KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Mevlid kandili idrak edildi

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) gelişiyle dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlid Kandili, dün gece dualarla idrak edildi.

Mevlid kandili idrak edildi
04 ŞUBAT 2012 CUMARTESİ 00:56
0
1638
0
AA aa

Doğum zamanı anlamına gelen "Mevlid" gecesi, İslam aleminde Kadir gecesinden sonra en kıymetli gece. Mevlid Kandili dolayısıyla camilere akın eden Müslümanlar, rahmet gecesini ibadet ve dualarla idrak etti. Yatsı Namazı'nı müteakip başta Ulucami olmak üzere tüm camilerde Mevlid-i Şerif okundu.

Yediden yetmişe bütün mü'minler ellerini semaya açarak Peygamberimiz'den şefaat, Allahü tealadan af ve mağfiret diledi.

Mübarek geceyi en güzel şekilde idrak etmek isteyenler, bol bol namaz kılıp dua ettiler. Kandil sonrasında mevlide katılanlara gül suyu ve şeker ikramında bulunuldu. 

Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan İl Müftüsü Mecit Can, “Peygamberimiz Hz. Muhammed' in öğretisini ve örnek hayatını daha iyi yaşamak ve yaşatmak, sevgililer sevgilisi Peygamberimizi anmak ve özellikle genç nesillerimize tanıtmak için bizlere önemli fırsatlar sunan Mevlit Kandilini bir kez daha idrak ettik. 03 Şubat 2012 Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece sevgili peygamberimizin insanlık ufkunu aydınlatmak için dünya hayatına bir ışık gibi doğduğu gecedir. Mevlit, Peygamberlik halkasının sonuncusu olan Hz. Peygamberin başta Arap yarımadası olmak üzere yeryüzünü inanç, ahlak ve manevi değerlerle insanlığa kurtuluş ruhu üflediği gecedir. Ahlaksızlığın, zulmün ve her türlü haksızlığın insanlığa dengesini kaybettirdiği ve insanoğlunun yolunu şaşırdığı kapkaranlık bir geleceğe doğru hızlı adımlarla gittiği bir ortamda, Peygamberimizin dünyaya gelişi, insanlığın bu talihsiz gidişine dur diyen ve insanlığın yönünü tekrar mutluluk ufuklarına çeviren büyük ve tarihi bir hadisedir. Bu yüce peygambere (s.a.v) inanan insanlar olarak bizler, sevgili peygamberimize ve getirdiği dinin yüceliğine yakışır bir şekilde, insanlık için bir umut olmalıyız. Bütün İslam coğrafyasının kan, gözyaşı ve kavgalar içinde kıvrandığı günümüzde Hz. Peygamberin getirdiği mesajı çok iyi anlamanın ve değerlendirmenin büyük önem arz ettiği daha açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Hz. Peygamberin getirdiği mesajı anlama yönünde yoğun bir tefekkür içerisine girmek İslam dünyasının daha iyi bir geleceğe yürüyebilmesi noktasında ferdi sorumluluğumuzun ne olduğunun hesabını yapmak bizlere önemli sevap kazandıracak kanaatindeyim. Bu kutsal gece münasebetiyle Müftülüğümüzce İlimiz Merkez Ulu Camii olmak üzere tüm camilerimizde Mevlit programları düzenlendi.  Ayrıca 03 Şubat Cuma günü saat: 13.00 da Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde sadece bayanlara yönelik Mevlit programı düzenlendi.  Mübarek Mevlit kandilinin şehrimiz, ülkemiz ve bütün İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah' tan niyaz ederim.” 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın