KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Mezbahanenin açılışı yapıldı

Günlük 100 baş hayvan kesim kapasitesine sahip 2. sınıf Bingöl mezbahası açıldı.

Mezbahanenin açılışı yapıldı
14 TEMMUZ 2006 CUMA 11:07
0
2686
0
AA aa
İl Tarım Müdürlüğü teknik sorumluluğunda Bingöl Et Ürünleri Limitet Şirketi tarafından bakım ve onarımdan geçirilen Bingöl Mezbahası dün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Uzun bir süredir Hıfzısıhha Kurulu'nun geçi izni ile hizmet veren ve modern cihazlarla donatılan Bingöl Mezbahası'nın resmi açılışı için, Çapakçur Köprüsü yanındaki mezbaha önünde bir tören düzenlendi.
Törende konuşan Vali Vehbi Avuç, mezbahanın açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni açılan
tesis sayesinde kaçak et kesiminin önüne geçileceğini söyledi. Sağlıklı yaşam için temiz bir çevre ve sağlıklı gıdaların şart olduğunu aktaran Avuç, ''Bugün ilimiz için sevindirici olan modern bir tesisin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Böyle bir tesisin Bingöl'de kurulması büyük bir avantajdır. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan kaçak et kesimine Bingöl ilinde bu tesisle birlikte dur deme imkânına kavuşmuş bulunmaktayız. Sağlıklı yaşamın önemli şartlarından olan temiz çevre ve sağlıklı gıda imkânına kavuşmuş bulunuyoruz. Kaçak et kesiminin önlenmesi ve sağlıklı et ürünlerinin üretilmesi ile Bingöl halkı daha sağlıklı bir yaşama kavuşmuş olacaktır.''dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Afacan ise mezbahada bölgenin örf ve adetlerine göre kesim yapıldığını belirtti. Bingöl Mezbahasının açılması ile beraber kasaplarda yeni bir anlayışın hâkim olacağını anlatan Afacan, ''İlimizin örf ve adetlerine dini, yaşantılarına uygun kesim modern ve teknik cihazlarla yapılıyor. Temiz kesimler ilimiz kasaplarına yeni bir anlayış getirecektir. Bundan böyle et evleri halkımıza daha kaliteli ve sağlıklı et ürünleri sunacaktır. Veteriner hekimler gözetiminde yapılan kesimlerin ardından, kaçak et kesimine kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.'' dedi.
Mezbaha hakkında teknik bilgi veren İl Tarım Müdürü Namet Sevinç de, tesisin 3 bin 500 metrekare alana sahip olduğunu bunun 550 metrekaresinin kapalı alana sahip 2. sınıf mezbaha olduğunu bildirdi. Tesiste 2 veteriner hekimle birlikte 16 kişinin istihdam edildiği belirten Sevinç, tesisin günlük 30'u büyükbaş olmak üzere 100 hayvan kesim kapasitesine sahip olduğun söyledi.
Tesis Müdürü Erdal Aybek ise hayvan kesimlerinin el değmeden yapıldığı tesisin ISO-9001:2000 kalite belgesine sahip olduğunu kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından Bingöl Mezbahasının açılış kurdelesi Vali Vehbi Avuç, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Afacan ve İl Tarım Müdürü Namet Sevinç tarafından kesildi. Bingöl Et Ürünleri Firmesı tarafından açılışa katılan davetlilere Aftor Balık Üretme Çiftliği'nde öğle yemeği ikram edildi.
Öte yandan açılış nedeni ile mezbahaya gönderilen ilginç bir çelenk dikkat çekti. ''Keleci Zülküf'' yazılı çelenk, davetliler arasında gülüşmelere neden oldu

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın