KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Mart 2026 Pazartesi
°C

Maske zorunluluğu süreci başladı

Bingöl'de bugünden itibaren maske takma zorunluluğu süreci başladı. Vatandaşlar ise bu kararı sonuna kadar destekledi.

Maske zorunluluğu süreci başladı
02 TEMMUZ 2020 PERŞEMBE 13:28
7
2400
3
AA aa

Bingöl Valiliği İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararı gereğince bugünden itibaren kent genelinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildiği ve Maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlara ise 900 TL idari para cezası uygulanacağı kararlaştırıldı.

Bu kapsamda kararın yürürlüğe girdiği kentte, vatandaşlar maske takarak dışarı çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise kent birçok noktasında kontrollere başlayarak maske denetimi yapmaya başladı.

Alınan bu kararı desteklerini söyleyen vatandaşlardan Lütfullah Tuma, “Bugünden itibaren maske takma zorunluluğu geldi Bingöl'e. Bu kararı kesinlikle destekliyorum. Çünkü bu salgın hepimizi alıp götürebilir, ölümlere neden olabiliyor zaten. Hastalarımız da çoğaldı. Devletimizin almış olduğu bu kararı destekliyorum. Kesinlikle maske takın” dedi.

Maske takılmasının sürecin daha hızlı atlatılmasına yardımcı olacağını söyleyen Nusrettin Uçar ise, “Covid-19 pandemisi sürecinde tüm ülke mücadele sürerken ilimizde de bu mücadele kapsamında bugün itibariyle maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Dilerim ki bu maske takma zorunluluğu sürecin daha hızlı atlatılmasına ve salgının önünün kesilmesine ciddi bir katkı sağlar” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59951)
03 Temmuz 2020 Cuma 08:07
maske takınca nefes verip almakta zorlanıyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59961)
03 Temmuz 2020 Cuma 14:33
@Misafir Kullanıcı HASTANEDE ZORLANMAKTAN İYİDİR.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59932)
02 Temmuz 2020 Perşembe 16:04
Çarşıda, yolda, insanların bulunduğu yerde o sigara meredini içmeyin. Kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok.
30.03.2026
03:12
TKDK`dan 241 Milyon Avroluk Destek
TKDK'dan 241 Milyon Avroluk Destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini duyurdu. Toplam 241 milyon avro bütçeli destek programına 81 ilden başvuru yapılabilecek. Arıcılığın destek dışı bırakıldığı belirtildi.
30.03.2026
03:10
Bingöl`de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl'de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında; kuantum teknolojileri, savunma sanayii için ileri malzeme geliştirme, otonom İHA yazılımları, yapay zekâ algoritmaları ve akıllı tarım uygulamaları gibi kritik alanlarda ortak projeler yürütülmesi hedefleniyor.
30.03.2026
03:09
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl merkezin 16. mahallesi olarak kuruluşu ilan edilen Esentepe Mahallesi, ilk seçimini yaptı. Mahalle Muhtarlığı için sandığa giden Esentepelilerin tercihi Gafur Ulcay oldu.
30.03.2026
03:08
Genç Murat Aslanları`ndan büyük başarı
Genç Murat Aslanları'ndan büyük başarı
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Munzur Çayı'nda düzenlenen şampiyonada Bingöl temsilcisi Genç Murat Aslanları Spor Kulübü, Türkiye ikinciliği elde ederek kente gurur yaşattı.
30.03.2026
03:06
12 Bingölspor`da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor'da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor, deplasmanda Niğde Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip, kalan 3 haftada sadece 1 puanla şampiyonluğunu ilan edebilecek.
30.03.2026
03:04
Atıl alan Gençlik Yaşam Merkezi`ne dönüştürüldü
Atıl alan Gençlik Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü
Bingöl Üniversitesi bünyesinde atıl alanın yeniden dizayn edilmesiyle hayata geçirilen Gençlik Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkez, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın