KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Memurlar israil'i protesto etti

Memur-Sen'e bağlı çeşitli sendikaların üyelerinden oluşan bir grup, Filistin ve Lübnan'da gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi yaptı.

Memurlar israil`i protesto etti
28 TEMMUZ 2006 CUMA 17:06
0
1304
0
AA aa
Aralarında Memur-Sen Tokat Şubesi üyelerinin de bulunduğu grup, büyükelçilik önünde, ''İnsan hakları havarileri görün kanlı katilleri'', ''Çocukları öldürmeyin bir nesli yok etmeyin'', ''Hepimiz birer Filistinliyiz'' yazılı dövizlerle toplandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu burada yaptığı konuşmada, başta Arap Birliği olmak üzere uluslararası kuruluşların saldırıları kınamamasının üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi. İsrail'in saldırıları sonucu çok sayıda masum çocuğun ve kadının hayatını kaybettiğini belirten Aksu, ''İsrail, kadın-çocuk, dini gün-bayram dinlemeden saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar artık katliam boyutuna gelmiştir. Biz Filistinlilerin, Lübnanlıların yanındayız. Onurlu bir mücadele veriyoruz'' diye konuştu. Daha sonra grup adını basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Tokat İl Başkanı Bedrettin Mumcu da ''İsrail'in çağdaş dünyanın gözü önünde hiçbir ahlaki kural tanımadan çocukları, kadınları ve sivil insanları katlettiğini'' söyledi. Konuşmaların ardından protestocular, İsrail Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı. Daha sonra Filistin'in Ankara Büyükelçiliğine geçen sendika üyeleri, burada Büyükelçilik Müşaviri İbrahim Tamim'le görüştü.

BİSİKLETLİ PROTESTOCU

Bu arada, lisanslı bisikletçi olduğunu belirten Tokat Memur-Sen Dış İlişkiler Sekreteri Abdullah Yılmaz, Tokat'tan Ankara'ya bisikletle gelerek protesto gösterilerine katıldı. Amacının İsrail'in saldırılarını protesto etmek olduğunu kaydeden Yılmaz, ''5 gündür yoldayım. Tokat-Ankara arasındaki yolu bisikletle kat ettim. Bir sporcu ve sendikacı olarak bu eyleme katılıyorum. Amacım İsrail saldırılarını protesto etmek. Çok anlamlı bir eylem için pedal çevirdim. Bugüne kadar yaptığım en anlamlı yolculuk. Saldırılar durmazsa Filistin'e, Mescidi Aksa'ya kadar giderim'' diye konuştu. Sendika üyeleriyle birlikte Filistin'in Ankara Büyükelçiliğine geçen Yılmaz, Tokat'ta sendika üyelerince Filistin halkına destek vermek amacıyla toplanan imzaları, Büyükelçilik Müşaviri İbrahim Tamim'e verdi.



AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj; `Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!`
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın