KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Memur-sen: su sorunu çözülsün

Genç yolunda yapılan TOKİ konutlarına su verilmemesine tepki gösteren Memur-Sen, su sorununun çözülmemesini manidar buldu.

Memur-sen: su sorunu çözülsün
14 NİSAN 2012 CUMARTESİ 11:15
0
1602
0
AA aa

Genç yolunda Memur-Sen sendikasına üye olanlara yapılan TOKİ konutları su sorunu nedeniyle hala hak sahiplerine teslim edilmedi. 

Yaşanan su sorunu nedeniyle ilgili olarak Memur-Sen İl Başkanlığı, dün saat 16.00'da konutların olduğu mevkide basın açıklaması düzenledi. 

Memur-Sen'e bağlı sendika başkanlarının da olduğu basın açıklamasını Memur-Sen Başkan Yardımcısı ve Bayındır Memur-Sen İl Başkanı Necat Kızılarslan okudu. 

SORUN ÇIKARMALAR MANİDARDIR

“Daha konutların yapımı aşamasında dahi başta siyasi engellemeler olmak üzere tüm engeller aşılıp arkamda gördüğünüz bu güzel site oluşturulmuş olup oturulmaya hazır hale getirilmiştir” diyen Kızılarslan, şunları kaydetti:

“Ancak başta Genç Belediye Başkanı söz vermesine rağmen her ne hikmetse konutlar teslim aşamasındayken Genç hattından su verme sözünden imtina etmiştir. Genç Belediye Başkanı Abdurrahim ARİÇ, Bingöl Belediye Başkanlığının saniyede 6 m3 su verme karşılığında su vermeyi taahhüt etmesine rağmen bu sözünü tutmayarak hem Sendikamızın İş Kolu başkanlarını hem de üyelerimizi zor durumda bırakmıştır. Müteahhit firma da aynı şekilde bizi oyalamıştır. Sözde Ağustos ayı sonu ile Eylül ayı başında konutlar hak sahiplerine teslim edilecekti. Üyelerimiz de kendilerini ona göre hazırlamışlardı. Maalesef Müteahhit firma ile Genç Belediye Başkanlığının tutarsızlıkları ve Müteahhit firmanın basiretsizliği nedeniyle kış mevsimi başlarken üyelerimiz kaderiyle baş başa bırakılmışlardır. Bunun üzerine Memur-sen olarak 14 Ekim 2011 tarihinde basın toplantısı düzenleyerek “Su sorunu çözülmeden konutların teslim alınmasının mümkün olamayacağını vurgulayıp üyelerimize konutları teslim alamayacağımızı deklare ettik.” Dolayısıyla hak sahibi üyelerimizin büyük bir çoğunluğu hem ortalama 900,00 TL taksit ödeyip aynı zamanda ortalama 500,00 TL kira ödemeye mahkûm edilerek büyük bir sıkıntı yaşamaktadır. Bunun yanında yine üyelerimiz tarafından kurulan İçme Tüketim Kooperatifine üye 103 üyemiz de ev taksiti ve kira ile birlikte Kooperatifin taksitini ödeyerek maaşının yaklaşık %80'nini harcamakta ve büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyetin derhal bir an önce çözümü için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Eğer bu mağduriyet devam ederse TOKİ'nin güvenirliği de Müteahhit firmanın tutarsızlığı yüzünden sarsılacaktır. Biz Memur-Sen olarak Bingöl'ün büyük bir sıkıntısı olan konut sorununa duyarlılık gösterip sosyal bir yaraya parmak basarken, yaşatılan engellemeler ve sorun çıkarmalar manidardır.”

Mayıs ayı gelmeden konutların teslim edilmesini istediklerini söyleyen Kızılarslan, “Konutlara taşınma işlemi 2012 yılına ertelendikten sonra Bingöl Belediye Başkanıyla yaptığımız görüşmelerde Bingöl'ümüz için hayati bir önem arz eden SUKAP Projesinin ilk kazmasını Memur-Sen TOKİ Konutlarında vuracağını beyan etmiştir. Bu vesileyle yarın temel atma töreni yapılacak olan SUKAP Projesinin hayırlara vesile olmasını temenni eder Sayın Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz, Sayın Belediye Başkanımız Serdar Atalay ile Sayın Valimiz M.Hakan Güvençer'in bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyor İçme suyu, kanalizasyon ve ulaşım sorununun hep birlikte Mayıs ayının sonu gelmeden çözülmesini bekliyoruz. Bingöl'ün yeni yerleşim alanının Genç Yolu güzergahı olacağını bu alanda yeni imar planının yapılmasının zorunlu olduğunu, bu güzergahta yeni konut projelerinin başladığını, bölgenin mücavir alana dâhil edildiğini tekrardan hatırlatıp uzun vadede Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'ın bu güzergahta kalıcı çözüm üretmesi ve bunun için de altyapı (içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu) sorunlarını acilen çözmesi gerektiğine dikkat çekiyoruz” şeklinde konuştu. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın