KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Mhk başkanı ufuk özerten istifa etti

Futbol Federasyonu Başkanlığı'na Haluk Ulusoy'un seçilmesinin ardından, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ufuk Özerten görevi bıraktı.

Mhk başkanı ufuk özerten istifa etti
23 OCAK 2006 PAZARTESİ 22:36
0
2115
0
AA aa
Özerten, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, arkadaşlarıyla birlikte görevlerini bıraktıklarını açıkladı.

Futbol Federasyonu Başkanlığına yeni seçilen Haluk Ulusoy yönetiminin önünü açmak için böyle bir karar aldıklarını belirten Özerten, “Hiç çiğ yemedik. Onun için karnımız da hiç ağrımadı” dedi.

TSYD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Özerten, Türk futbolunun önünü açmak adına, yasanın kendilerine tanıdığı hakkı kullanmadıklarını ve istifa ettiklerini söyledi.

Görev yaptıkları 8 aylık süre içinde duruşlarında hiçbir değişiklik olmadığını, Levent Bıçakcı federasyonunun vizyonu ve misyonu doğrultusunda tavizsiz çalıştıklarını belirten Özerten, “Adam gibi geldik, adam gibi gidiyoruz. Çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor. Yaptığımız tüm hakem atamalarının hesabını verebilecek durumdayız. Görevimiz süresince hakemlerimizden sürekli olarak tüm takımlara eşit mesafede olmalarını, adil davranmalarını istedik” diye konuştu.

MHK Başkanlığı yaptığı dönemde en çok üzüldüğü maçın Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşması olduğunu vurgulayan Özerten, “Bu maç herhalde kolay kolay aklımdan çıkmayacak” dedi.

Özerten, görevden ayrılırken içinde uhde kalan tek konunun ise Serdar Tatlı'yı FIFA hakemi yapamaması olduğunu söyledi.

Türk hakemlerine güveninin devam ettiğini ifade eden Özerten, ”Kendilerini baskı altından kurtardıkları taktirde her maçın altından kalkabilecek kapasitedeler. Hakemlerimizin dünya hakemleri arasında en üst düzeyde yer alabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

GÜZEL BİR UĞURLAMA YAPTILAR

Bu hafta Turkcell Süper Ligi'nde görev yapan hakemlerin notlarını da açıklayan Özerten, ligin ikinci yarısına başarılı bir başlangıç yapan hakemlerin, kendilerine de güzel bir uğurlama yaptığını söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında görev yapan hakemlerin aldıkları notlar ise şöyle:
    Yunus Yıldırım (Fenerbahçe-Gençlerbirliği): 8.0
    Cüneyt Çakır (Gaziantepspor-Samsunspor): 8.4
    Süleyman Abay (Ankaragücü-Vestel Manisaspor): 8.0
    Erol Ersoy (Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor): 8.2
    Bülent Yıldırım (Malatyaspor-Sivasspor): 8.3
    Oktay Demiray (Çaykur Rizespor-Diyarbakırspor): 8.3
    Bülent Demirlek (Ankaraspor-Denizlispor): 8.4
    Fırat Aydınus (Kayserispor-Trabzonspor): 7.9
    Metin Tokat (Konyaspor-Galatasaray): 7.9

Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın