHP İl Başkanlığına partili arkadaşlarımın isteği ile 5 yıl aradan sonra tekrar il kongresinde seçilmiş bulunmaktayım. Bundan sonrada görevim toplumu ve uygulamaları izlemek, doğru olanı takdir etmek, yanlış olanı eleştirmek olacaktır. Şurası bile gerçektir ki Bingöl hak ettiği hizmetleri ne yazık ki bir türlü alamıyor, eğitimsizlik, mesleksizlik, yoksulluk ve göç başlıca sonumuzdur. Bunlara çözüm her siyaset adamının başlıca görevi olmalıdır” dedi.

“Havaalanı inşaatı bir an önce bitirilmeli”

Havaalanı inşaatının biran önce bitirilmesi gerektiğini söyleyen Kurban: “Pistin bitimi ile binaların bitmesi beklenmeden devlet hava meydanları depolarında XR cihazları geçici olarak kullanılmalı, hava alanı hizmete açılmalı iki yıldır ihalesi yapılan havaalanı yolu istimlâk bedelleri biran önce ödenerek çalışmalar başlatılmalıdır. Genç Bingöl karayolu iki yıldır ihalesi yapılmış istimlâk bedelleri ödenmediği için çalışma yapılmıyor. Haziran ayında girdiğimiz bir mevsimde birçok mezra yolu hala ulaşıma kapalı, bu çağda bir kepçe veya greyder çalışması bu kadarda büyütülmemeli Kaymakamlar bu hizmetlere önem vermeli Valimizde denetlemelidir. Bingöl yaylaları meraları hayvancılığa çok müsait olmasına rağmen her geçen gün hayvan sayısı azalıyor. Kayda değer bir sanayi bacasının tütmediği şehirde herkes gözünü devlet kapısına dikmiş, AKP iktidarının on yıldan beri uyguladığı sadaka toplumu kültürü ile insanların- onuru ayaklar altına alınmış olup, tembellik her geçen gün artmaktadır. Namusumuzu temsil eden eşlerimiz, on yıl önce sokağa izinle çıkarken, bugün sabahtan akşama kadar vakıf kuyruğunda, Fon kapısında, Ekmek kuyruğunda, bağımlı hale getirilip onuru ayaklar alınmaktadır. Sosyal devlet elbette ki ihtiyaç sahibi vatandaşlarına sahip çıkacaktır ama yukarda belirttiğim gibi AKP'nin yaptıkları gibi değil. 1993 yılında SHP DYP koalisyon hükümetinde İl başkanı idim iki belediye başkanımız üç il Genel Meclis üyemiz vardı. SHP'li Başkanlıklara bağlı kurumlarda. Bugün içtiğimiz Kürük içme suyunu Gülbahar Barajı'nı, Gayt üst kollar sulama kanalını, Organize Sanayi Bölgesini, küçük sanayi sitesi 2 kısmını Düzağaç'taki Kültür Merkezi'ni, SSK İl Müdürlüğü'nü ayrıca Sayın Selahattin Kaya Başkanlığı'ndaki Bingöl Belediyesi'nin çalışmaları CHP'nin başlıca projesidir. Buna Bingöllüler oy vermeseler de bu hizmetleri inkâr etmediklerini her gün görüyorum” ifadelerini kullandı.

“İşte bu sıcak ve samimi duygulardan aldığım enerji ile tekrar aktif siyasete ve bütün Bingöl'e merhaba diyorum” diyen Kurban, AK Parti iktidarının 10 yıllık sürede samimiyetsizliğini ortaya koyduğunu ileri sürdü.

“Uludere bir insanlık dramıdır”

Kurban: “Bugün AKP'nin hiçbir bahanesi kalmamıştır. AKP yaptı da Cumhurbaşkanımı, Anayasa Mahkemesi mi, Üniversiteler mi, yargımı, ordumu, karşı çıkıyor yüzde 50 iktidar desteği ile yaptıkları ciddi bir çalışma yok. Bölgemizin en yakıcı sorunu Kürt meselesinde de AKP bir çözüm üretmiyoruz Uludere'de yarattığı facia bir insanlık dramıdır, öldürdük parasını fazlası ile ödedik diyor Sayın Başbakan daha ne istiyorlar diyor herkesi vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum”

Belediyenin çalışmalarına da değinen Kurban, Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın girişimleri sonucu yapılan alt yapı ve kentsel dönüşüm projelerini desteklediklerini belirterek, bu projelere titizlikle uyulması gerektiğini söyledi.

“İşgallere müsaade edilmemeli”

Kurban: “Cadde ve sokaklarda gelişi güzel açılan büfe benzeri işgallere müsaade edilmemeli, ekmek dağıtımında gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilmelidir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın