KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Leylekler 10 yıldır aynı camide yuvalarını kuruyor

Bingöl'ün Garip köyünde yaklaşık 20 yıl önce yapılan caminin kubbesi ve etrafına, 10 yıldır leylekler yuvalarını kuruyor. Bahar aylarının başlamasıyla caminin kubbesine yuvalanan leylekler, doğa fotoğrafçıların da uğrak noktası haline geldi.

Leylekler 10 yıldır aynı camide yuvalarını kuruyor
11 NİSAN 2024 PERŞEMBE 12:40
0
1502
0
AA aa

Bingöl merkeze yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Garip köyünün camisi, 2002 yılında tamamlandı. Cami yapıldıktan yaklaşık 10 yıl sonra, bahar aylarının gelmesiyle leyleklerin de yuvasını yaptığı noktalardan biri oldu. Caminin kubbesinde 1, etrafında ise 3 leylek yuvası bulunuyor. Yuvalanan leylekler, kentteki doğa fotoğrafçılarının da dikkatini çekerek uğrak bölgelerden biri haline geldi.

Leyleklerin yuvalarını kurmaya devam ettiği anlar dron ile görüntülenirken, doğa fotoğrafçıları da cami ve leyleklerin karelerini ölümsüzleştirdi. Garip köyüne gelerek leylek yuvalarını görüntüleyen doğa fotoğrafçısı Serhat Bürke, “Garip köyündeyiz, yaklaşık 20 yıllık bir cami. 10 yıldır da bu camiye leylekler gelmekte. İlk bir iki tane leylek gelmiş şimdi birkaç taneden fazla var. Bizler de fotoğrafçılar olarak bu leylekleri yerinde görüntülemeye geliyoruz. Hem Bingöl'ümüz hem Garip gibi köylerimiz doğa güzellikleri olan yerler. Fotoğrafçıları, doğa severleri bekleriz” dedi. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın