KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Memur-sen'den 3 başlıklı açıklama

Memur-Sen İl Başkanlığı, ülke gündemine ilişkin 3 konuyu ele aldı. Açıklamada, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik dava, Çanakkale Zaferi ve Halepçe Katliamı işlendi.

Memur-sen`den 3 başlıklı açıklama
19 MART 2008 ÇARŞAMBA 10:07
0
1256
0
AA aa
Memur-Sen İl Başkanı Abdurrahman Ensari ve bağlı sendika temsilcileri, dün saat 17.30'da Memur-Sen İl Başkanlık Binası'nda düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantısında, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik dava, Çanakkale Zaferi ve Halepçe Katliamı işlendi. Açıklamada, birlik-beraberlik mesajları da verildi.
“Kapatma davasının kime yaradığı iyi düşünülmelidir”
Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara leke olan siyasi partileri kapatma davalarına maalesef bir yenisi daha eklenmiş bulunmaktadır. Bazen dini, bazen etnik, bazen siyasi sebepler gerekçe gösterilerek siyasi partilerin kapatılmasına bir son verilmelidir.
Ülke tarihinde tekrar tekrar izlemek zorunda bırakıldığımız film, ülkenin sadece ekonomik ve sosyal dengesini bozmakla kalmayıp, ulusal ve uluslararası arenada yıpranmasına da sebep olmaktadır.
Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Yapılan son seçimlerde neredeyse her iki seçmenden birinin oyunu almış bir siyasi partiye -tam da sivil anayasa çalışmalarının gündeme taşındığı sırada- kapatma davası açılması, demokrasiye ve örgütlenme özgürlüğüne vurulmak istenen bir ket olup, manidardır.
Anayasal demokrasi, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ilkesi, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile birlikte temel hak ve özgürlüklerin tanındığı ve güvence altına alındığı bir sistemdir. Anayasal demokratik rejimlerde, yasama, yürütme ve yargı erklerinin, sahip oldukları yetkileri Anayasa'ya, yasalara, hukukun üstün ve evrensel kurallarına bağlı olarak kullanmaları gerekir.
Parti kapatmakla, darbe yapmakla millet iradesi bastırılamaz. Milletin değer ve beklentilerinden haberdar olmayanlar, fildişi kulelerde millet için kıyafetler biçenler, millete verdiği söz doğrultusunda hükümet etme niyet ve gayreti içerisinde olan bir partiyi siyaset temelli yaklaşımlarla saf dışı edemezler. Partileri millet açar, millet kapatır. Milletin beklentilerini gerçekleştirme adına verilen sözler, sözü veren partinin başının üstüne demokrasi kılıcı gibi asılamaz. Milletle uyuşmayan tavır ve icraatı millet cezalandırır. Milletle uyuşan icraat demokrasinin gereğidir, kapatma gerekçesi olamaz.
“Çanakkale Zaferi tüm ülkenin ortak geçmişidir.”
Bugün Çanakkale Zaferinin 93. yıldönümünde aziz şehitlerimizi şükranla anarken, bir daha böyle büyük imtihanlarla milletimizi karşılaştırmamasını Cenabı Allah'tan diliyoruz. Çanakkale, tüm ülkenin ortak geçmişidir, ortak değeridir. Geçmişte birlikte can veren bu ülke insanının birlikte yaşama azim ve kararlılığının göstergesidir. Bugün, tarihte emsalsiz bir iz bırakan Çanakkale Zaferi,  bu ülke insanlarının dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren onurlu bir direnişin destanıdır.
“Halepçe, insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biridir”
Bu hafta aynı zamanda, İran-Irak Savaşı sırasında Irak ordusunun 16 Mart 1988'de Halepçe'de 5 binden fazla sivilin ölümüne, 10 binden fazla sivilinde yaralanmasına neden olan Halepçe katliamının 20'inci yıl dönümü. Kimyasal ve biyolojik silahların kullanıldığı saldırıda çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Halepçe halkının katledildiği bu katliam, insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Beş Bin'in üzerinde yaşlı, genç, kadın, erkek ve çaresiz çocukların hunharca öldürülmesi ile insanlığın irkildiğini ancak bu insanlık trajedisine ne uluslararası kurumların ne de ülkemiz kamuoyunun yeterli tepkiyi göstermediğini üzülerek görmekteyiz. Dün Saddam tarafından katledilen insanlar, bugün kan içici ve sömürgeci Amerikan güçleri tarafından yok edilmektedir. Başka Halepçe'lerin yaşanmaması için savaşların son bulmasını istiyoruz. Bizler Memur-Sen olarak; Zulüm, haksızlık, işkence, katliam, hukuksuzluk ve adaletsizliğin daima karşısında olduk. Mazlum ve haksızlığa uğrayan kim olursa olsun onun yanında da durmaya devam edeceğiz.
 



 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın