KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Memur-sen'den deprem bölgesine ziyaret

Memur-Sen Konfederasyonu Bingöl İl Başkanlığı, deprem bölgesi olan Van Merkez ve Erçiş ilçelerini ziyaret etti.

Memur-sen`den deprem bölgesine ziyaret
14 KASIM 2011 PAZARTESİ 19:37
0
2538
0
AA aa

Memur-Sen Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik başkanlığında gerçekleşen ziyarete konfederasyona bağlı şube başkanları olan Yunus Kava, Nedim Hant, Ali Beçene, Necat Kızılboğa ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan on dört kişilik heyet katıldı.

Son 5.6 lık depremle yıkılan Bayram Oteli enkazına giden heyet, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar'ı ziyaret ederek Bayram Otel'de kaybettiği yeğeni için taziye ziyaretinde bulundu.

Büyük bir felaket yaşadıklarını bunun aşılması için bütün kurumların işbirliği ve eşgüdümü gerektiğini dile getiren Şube Başkanı Şakar, “Kış şartlarının ağırlaşması sonucu TOKİ'ye ait konutların, bakanlık ve valilik tarafından alt yapı sıkıntılarının giderilerek kısa sürede teslim edileceği tarafımıza iletildi. Bunun sıkıntılarımızı kısmen gidereceğini ancak Van'da kalıcı çözüm için kalıcı konutların süratle yapılarak depremzedelerin yerleştirmeleri gerekiyor” dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ile görüşen Memur-Sen heyeti Erciş'e hareket etti. Erciş'te büyük bir yıkımla karşılaştıklarını söyleyen Memur-Sen Başkanı Çelik, “Gündüz dışarıda bile durmanın mümkün olmadığı Erciş'te kış şartlarının gittikçe ağırlaştığını şahit olduk. Burada yaşayan ve çadırda geceleyen insanlarımızın durumları içler acısı. Erciş'teki manzara bizi ziyadesiyle sarsmıştır. Her taraf karla kaplı, dondurucu bir ayaz var. Bu şartlarda bile Van-Erciş'lilerin bizi kendi çadırlarında ağırlayabileceklerini söylemeleri yüreğimizi ısıtmıştır. Bu kadar yüreği sıcak insanlara yardım ederek bu kışı sıcak geçirmelerini sağlamak bizim temel görevimizdir. Her türlü yardım ve desteği sağlamak her vicdan sahibi insan için büyük bir insanlık sorumluluğudur. Oradaki insanların üşümesi yüreğimizi titretmeli yoksa bunun vebali ağır olur kanaatindeyiz” dedi.

Depremde kaybettikleri 75 meslektaşları için Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kava: “Öğretmenlerimizin hatıralarını yaşatmak için yapılacak okullara isimlerinin verilmesini öneriyoruz. Gerekli yasal düzenlemelerin biran evvel yapılarak öğretmen ailelerine maaş bağlanmalıdır. Sendika olarak bu sene yitirdiğimiz 75 öğretmenimiz için yurt genelinde 24 Kasım'da yapılacak bütün resepsiyon ve eğlence türü etkinliklerin iptal edilerek öğretmenlerimizin anılmalarını öneriyoruz. Şube olarak “Öğretmenler Günü”nde vereceğimiz resepsiyonu iptal ederek anma etkinliği yapacağımızı duyuruyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Nedim Hant ise, deprem gibi kriz durumlarında hayati önem arz eden hastane ve sağlık kuruluşlarının fiziki yapılarında daha hassas davranılması gerektiğini bir kez daha gördüklerini söyleyerek, yaşanan 5.6'lık ikinci depremle insanların diğer illere yoğun göçünün yaşandığını hükümetin kalıcı konut için acil çözümler üretmesi gerektiğini dile getirdi.

Erciş Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilcisi Bünyamin Kara ile görüşen heyet depremde hayatını kaybeden öğretmen ve vatandaşlar için taziye ziyaretinde bulundu. Erciş'te incelemelerde bulunan heyet deprem bölgesinden ayrılarak Bingöl'e döndü.

Memur-Sen Van- Erciş'in yaralarının sarılması için T.C. Ziraat Bankası Yenişehir/Ankara şubesinde “Van-Erciş Depremi Yardım Kampanyası” adı altında bir yardım hesabı açıldığını duyurdu.

Yardım Kampanyası Hesabı

T.C. Ziraat Bankası Yenişehir/Ankara Şubesi

Hesap No: 49900420-5002

IBAN: TR57 0001 0004 7149 9004 2050 02

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın