KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2026 Cuma
°C

Kurumlar mercek altında

İşe gitmediği halde devletten maaş alan kamu görevlilerine yönelik geniş çaplı çalışma başlatan Bingöl Valiliği, en ağır darbeyi İl Özel İdaresi'ne vurdu. Bu kapsamda Köy Hizmetleri Eski Müdürü Abdullah Tekinalp'in görevine son verildi.

Kurumlar mercek altında
19 OCAK 2008 CUMARTESİ 10:01
0
2043
0
AA aa
Bingöl'e atanmasıyla birlikte yeni bir çalışma sistemi geliştiren ve kamu kurumlarının işlevlerini arttırmaya yönelik ciddi adımlar atan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı değişiklikler sonrası kamu kurumlarını mercek altın aldı.
İşe gelmeyen ve 'bankamatik memuru' diye tabir edilen memurlara yönelik inceleme başlan Bingöl Valiliği, 10 Ocak'tan itibaren yürütülen çalışmalarda mamurların mesailerini kontrolden geçirdi. Bu kapsamda İl Özel İdare Köylere Hizmet Götürme Birimi'nde işe gelmediği halde devletten maaş alan 15 kişi tespit edildi. Yapılan inceleme sonrası tespit edilen 15 kişi işe gelmeye başladı. Bu kişiler hakkında soruşturma başlatan Bingöl Valiliği, 2 yıldır işe gelmediği tespit edilen Köy Hizmetleri Eski Müdürü Abdullah Tekinalp'in işine de son verdi.
Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinin 'Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır' ibaresi baz alınınca, Tekinalp'in istifa ettiği kabul edildi ve işine son verildi.
Öte yandan daha önceki dönemlerde il dışında olup özel sektörde çalışan ve yaklaşık 6 ay boyunca devletten maaş alanların ve müteahhitlik yaptığı veya siyasi parti temsilcisi olduğu için işe gitmediği halde maaş aldığı bilinen çok sayıda kişinin, bu incelemeler sonrası işe gitmeye başladı belirlendi.
Maaş dekontlarının da incelendiği bu çalışmalar kapsamında, sayıları açıklanmayan çok sayıda kamu amir ve personeli hakkında soruşturma başlatılacağı öğrenildi.
 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın