ABD Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı İnsan Hakları Raporu'nda 'Kurtlar Vadisi-Irak' filmiyle 'Vakit' gazetesinin yayınlarını anti-semitik kampanyaya örnek olarak verdi
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın önceki gün yayımlanan yıllık İnsan Hakları Raporu'nda, "Kurtlar Vadisi-Irak" filmi de eleştirildi. Raporun, "Toplumsal Tacizler ve Ayrımcılık" bölümünde Türkiye'deki "anti-semitik" (Yahudi düşmanı) yayınlar gündeme getirildi. "Yahudi cemaati mensupları gazetelerde ve web sitelerinde anti-Semitik lisanın kayda değer biçimde yaygınlaştığını, ayrıca İsrail ile Lübnan arasındaki Temmuz-Ağustos çatışması sırasında, (Yahudilere karşı) toplumsal düşmanlık ve ayrımcılığın da arttığını bildirdiler" diyen rapor, "Vakit" gazetesinin yayınları ile "Kurtlar Vadisi-Irak" filmini anti-semitik kampanyaya örnek verdi.
Raporda, "'Kurtlar Vadisi-Irak'ta Ebu Gıreyb Cezaevi'ndeki Iraklıların organlarını kesip çıkaran ve bunları New York, Londra ve Tel Aviv'deki zengin müşterilerine satan bir Yahudi doktor var. Film, ülkenin en popüler televizyon dizisinin bir yan yapımı niteliğinde" denildi.
AKP'li Hüseyin Tanrıverdi'nin 'Vakit' gazetesindeki yazısında, İsrail'in uygulamalarını Hitler'inkilere benzettiğini hatırlatan rapor, Mustafa Çelik'in de yine "Vakit" gazetesinde, "Siyonist Yahudilerle ve İsrail'le dost olmak Allah'ın dinine ihabet etmektir" diye yazdığını aktardı.
Milliyet