KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Meb'den 45 bin kişilik yeni sınav

Öğretmenlerin okul yöneticiliği sınavlarında başarılı olamaması, 15 bin okul müdürlüğü ile 30 binden fazla müdür yardımcılığı kadrosunu boş bıraktı.

Meb`den 45 bin kişilik yeni sınav
18 NİSAN 2006 SALI 10:30
0
1278
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin sınavlarda ancak yüzde 5 ile 10 arasında başarı sağlaması üzerine okul müdürlüğü ile birlikte okul müdür yardımcılığı için sınav açmaya karar verdi. 27 Haziran 2006 Salı günü yapılması planlanan sınavda, başarının artması için soruları da kolaylaştırmayı düşünen bakanlık, öğretmenlerin sınavlara hazırlıklı gelmesi halinde başarılı olacaklarına inanıyor.

Okul müdürlüğü ile müdür yardımcılığı için aynı gün ancak ayrı olarak düzenlenecek sınavda; 25 Türkçe, 15 inkılap tarihi, 15 anayasa, 20 genel kültür, 25 de görevinin gerektirdiği temel mevzuattan soru sorulacak. Okul müdürlüğü sınavında adayların başarılı sayılması için bir puan barajı konulmazken, 100 üzerinden en fazla puan alanların sözlü sınava çağrılması öngörülüyor. Okul müdür yardımcılığı sınavında ise 70 puan barajı bulunuyor. Sınav sonuçları iki yıl geçerli sayılıyor.

Müdür yardımcılığı seçme sınavına, adaylığı kaldırılmış bütün öğretmenler başvurabilecek. Müdürlük sınavına girmek için ise en az iki yıl müdür yardımcılığı yapmış olma şartı bulunuyor. Sınava ilişkin duyurunun önümüzdeki günlerde yapılması beklenirken, başvuruların mayıs ayında alınması öngörülüyor. Anadolu statüsündeki liseler, fen, sosyal bilimler, spor liseleri ile yatılı ilköğretim bölge okullarının müdürlerini bakanlık, bunun dışındaki tüm liseler ile ilköğretim okulu müdürlerini valilikler atıyor.

Öğretmenlerin yüzde 11'i başardı

2004 yılında yapılan ilkokul müdür yardımcılığı sınavında öğretmenler yüzde 5 başarı gösterebilirken, 2005 yılında ikincisi yapılan müdür yardımcılığı sınavında ise öğretmenlerin başarısı yüzde 11,6'ya çıkabilmişti. Bu başarı, ikinci sınavda çan eğrisine benzeyen bir sistem uygulanması sayesinde olmuştu.

ZAMAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın