KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Mil-Diyanet Sen'den YÖK'e Tepki

YKS sınavı TYT Türkçe testinde Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği sorulmasına tepki gösteren Mil-Diyanet Sen Solhan İlçe temsilciliği, bunun affedilecek, göz ardı edilecek basit bir hata olmadığına dikkat çekip soruda dahli olanları milletten özür dileyerek istifa etmeye davet ettiklerini belirtti.

Mil-Diyanet Sen`den YÖK`e Tepki
29 HAZİRAN 2020 PAZARTESİ 16:52
9
2729
2
AA aa

Mil-Diyanet Sen Solhan İlçe Temsilcisi Abdurrahman Bildik, YKS sınavında çıkan bir soru üzerine yaptığı açıklamada bunun göz ardı edilecek basit bir hata olmadığını belirtti.

Bildik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ÖSYM, dün yapılan YKS sınavı TYT Türkçe testinde yaşantısı ile gençlere kötü örnek olan, LGBT'ci örgütlerin yürüyüşlerinde dikkatleri çeken, aile kurumunu alenen hedef alan LGBT'nin sözde eylemlerine sosyal medyadan verdiği açık destekle bilinen Mabel Matiz'in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği sorulmasını şiddetle kınıyor, başta ÖSYM başkanı olmak üzere olayda dahli olanların milletimizden özür dileyerek istifa etmeye davet ediyoruz. Mil-Diyanetsen olarak kurulduğumuz günden beri sürekli İstanbul Sözleşmesi'ne vurgu yapmış ve LGBT örgütlerinin gençlerimiz ve aile kurumunu hedef alan faaliyetlerine dikkat çekmiştik. Mil-Diyanetsen olarak bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ÖSYM'nin skandal sorusuyla görmüş olduk.  İkide bir bize ‘İstanbul Sözleşmesi ve LGBT örgütleri hakkında çok ileri gidiyorsunuz, başka işiniz yok mu?' diye serzenişte bulunan diğer STK'lar, şimdi bizi daha iyi anlıyor olmalıdırlar. En son Diyanet İşleri başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza suç duyurusunda bulunma küstahlığını gösteren bu örgütler, işi YKS sınavına giren gençlerimize reklamlarını yaptıracak boyuta getirmişlerdir. Mil-Diyanetsen olarak sürekli 'İstanbul Sözleşmesi iptal edilmeli ve faaliyet gösteren tüm LGBT örgütleri acilen kapatılmalıdır' diye haykırdık ve haykırmaya da devam edeceğiz. Ülkemizde faaliyet gösteren milli ve manevi duyarlılığı olan tüm STK'ları da bize destek vermeye, yanımızda olmaya davet etmiştik. Maalesef ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' felsefesini kendilerine düstur edinen bu duyarsız STK'lar gerekli tepkiyi ortaya koyamamışlardır. İstanbul Sözleşmesi'nden gücünü alan bu örgütler sadece televizyon, sinema, reklam, sosyal medyada değil; ÖSYM gibi bir kurumda bile kendini ve rengini ortaya koyarak aile kurumumuzu yıkmaya, gençlerimizi zehirlemeye devam etmektedirler. Mil-Diyanetsen olarak tek başımıza da kalsak başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere aileye zarar veren tüm yapılara ve oluşumlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Aile Bakanı'mızın da gerekli hassasiyeti göstermesi ve acil tedbirler alması gerekmektedir. Aile bakanlığı, aileyi korumak için kurulmuş bir bakanlıktır. Tüm bu gelişmelere kayıtsız kalması düşünülemez. Son yıllarda yaşadığımız manevi tahribat; sadece gençlerimiz değil, aile kurumunun tüm bireylerini etkileyecek hadde ulaşmıştır. 26 dakikada alelacele kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar gözden geçirilip, LGBT örgütlerinin faaliyetlerinin acilen durdurulmasını, TV dizileri ve ahlaksız programlara karşı daha etkin tedbirler alınmasını talep ediyoruz. Son olarak memleketimizde bunca düşünür, memleketimize mal olmuş bunca âlimlerimiz varken dünkü YKS sınavında Mabel Matiz skandalına imza atan ÖSYM başkanı derhal milletimizden özür dilemeli ve istifa etmelidir. Bu affedilecek, göz ardı edilecek basit bir hata değildir."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59903)
01 Temmuz 2020 Çarşamba 17:15
Katiliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59869)
30 Haziran 2020 Salı 15:33
Hırsızlıklar normal, çalmalar çırpmalar normal,
Belediyeye başkan yardımcısının oğlunu almak normal kimse konuşmaz ama birinin bireysel günahı hepimize batar.
Lut kavmi başka pislikten helak oldu ama bizede ilerde BİNGÖL KAVMİ hırsızlık, torpil, adam kayırma ve yalancılıktan helak oldu derlerse şaşmam.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın