KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2026 Salı
°C

Kurbanlarınız Umut Olsun

Her yıl Kurban Bayramı'nda on binlerce aileye kurban eti ulaştıran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkanı Mehmet Tamaç, Kurbanlarınız Umut Olsun sloganıyla kurban kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kurbanlarınız Umut Olsun
01 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBA 19:56
0
1646
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle başlatılan kampanyaya destek vermeleri için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, kurban kesecek olan hayırseverlerin kurbanlarını gönül hoşnutluğuyla dernekleri aracılığı ile fakir ve muhtaç ailelere ulaştırabileceklerini ifade etti.

Kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Tamaç, 2018 yılı için Umut Kervanı Vakfı'nın kurban bedelinin 850 TL olarak belirlendiğini belirterek, amaçlarının muhtaç ailelere daha fazla yardım edebilmek olduğunu söyledi.

Tamaç, “Kurbanlarınızın ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. O'na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır.” (Hac, 37). Bingöl Umut Kervanı olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklarımıza başladık. Bingöl Umut Kervanı olarak 2018 yılı Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik. Bu günden itibaren kurban kesmek isteyen hayırseverlere yardımcı olmak için derneğimiz kendi bünyesinde kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Bu yılki kurban bedelinin 850 TL olarak belirlendiğini söyleyen Tamaç, “Kurbanın bir ibadet olduğu asla unutulmamalı, niyetimiz halis olmalı, amellerimizde ihlas olmazsa Allah muhafaza sevap yerine azap kazanmış olacağız. Dolayısı ile her hayırsever kardeşimize çağrımız biz Bingöl Umut Kervanı olarak hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında köprü olmaya hazırız. Eğer sizlerde hazırsanız Bingöl Umut Kervanı'na sizleri bekliyoruz. . Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını itiyoruz. Derneğimizin tespit ettiği yüzlerce yetim ve muhtaca bir ‘Umut'ta siz olmak istemez misiniz” dedi.

Umut Kervanı 23 ülkede kurban kesecek

Genel çalışmalardan da bahseden Tamaç, “Yurt içi ve yurt dışında yardım faaliyetlerimize aralıksız olarak devam ediyoruz. Umut Kervanı Vakfımız yurt içerisinde 32 ilde 98 farklı noktada olmak üzere 23 ülkede muhtaçlar yararına kurban kesecek” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2026
12:06
Fırat Havzası Projesi`yle Bingöl`e kırsal kalkınma desteği
Fırat Havzası Projesi'yle Bingöl'e kırsal kalkınma desteği
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları…
21.07.2026
11:08
Bingöl`de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde aracın uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
21.07.2026
00:22
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, koordineli ve uzmanlaşmış şekilde yürütülmesi amacıyla tüm il Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil 'Terör Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasına karar verildi.
21.07.2026
00:03
Suudi Arabistan`dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan'dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
20.07.2026
23:51
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır' dedi.
20.07.2026
23:50
Çakan, Ağrı`daki görevine başladı
Çakan, Ağrı'daki görevine başladı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Abdulhaluk Çakan, düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın