KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Lise öğrencilerine yabancı dil eğitimi

Kalkınma Bakanlığı ÇOKEP programı çerçevesinde, Bingöl ve Siirt illerinden 94 lise öğrencisi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda, 6 hafta süreyle İngilizce eğitimi görmek üzere Gaziantep’e gitti.

Lise öğrencilerine yabancı dil eğitimi
19 HAZİRAN 2012 SALI 00:26
1
1729
0
AA aa

 Öğrenciler, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi amfisinde gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir'le bir araya geldi.

Prof. Dr. Özdemir, öğrencilere yaptığı konuşmada, onları Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde görmekten mutluluk duyduklarını, bu programdan azami ölçüde faydalanmaları için üniversite adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"Motivasyon" konulu bir video eşliğinde de seslenen Rektör Özdemir, öğrencilere Çinli öğrencilerin nasıl motive edildiklerini gösterdi.

Çinli öğrencilerin kalabalık gruplar halinde tekrarladıkları, "Yaşamımı değiştirmek istiyorum", "ailemi düş kırıklığına uğratmayacağım", "ülkemi düş kırıklığına uğratmayacağım", "kendimi düş kırıklığına uğratmayacağım" sözlerini öğrencilere tekrarlatan Özdemir'in konuşması, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, yabancı dil bilmenin bizlere açacağı ufukları ve imkânları kendi yaşamından verdiği örneklerle ifade ederek, dil öğrenmek için yılmadan çalışmanın, teknolojinin imkânlarından faydalanmanın gerekliliğine değindi. Özdemir, Amerika'da kaldığı süre boyunca yabancılarla sürekli iletişim içinde olmasının kendisi için sağladığı dil gelişimine de vurgu yaptı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bayram Peköz ise, kendi yaşamından örnekler vererek dil öğrenim sürecini anlattı. Ortaokulu bitirdikten sonra Bingöl'den Ankara'ya geldiklerini, ortaokulda hiç İngilizce dersi görmediği için yaşadığı zorlukları ve bunları yenmek için yılmadan sürdürdüğü mücadeleyi dile getirdi. Hayatı boyunca hiç kolay yolu seçmediğini, gösterdiği gelişimi, karşısına çıkan zorluklara borçlu olduğunu belirten Peköz, lise eğitimi boyunca İngilizce eksikliğini kısa sürede tamamlayarak üniversitede İngiliz dil eğitimi alanında öğrenim imkânı kazandığını söyledi. Üniversite eğitiminin ardından potansiyelini gerçekleştirme yolunda sürekli çalıştığını belirten Peköz, Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki İngilizce okutmanlığı görevinin ardından Avustralya'ya giderek yüksek lisans ve doktora çalışmasını hiçbir maddi yardım almadan nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.

Bingöl ve Siirt'ten gelen öğrencilere seslenen Peköz: “Aranızda bu öyküyü daha da ileriye taşıyacak ve başarı öyküleriyle karşımıza çıkacak birçok öğrenci görüyorum. İçinizdeki gizli potansiyelinizin farkına varın ve kendi öykünüzü yazmaya şimdiden başlayın” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın