KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Maske zorunluluğu süreci başladı

Bingöl'de bugünden itibaren maske takma zorunluluğu süreci başladı. Vatandaşlar ise bu kararı sonuna kadar destekledi.

Maske zorunluluğu süreci başladı
02 TEMMUZ 2020 PERŞEMBE 13:28
7
2230
3
AA aa

Bingöl Valiliği İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararı gereğince bugünden itibaren kent genelinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildiği ve Maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlara ise 900 TL idari para cezası uygulanacağı kararlaştırıldı.

Bu kapsamda kararın yürürlüğe girdiği kentte, vatandaşlar maske takarak dışarı çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise kent birçok noktasında kontrollere başlayarak maske denetimi yapmaya başladı.

Alınan bu kararı desteklerini söyleyen vatandaşlardan Lütfullah Tuma, “Bugünden itibaren maske takma zorunluluğu geldi Bingöl'e. Bu kararı kesinlikle destekliyorum. Çünkü bu salgın hepimizi alıp götürebilir, ölümlere neden olabiliyor zaten. Hastalarımız da çoğaldı. Devletimizin almış olduğu bu kararı destekliyorum. Kesinlikle maske takın” dedi.

Maske takılmasının sürecin daha hızlı atlatılmasına yardımcı olacağını söyleyen Nusrettin Uçar ise, “Covid-19 pandemisi sürecinde tüm ülke mücadele sürerken ilimizde de bu mücadele kapsamında bugün itibariyle maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Dilerim ki bu maske takma zorunluluğu sürecin daha hızlı atlatılmasına ve salgının önünün kesilmesine ciddi bir katkı sağlar” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59951)
03 Temmuz 2020 Cuma 08:07
maske takınca nefes verip almakta zorlanıyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59961)
03 Temmuz 2020 Cuma 14:33
@Misafir Kullanıcı HASTANEDE ZORLANMAKTAN İYİDİR.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59932)
02 Temmuz 2020 Perşembe 16:04
Çarşıda, yolda, insanların bulunduğu yerde o sigara meredini içmeyin. Kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok.
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın