KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Kurumlar ile kişiler yasakçı ve darbeci gelenekten arındırılmalı

Türkiye´de bütün kurum ve kişilerin yasakçı ve darbeci gelenekten arındırılması gerektiğini vurgulayan Memur-Sen İl Başkanı Ensari, insan haklarına saygılı bir demokrasi bilincinin tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Kurumlar ile kişiler yasakçı ve darbeci gelenekten arındırılmalı
13 ARALIK 2006 ÇARŞAMBA 10:58
0
1542
0
AA aa
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 58. yıl dönümü münasebetiyle Memur-Sen Konfederasyonu Bingöl İl Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve üyelerinin katılımıyla Dörtyol Saat Kulesi önünde yapılan açıklamada konuşan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari, kurumlar ile kişilerin yasakçı ve darbeci gelenekten arındırılması gerektiğini söyledi.
10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin, tüm devletler tarafından kabul edildiğine dikkat çeken Ensari; “Dünyada ve Türkiye'de yaşanan ihlaller İnsan Haklarının önemini gözler önüne sermektedir. 20.yy'ın ilk yarısına damgasını vuran savaş ve totaliter devlet politikaları, insan haklarına duyulan ihtiyacı ortaya çıkarmış ve evrensel bildirgenin kabulünü sağlamıştır. Ancak, devletlerin birey hak ve özgürlüklerini tehdit eden uygulamaları devam etmekte, savaş, işgal ve ihlal politikalarının insan hakları alanına yönelik saldırıları sürmektedir. Özellikle Afganistan ve Irak'a yönelik askeri müdahalelerde,  Filistin'de, Lübnan'da ve daha birçok ülkede insanların vahşete maruz kaldığını görüyoruz. Dünyada yaşanan bu katliamların baş sorumluları da maalesef kendilerini insan hakları savunucuları olarak gösteren başta emperyalist ABD ve işbirlikçisi İngiltere'dir. 11 Eylül sonrası gelişen güvenlik anlayışının doğurduğu korkular Avrupa'da insan hakları kazanımlarında geriye gidişi yaygınlaştırmaktadır” dedi.
TCK, TMK gibi önemli yasalarda yapılan değişikliklerin uygulamada özgürlüklerin alanını genişletmediğini, aksine daralttığını vurgulayan Ensari, başta 301. madde olmak üzere ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamaların örgütlenme özgürlüğüne, yönetime katılma hakkına yönelik müdahaleleri de beraberinde getirdiğini söyledi.
Kültürel haklardan inanç özgürlüğüne kadar birçok alanda doğrudan Anayasadan kaynaklı yapısal sorunların ortadan kaldırıldığını aktaran Ensari, asker-sivil ilişkilerinde hukuk devleti ilkelerinin egemen kılınmamış olmasının, yaşam hakkına yönelik tehditlerin varlığını devam ettirmesine neden olduğunu belirtti.
Bölgede barışın tesisine yönelik çabaların desteklenmesi gerektiğini kaydeden Ensari, şöyle devam etti. “Türkiye'de insan hakları alanında atılan olumlu bazı adımlardan rahatsızlık duyan, içselleştirmemekte direnç gösteren çevreler, dünyada yaşanan geriye gidişi emsal gösterme eğilimi sergilemektedir. Olumsuz örneklemeler üzerinden yapılan yanlış kıyaslar, yasal değişikliklerin bir zihniyet değişimine dönüşmesini engellemektedir.  Ancak bununla beraber TCY'nin özgürlükleri kısıtlayan 301.maddesi değiştirilmelidir. Düşünce özgürlüğünü kısıtlayan tüm yasal engeller kaldırılmalıdır. Eğitim ve öğretim hakkının önündeki özellikle meslek liselerine yönelik insan onuruna aykırı engellemeler kaldırılmalıdır. Türkiye´de; bütün kurum ve kişiler yasakçı ve darbeci gelenekten arındırılmalı,  hukukun üstünlüğü insan haklarına saygılı bir demokrasi bilinci tesis edilmelidir. İnsanlığın gelişimini sağlayan düşünce özgürlüğü yöneticilerin insafına bırakılmamalıdır. Hakaret içermeyen, şiddete ve suça teşvik etmeyen her düşüncenin özgür olmasını istiyoruz. Türkiye´de; bütün kurum ve kişiler yasakçı ve darbeci gelenekten arındırılmalı,  hukukun üstünlüğü insan haklarına saygılı bir demokrasi bilinci tesis edilmelidir. İnsanlığın gelişimini sağlayan düşünce özgürlüğü yöneticilerin insafına bırakılmamalıdır. Hakaret içermeyen, şiddete ve suça teşvik etmeyen her düşüncenin özgür olmasını istiyoruz”
 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın