KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Kurtarılmayı bekliyorlar

Karakol inşaatı çalışmalarına katılan 17 işçiden biri olan Bingöllü Sadullah Buzrul, kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kaldıklarını ifade ederek, kurtarılmayı beklediklerini söyledi.

Kurtarılmayı bekliyorlar
17 KASIM 2012 CUMARTESİ 09:05
0
2739
0
AA aa

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç köyü bölgesinde İran sınırının sıfır noktasında karakol inşaatı çalışmalarına katılan 17 işçinin, kardan dolayı 5 gündür dağda mahsur kaldığı bildirildi.

Sınır karakollarında işçi olarak çalışan Bingöl nüfusuna kayıtlı Buzrul, telefonların çektiği bir tepeye giderek durumu Başkale'de görev yapan gazetecilere bildirdi.

Mahsur kaldıklarını belirten Buzrul: “5 gündür yağan kardan dolayı Esenyamaç Köyü ve İran sınırı arasında mahsur kalmış bulunmaktayız. 5 gün boyunca buradan çıkamadığımız için yanımızda getirdiğimiz yiyeceklerimiz ve içeceklerimiz tükendi. Karakolda görevi üsteğmen ve askerler kumanyalarını bize verdi. Kapanan yolu kendi imkânlarımızla, yanımızda bulunan kepçe ile açmaya çalıştık ama kepçenin mazotu bittiği için sadece 3 kilometre yol açabildik. Karakolu yapan müteahhide ulaşamıyoruz. 17 kişi burada mağdur durumdayız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
22.10.2026
11:45
Bingöl`de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de tam bilet 35 TL, öğrenci bileti 24 TL oldu. Diyarbakır'da tam bilet 28 TL, öğrenci bileti 14 TL; Muş'ta ise tam bilet 23 TL, öğrenci bileti 17 TL. HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Hatem Tarlak, komşu illerle aradaki fiyat farkına tepki göstererek zammın makul seviyeye çekilmesini istedi.
22.10.2026
11:32
Bingöl`de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'ün Genç ilçesinde, eTwinning projesi kapsamında düzenlenen seminerde öğrencilere internetin bilinçli, güvenli ve sorumlu kullanımı anlatıldı. Eğitimle, dijital dünyadaki risklere karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi.
22.10.2026
11:20
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli satış gibi alışverişlerde uygulanabilecek taksit sürelerini belirledi. Televizyondan beyaz eşyaya, bilgisayardan mobilyaya kadar birçok kategoride farklı taksit sınırları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın