KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Memur-sen'e tepki gösterdiler

Memur-Sen Bingöl Başkanlığı’nın Genç Belediyesi ve Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç’e binaen yaptığı açıklamaya, muhtarlar, STK’lar ve sendika temsilcileri tepki gösterdi.

Memur-sen`e tepki gösterdiler
22 NİSAN 2012 PAZAR 21:03
0
2159
1
AA aa

Genç Belediye Başkanlığı binası önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri ile muhtarlar burada bir basın açıklaması yaparak, Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığı'na tepki gösterdiler. 

Genç Belediye Başkanlığı binası önünde yapılan basın açıklamasına, Kamu-Sen Genç İlçe Temsilcisi Yılmaz Bağış, Türk Sağlık-Sen Genç İlçe Temsilcisi Gıyasettin Atan, Türk Eğitim-Sen Genç İlçe Temsilcisi Birdal Göral, Öz-İş-Sen Bingöl İl Temsilcisi Abdullah Aravi, Keklikdere Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Hasip Tartar, Genç İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Serdar İçyer ve Genç İlçesi Kültür Mahallesi Muhtarı Ekrem Alçiçek'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAĞIŞ: MEMUR-SEN SİYASET YAPMAYI BIRAKSIN

Yapılan basın açıklamasında ilk sözü alan Kamu-Sen Genç İlçe Temsilcisi Yılmaz Bağış, ‘‘Memur-Sen ya siyaset yapsın ya da sendikacılık yapsın. Ortada bir sorun varsa bu sorunu kişileri ya da kurumları zan altında bırakarak çözmeye çalışmak yanlış bir yoldur. Bahse konu Genç Belediye Başkanı binlerce insanın oyuyla seçilmiştir. Ona hakarete varacak söylemlerde bulunmak Memur-Sen'in haddine düşmez. Memur-Sen asıl görevinin dışına çıkarak seçilmiş insanlarla polemiğe girmeyi bıraksın'' dedi. 

ARAVİ: MEMUR-SEN ÇÖZÜMÜ BAŞKA YERDE ARAMALIDIR

“Memur-Sen, çözümü Genç Belediyesinde değil Bingöl Belediyesinde aramalıdır” diyen Öz-İş-Sen Bingöl Temsilcisi Abdullah Aravi, ‘‘Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığı Bingöl mücavir alanında olan bir yerleşim yeri için neden Genç Belediyesi'nden su istiyor? Daha önceden de sorunun buraya kadar geleceği açıkça ortadaydı. Memur-Sen işini gücünü bırakmış Genç Belediyesi ile polemiğe girmeye başlamış. Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklama kişi ve kurumları töhmet altında bırakacak bir düzeydedir. Gidip başka yerlerde çözüm arasınlar'' ifadelerini kullandı. 

ATAN: MEMUR-SEN'İN AÇIKLAMASI GENÇ HALKINA YAPILAN BİR SAYGISIZLIKTIR

Memur-Sen'in açıklamalarını Genç halkına yapılan bir saygısızlık olarak değerlendiren Türk Sağlık-Sen Genç İlçe Temsilcisi Gıyasettin Atan, ‘‘Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'e yapılan hakaretler Genç halkına yapılmış sayılır. Genç halkının iradesiyle seçilmiş bir insana hakaret değeri taşıyan ifadelerin kullanılması kınanması gereken bir durumdur. Memur-Sen'in açıklamalarını yersiz bularak bu açıklamayı yapan zihniyeti kınıyorum.'' dedi. 

GÖRAL: MEMUR-SEN SENDİKACILIĞIN DIŞINA ÇIKMIŞTIR

Türk Eğitim-Sen Genç İlçe Temsilcisi Birdal Göral, Memur-Sen'in sendikacılığın dışına çıktığına değinerek, ‘‘Memur-Sen Genç Belediyesini suçlamakla ve kendisine yakışmayan ifadeler kullanmakla sendikacılığın dışına çıkmıştır. Sendikacılığın asıl görevleri halkın iradesiyle seçilmiş insanlara hakaret teşkil edecek söylemlerde bulunmak değildir. Memur-Sen'in Genç Belediyesinden özür dilemesi gerekiyor'' diye konuştu. 

MUHTARLAR: ASIL ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN MEMUR-SEN'DİR

Muhtarlar, ‘‘Genç Belediye Başkanına yapılan ve haddini aşan bu eşletiriler, genç halkına yapılmıştır. Biz muhtarlar olarak her zaman gençlilerin yanında olan ve köylere bile hizmetlerini esirgemeyen başkanımıza yapılan bu haksız eleştiriyi, Memur-Sen yönetimine iade ediyoruz. Halkın büyüklüğünü kimse tartışma konusu yapmasın. İsmi açıklanmayan bir Memur-Sen yöneticisi her kimse çıkar açıklamasını bir sendikacıya yakışır üslupla yapar, siyasetçi ağzıyla yapmak siyasetçinin işidir. Geçmişte olduğu gibi ismi açıklamayan bir general hikâyesine dönüştü memur-sen açıklamaları. Umarız yaptıkları hatanın farkına varırlar ve genç halkının iradesiyle iş başına gelmiş başkanımızdan genç halkı adına özür dilerler'' şeklinde konuştular. 

ARTAN: SUSUZ YERE KONUT YAPARKEN AKLINIZ NERDEYDİ?

Tüm Sağlık-Sen Bingöl İl Temsilcisi Arif Artan, Memur Sen Bingöl İl temsilciliği ile Genç Belediye Başkanlığı arasında başlayan polemikte memurları kandırarak suyu olmayan bir yerde konut yapan sendikacıları suçladı. 

Artan, “Suyu olmayan bir yerde Bingöl il sınırları içerisinde size konut yaptırıyoruz diye memurları kandırarak üye yapanlar ve  konutların bitmesine müteakip yaptıkları konutlar da su sorunu meydana geldiğinde Genç belediyesine suçu atarak muhataplıktan kurtulmaya çalışmaktadırlar'' dedi.

“Bingöl Merkez sınırı dışında ki bir yerleşim alanının su sorunu için Genç Belediyesinin çözüm üretmediğini açıklamak kendilerini sorumluluktan kurtarmaz diyen” Artan, ‘Suyu olmayan bir dağ başında TOKİ ile konut yaptırırken aklınız nerdeydi?' diye sorarak, “Makam ve koltukların fani olduğunu, asıl amacın Baki Kalan Bu Kubbede Hoş Bir Seda bırakmak olduğunu söyleyeceksiniz ama dağ başına suyu olmayan bir yere konut yapıyoruz diye memurları kandırmayı da ihmal etmeyeceksiniz bu ne perhiz bu ne turşu diye sormazlar mı” ifadelerine yer verdi. 

BAŞKAN ARİÇ, YAZILI AÇIKLAMADA BULUNDU

Ayrıca Memur-Sen'i muhatap almadığından yapılan açıklamaya karşılık vermeyeceğini belirten Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, şahsının ve Genç Belediyesi'nin zan altında kalmaması için kamuoyunu aydınlatmak için sadece sorulara cevap vereceğini söyledi. 

Ariç yaptığı yazılı açıklamada: ‘‘Memur-Sen'i muhatap almayacağımı fakat şahsıma yöneltilen sorulardan ötürü Genç Belediyesi hakkında kamuoyunda çeşitli spekülasyonların oluşmasına engel olmak mahiyetinde Memur-Sen'in sorularına cevap vereceğim.

Dönemin Memur-Sen Başkanı'nı ve heyetini makamımda kabul etim fakat kendilerine herhangi bir söz vermedim. Su vereceğim demişsem Genç İlçesinin menfaatleri doğrultusunda şartlarımı ortaya koyacağımı da söylemişimdir. 

Benim mücavir alanımda olmayan bir yerleşim yeri için benden su istedikleri zaman Genç'in isale hattından değil sadece şebekesinden su verebileceğimi söyledim. Buna da İçmeler TOKİ'lerinin Genç sınırlarına alınması şartını koymuşumdur. 

İçmeler TOKİ'lerde evi olan vatandaşlarımızın evlerine taşınması hepimizin ortak paydasıdır. Bir insan olarak ben de isterim orada evleri olan vatandaşların evlerine yerleşmesini fakat vicdanım da çok rahat. Oraya su verme gibi bir sorumluluğumuz olmadığı için bu vicdan rahatsızlığını ya da rahatlılığını başka kişi ve kurumlarda aramalıdırlar.

Son olarak en önemli konuya değinmek istiyorum. Genç Belediyesi olarak evet müteahhit firmaya su verdik. Bizim bu suyu hangi şartlarda verdiğimizi bütün Genç halkı biliyor. Memur-Sen'e açıklama yapma gibi bir sorumluluğumuz yok ki zaten kendilerini muhatap bile almıyorum. Kamuoyunda çeşitli spekülasyonların oluşmaması için şunu belirtmek istiyorum; Dönemin Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu'nun yoğun ısrarı üzerine müteahhit firmaya bir musluk suyu kadar su verdik ve karşılığında Genç İlçe Merkezinde bize bir yol yapılmasını istedik. Şartlarımız olduğu gibi yerine geldi ve yolumuz geçen yıl yapıldı. Genç Belediyesi şimdiye kadar ne usulsüzlük ne de haksızlık yapmıştır. Birkaç kendini bilmez kişi ya da kurumlar istediği kadar karalama kampanyası yürütebilirler ama asla hedeflerine kavuşamayacaklar. Genç Belediyesi Genç halkının menfaatlerini gözetmek zorundadır. Bizim çeşitli şartlarımızın dışında İçmeler TOKİ'lerine verilecek suyumuz yoktur.''

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ali (@Misafir_8408)
22 Nisan 2012 Pazar 23:33
muhtarlar yine siyaset yapmış sendikalara bak dinime küfreden isali olmuş aynı şey sizin başınıza gelse ne olurdu
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın