KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Maske zorunluluğu süreci başladı

Bingöl'de bugünden itibaren maske takma zorunluluğu süreci başladı. Vatandaşlar ise bu kararı sonuna kadar destekledi.

Maske zorunluluğu süreci başladı
02 TEMMUZ 2020 PERŞEMBE 13:28
7
2557
3
AA aa

Bingöl Valiliği İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararı gereğince bugünden itibaren kent genelinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildiği ve Maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlara ise 900 TL idari para cezası uygulanacağı kararlaştırıldı.

Bu kapsamda kararın yürürlüğe girdiği kentte, vatandaşlar maske takarak dışarı çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise kent birçok noktasında kontrollere başlayarak maske denetimi yapmaya başladı.

Alınan bu kararı desteklerini söyleyen vatandaşlardan Lütfullah Tuma, “Bugünden itibaren maske takma zorunluluğu geldi Bingöl'e. Bu kararı kesinlikle destekliyorum. Çünkü bu salgın hepimizi alıp götürebilir, ölümlere neden olabiliyor zaten. Hastalarımız da çoğaldı. Devletimizin almış olduğu bu kararı destekliyorum. Kesinlikle maske takın” dedi.

Maske takılmasının sürecin daha hızlı atlatılmasına yardımcı olacağını söyleyen Nusrettin Uçar ise, “Covid-19 pandemisi sürecinde tüm ülke mücadele sürerken ilimizde de bu mücadele kapsamında bugün itibariyle maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Dilerim ki bu maske takma zorunluluğu sürecin daha hızlı atlatılmasına ve salgının önünün kesilmesine ciddi bir katkı sağlar” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59951)
03 Temmuz 2020 Cuma 08:07
maske takınca nefes verip almakta zorlanıyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59961)
03 Temmuz 2020 Cuma 14:33
@Misafir Kullanıcı HASTANEDE ZORLANMAKTAN İYİDİR.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59932)
02 Temmuz 2020 Perşembe 16:04
Çarşıda, yolda, insanların bulunduğu yerde o sigara meredini içmeyin. Kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
07.06.2026
18:27
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
07.06.2026
18:26
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
07.06.2026
18:25
Baraç`tan Koça`a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
07.06.2026
18:24
Bingöl`de çöp kutuları yenilendi
Bingöl'de çöp kutuları yenilendi
Bingöl Belediyesi, tarafından şehir merkezindeki yoğun yaya güzergahlarında bulunan çöp kutuları yenilenerek 70 adet yeni çöp kutusu yerleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın