KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Haziran 2026 Cuma
°C

Memur maaşlarına sabit vergi talebi

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Anşin 'Vergi, vatandaşlık görevini aksatmadan ve istismar etmeden yerine getiren kamu çalışanları için bir eziyet olmaktan çıkarılmalı, tüm kamu çalışanları yüzde 15'lik vergi dilimine sabitlenmelidir' dedi.

Memur maaşlarına sabit vergi talebi
02 OCAK 2024 SALI 23:28
7
1112
5
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yaptığı basın açıklamasında, memur maaşlarının yüzde 15'lik vergi dilimine sabitlenmesini istedi.

2024 yılı gelir vergisi dilimlerinin yayınlandığını belirten Anşin, “Buna göre geliri; 110 Bin TL'ye kadar olan çalışanlar yüzde 15, 110 Bin-230 Bin TL arası olan çalışanlar yüzde 20, 230 Bin-870 Bin arası olan çalışanlar ise yüzde 27'lik vergi dilimine dahil olacak. Bu durumda, kamu çalışanlarının büyük çoğunluğu nisan ve mayıs ayından itibaren bir üst vergi dilimine girmiş olacaklar ve dolayısıyla enflasyonun yanı sıra vergi kesintilerinden ötürü de maaşları erimeye başlamış olacak. Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır çağrıda bulunuyoruz: Vergi vermek, bir vatandaşlık görevidir. Unutulmasın ki, vergide esas olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır. Kamu çalışanları, daha maaşları ceplerine girmeden vergisini düzenli ödeyen kesimdir. Vergi, vatandaşlık görevini aksatmadan ve istismar etmeden yerine getiren kamu çalışanları için bir eziyet olmaktan çıkarılmalı, tüm kamu çalışanları yüzde 15'lik vergi dilimine sabitlenmelidir” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106856)
03 Ocak 2024 Çarşamba 22:41
He oldu canım, başka bir isteğiniz var mıydı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106843)
03 Ocak 2024 Çarşamba 17:48
bari erkek olun tüm çalışanlar için isteyin neden sadece memurlar ?? zaten memurlar çalışmıyor 8-5 mesaiye 10-14:00 gidiyorlar, o arada da dedikodu yapıp çıkıyorlar bir de utanmadan maaş istiyorlar. bu kadar asgari ücrete çalışan insan var kimsenin umrunda değil, akp zihniyeti işte
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106833)
03 Ocak 2024 Çarşamba 11:01
Allah'ın cezaları, doymadınız gitti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106956)
06 Ocak 2024 Cumartesi 14:00
@Misafir Kullanıcı Bunlar öldüklerinde ağızlarına iki kürek toprak attın mı ancak o zaman doyarlar, yoksa yerin üstünde mümkünatı yok bunların doyması
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106819)
03 Ocak 2024 Çarşamba 07:36
Hiç samimi değilsiniz memurun bu halde olmasının sebebi ve ortağı sizlersiniz öyle muhalif ayaklarını boşuna yapmayın çünkü hükümetin ortağı ve destekçisiniz hükümetin bastonusunuz
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın