KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Medyada genelkurmay sessizliği

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Samsun'da posterli görüntülerini ilk yayınlayan kanal olan TGRT'nin akreditasyonunun iptal edilmesine kimse ses çıkarmıyor:

Medyada genelkurmay sessizliği
04 ŞUBAT 2007 PAZAR 11:22
0
1099
0
AA aa
Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Samsun'da posterli görüntülerini ilk yayınlayan kanal olan TGRT Haber'in, Genelkurmay'daki akreditasyonunun iptal edilmesine, basın kuruluşları sessiz kaldı.

Genelkurmay'ın TGRT'ye aldığı akreditasyon yasağı kararı, gazetelerde sadece haber olarak yayınlandı. Televizyon kanalları dün konuyla ilgili hiç haber ya da yorum yayınlamadı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Başkanı Orhan Erinç, akreditasyon yasağı kararının açıklanmasından 24 saat sonra kendisini telefonla arayarak "Yasağı nasıl değerlendiriyorsunuz" diye soran Yeni Şafak muhabirine, "Akreditasyon yasağından haberim yok. Beni yarın arayın" dedi.

İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Engin Köklüçınar ise bu ülkede yasaklamalarla bir yere varılamayacağını artık herkesin anlaması gerektiğini vurgulayarak “TGRT'ye uygulanan akreditasyon iptali sansürün dolaylı bir şeklidir” diye konuştu.

Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekşi de Genelkurmay'ın daha önce de bu tür ayrımcı kararlar aldığını hatırlatarak “ Bu son karar ise Genelkurmay'ın Silahlı Kuvvetler hakkında yazı yazacak gazeteleri baskı altına alma sonucunu doğuracak niteliktedir. Bu sansürlerin en kötüsü olan 'otosansür' anlamına gelir. Bu karar hakkındaki görüşümüzü de Pazartesi günü kamuoyuna duyuracağız” diye konuştu.

TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk kasetin gazetecilik değeriyle ilgilendiklerini belirterek “Amacımız bir kurumu karalamak değil. Ülkenin hassasiyetlerine, biz de duyarlıyız. Ama bir kurumda hata varsa onu da duyururuz” dedi.


haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
27.07.2026
11:47
Bingöl`de Jandarma`dan Suçlulara Geçit Yok!
Bingöl'de Jandarma'dan Suçlulara Geçit Yok!
Bingöl'de jandarmanın bir haftalık operasyon bilançosu açıklandı. Aralarında terör, uyuşturucu, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 hükümlü yakalanarak cezaevine gönderilirken, 42 bin 712 kök kenevir, silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
27.07.2026
11:46
Bingöl`de Oyun Parkları Yenileniyor
Bingöl'de Oyun Parkları Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, çocukların daha güvenli ortamlarda oyun oynayabilmesi amacıyla kent genelindeki parklarda çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve kauçuk zeminlerde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
27.07.2026
11:45
Bingöl`de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl'de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl merkezde yapımı süren bir inşaatta çalışırken elektrik akımına kapılan 40 yaşındaki demir ustası Aydın Atılgan, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Atılgan'ın ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.
27.07.2026
11:44
Bingöl`de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl polisinin çalışmasında uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın