KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Meralar Kiraya Verilecek

Bingöl Valiliği, 2019 Yılı Otlatma sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 3 adet meranın göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verileceğini açıkladı.

Meralar Kiraya Verilecek
30 NİSAN 2019 SALI 19:43
0
1712
2
AA aa

Bingöl Valiliği, İl Mera Komisyonu tarafından 2019 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 3 (Üç) adet mera göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verileceğini açıkladı.

Açıklamada; “Göçerler kiraladıkları mera, yaylak ve otlağa İl Mera Komisyonundan alınan kiralama belgesinde belirtilen cins ve miktardan farklı nitelik ve sayıda hayvan getirmeyecekler, kiraladıkları yeri ücret karşılığında başkalarına kiraya vermeyeceklerdir. İl Mera Komisyonundan kiralama işlemi yapmadan izinsiz hayvan otlatan ve 2019 yılında çeşitli sebeplerle kiralamaya kapalı olan yerlerde otlatma yaptıkları tespit edilen sürü sahipleri ile kiralanan meranın otlatma kapasitesinden fazla sayıda hayvan getiren ve kiraladıkları yeri ücret karşılığında başkalarına kiraya verdikleri tespit edilen göçer sürü sahiplerine her hayvan için otlatma bedelinin 3 katı idari para cezası kesilecek (3 x 70 TL/BBHB= 210 TL/BBHB) ve otlatma kapasitesini aşan hayvanlar derhal meradan tahliye ettirilecektir. Mera kiralaması yapan sürü sahiplerinin bu ihlallere devam ettiğinin tespiti halinde izin belgeleri veya sözleşmeleri iptal edilecek ve söz konusu meradan tahliyeleri sağlanacaktır.

Yerli göçerlerin ikamet ettikleri (otlatma hakkının bulunduğu) yerleşim yerine İl içi veya İl dışından satın alarak hayvan getirmeleri halinde; bulunduğu yerleşim yeri için, Nisan Ayı sonuna ait Hayvancılık Bilgi Sistemine kayıtlı güncel hayvan sayısını belirten belge ile satın aldığı hayvanların noter satış belgesini yapılan kontrollerde ibraz etmeleri gerekmektedir. Yapılan kontroller sonucu başkasının hayvanını kendi uhdesine alıp mera, yaylak ve otlaklarda otlattığı tespit edilenlere her hayvan için 70 TL/BBHB idari para cezası kesilecek ve üzerlerine aldıkları hayvanlar derhal meradan tahliye ettirilecektir. Mera, yaylak ve otlakları kiralayan sürü sahiplerinin yanlarında getirdikleri çoban ve göçerleri İl Mera Komisyona bildirmeleri ve bu şahıslar için çoban ve göçer tanıtım kartı almaları (10 yaşından büyük çocuklar ve kadınlar dâhil) zorunludur. Mera, yaylak ve otlaklarda bulunan çoban ve göçerlerin bildirilmemesinden merayı kiralayan sürü sahibi sorumlu tutulacaktır. Komisyona ismi bildirilmiş olan şahıslardan ve verilen kimlik kartlarının ilgilinin üzerinde bulunmamasından merayı kiralayan sürü sahibi sorumludur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43957)
01 Mayıs 2019 Çarşamba 08:02
bu yaylalar her yıl cüzü bir miktar karşılığı kiralanıyor, ama bunun birde görünmeyen arka planı var. Aynı yaylayı birde kendini köy sahibi olarak tanıtan ve örgütle ortaklaşa çalışarak kiraya verip asıl parayı orda kaldırıyorlar. asıl pazarlık ihaleden sonra başlıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43955)
01 Mayıs 2019 Çarşamba 00:15
Memlekete hayvan mi kaldiki merayi kiraya veriyorsunuz nasil Bir akla hizmetir bu
Memleket perisan beyler patates sogan alamiyor insanlar
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın