KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Kürtçe konuşmak vicdani hürriyettir

Partisinin Bitlis İli Genişletilmiş Divan Kurulu Toplantısını katılan Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, &';Kurtuluş savaşını beraber veren Kürt halkının Kürtçe'yi kullanması en doğal, insani ve vicdani hürriyetidir” dedi.

Kürtçe konuşmak vicdani hürriyettir
29 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:14
0
2758
3
AA aa

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata'nın katıldığı Divan Kurulu Toplantısında, partililerin halka yakınlaşması ve iç içe olunmasını önerdi.
Parti yönetici ve üyelerine paylaşmayı, dayanışmayı ve üretimi esas alan bir anlayışla siyaset yapmalarını öneren Korkutata, toplantı sonrası son günlerdeki gelişmeleri değerlendirdi. Siyaset dilinin gittikçe çirkinleştiğini, üslup ve tarzın hizmet yerine toplumu kamplaştırdığını belirten Korkutata, Kürtçe konusunda da çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Kürtçe'nin kullanımı konusunda partilerinin görüşünün açık olduğunu belirten Korkutata, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un “Ana dili ana sütü gibi helaldir” açıklamasını örnek gösterdi.
Herkes ana dilini serbestçe konuşabilmek ve öğrenebilme hakkına sahip olduğunu belirten Korkutata,” Eğer Türkiye ana dili kullanılması önündeki engelleri 15 sene önce kaldırmış olsaydı sorunların çözümü konusunda daha pratik adımlar atılabilirdi. Kurtuluş savaşını beraber veren Kürt halkının Kürtçe'yi kullanması en doğal, insani ve vicdani hürriyetidir.”dedi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sinan bal (@Misafir_1779)
31 Ocak 2011 Pazartesi 01:21
sn korkutata has partiye geçerek siyasi geleceğini nihayetlendirdi. çok yazık etti kendine.
nhs (@Misafir_1775)
30 Ocak 2011 Pazar 15:58
sayın zaza zazaoğlu yazıyı dikkatlice okursan orada 'kurmanci' denilmiyor. kürtçe deniliyor,bunun içinde zazaki ve kurmanci lehçeleri var.
zaza zazaoğlu (@Misafir_1771)
30 Ocak 2011 Pazar 04:30
Sayın KORKUTATA zazaca konuşmak hakkındaki fikriniz nedir?
15.06.2026
01:39
Sırım Çayı`nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Sırım Çayı'nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında bulunan Sırım çay hattında yaşanan olayda, akıntıya kapılan iki kişiden biri kurtarıldı, kaybolan bir kişi için AFAD ve jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
15.06.2026
01:38
12Bingölspor`da Kongre Krizi! Gözler 21 Haziran`a Çevrildi
12Bingölspor'da Kongre Krizi! Gözler 21 Haziran'a Çevrildi
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan 12Bingölspor'da, olağanüstü kongrenin ertelenmesiyle birlikte belirsizlik derinleşti. Aday çıkmaması ve yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen kongre, kulübün geleceğini kritik bir haftaya taşıdı.
15.06.2026
01:36
Genç Muratspor BAL Biletini Kaptı
Genç Muratspor BAL Biletini Kaptı
BAL Play-Out maçında Solhan Futbol Kulübü'nü 3-1 mağlup eden Genç Muratspor, Bölgesel Amatör Lig'de yoluna devam etti. İlk yarıyı geride kapatan sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla geri dönüşe imza attı.
15.06.2026
01:33
Bingöl`de Jandarma Günü Coşkusu
Bingöl'de Jandarma Günü Coşkusu
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen programla Jandarma Teşkilatı'nın 187. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Kutlama programında rehine kurtarma, komando ve köpek timi gösterileri beğeni topladı. Vali Cahit Çelik, jandarmanın milletin huzurunun teminatı olduğunu söyledi.
15.06.2026
01:32
Bingöl`de pedallar sağlık için döndü
Bingöl'de pedallar sağlık için döndü
Yeşilay'ın geleneksel bisiklet turunda Bingöllüler, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için şehir merkezinde pedal çevirdi. Vali Cahit Çelik'in de katıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü.
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın