KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Mal varlığı tartışması: erdoğan topu chp'ye attı

Kişisel Mal Varlığının 1.8 milyon YTL'ye yaklaştığı iddia edilen Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, servetini açıklamayı reddetti ve CHP'deki bazı isimleri "Densizlik"le suçladı.

Mal varlığı tartışması: erdoğan topu chp`ye attı
31 OCAK 2006 SALI 17:44
0
1451
0
AA aa
AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, 'banka sahibi tek parti' olan CHP'yi ayrıca, Atatürk'ün vasiyetini yerine getirmemekle itham etti. 
 
Konuşmasında Türkiye'de kimlerin, ne göre mal beyanında bulunma mecburiyetinde olduklarına dair yasal mevzuatla ilgili bilgi veren Erdoğan, bu açıklamaları yapmadan hemen önce, "ahlak sınırlarını ve edep kurallarını aşmak suretiyle politika yaptığını zannedenen densizler de bu kanuna uyar" dedi

Erdoğan, son dönemde mal varlığıyla ilgili tartışmalar sırasında sarfedilen ifadeleri de "şahsımla ilgili ahlak, edep dışı ifadeler kullanabilirsiniz ama bu ülkenin başbakanıyla ilgili bu ifadeleri kullanamazsınız. Ana muhalefet liderinin kendi grup başkanvekiline bu uyarıyı yapması gerekir. Herşeyin edebi,  ahlakı var. Siyaset bu etiği kaybederse yozlaşma başlar" diye eleştirdi.
 
CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç dün Erdoğan'ın malvarlığıyla ilgili olarak, ''Başbakan kıvırtıyor, kaçıyor. İlk defa olmuyor. Sayın Başbakan'da unutkanlık alışkanlığı da var. Herhalde daha son düğünde takılan takıların muhasebesi yapılmadı. Dün,bazıları, anasının çıkınından kalanlarla malvarlıklarını açıklıyorlardı, bugünküler düğünlerde takılan takılarla açıklamaya çalışacaklar herhalde'' demişti.

"Mal varlığıyla ilgili gizlilik esası var"

Kişisel mal varlığına ilişkin açıklamaları da değerlendiren Başbakan, gizlilik esasının bulunduğuna dikkat çekerek, "siyasi parti başkanları partilerini kurdukları zaman eğer parlamentoda değillerse Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir bildirim verirler. Bu bildirim TBMM ve Bakanlar Kurulu'na verilir. Bu mal beyanları gizlilik esasına göre verilir ve bunu ne veren ne de verilen makamın açıklama hakkı yoktur. Gizlilik esası vardır" ifadesini kullandı.

Erdoğan, gereken tarihte gereken mercilere yasalarda belirtilen şekliyle mal bildiriminde bulunduklarını söyledi.

Mal bildirimlerinin yapılacağı makam olarak TBMM ve Bakanlar Kurulu üyeleri için TBMM Başkanlığı'nın belirlendiğine işaret eden Erdoğan, "ilgili kanunun 20'nci maddesi hariç mal varlıklarının açıklanmasına hiçbir şekilde imkan verilmemektedir" dedi.
 
20'nci madde, ancak soruşturma ve kovuşturmaya yetkili kişilere bu bilgilerin verilmesine imkan sağlıyor.
 
"CHP, Atatürk'ün vasiyetine uymuyor"
 
Başbakan Erdoğan konuşmasında CHP'ye de sert eleştiriler yöneltti. Türkiye'de banka sahibi olan tek siyasi partinin CHP olduğuna dikkat çeken Başbakan, Atatürk'ün vasiyetinde Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu'na yapılması gereken yardımlar bulunduğunu ancak CHP'nin bunu ödemeye yanaşmadığını söyledi.
 
Başbakan, "CHP'nin Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu'na olan borcu 26 ocak itibariyle 111 katrilyon 248 milyar TL'yibulmuştur. Ama CHP bunu ödememekte ısrar ediyor" şeklinde konuştu.

"Baykal, Papadopulos'la aynı dili konuşuyor"
 
CHP lideri Baykal'ın Kıbrıs Eylem Planı'na ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Kıbrıs konusunda ana muhalefet liderinin yapmış olduğu açıklamalara dikkat edin. Güney Kıbrıs lideri Papadopulos'la aynı ifadeleri kullanıyor. Yeni Eylem Planı konusundaki açıklamaların bu kadar örtüşmesi enteresan" diye konuştu.
 
Başbakan, 24 ocakta Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kamuoyuna duyurdu Kıbrıs Eylem Planı'nın tüm dünyadan destek gördüğünü belirterek, çözümün karşısında olan tarafın Rum yönetimi olduğunu kanıtladığını söyledi.

CNN TÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın