YKS sınavı TYT Türkçe testinde Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği sorulmasına tepki gösteren Mil-Diyanet Sen Solhan İlçe temsilciliği, bunun affedilecek, göz ardı edilecek basit bir hata olmadığına dikkat çekip soruda dahli olanları milletten özür dileyerek istifa etmeye davet ettiklerini belirtti.
Mil-Diyanet Sen Solhan İlçe Temsilcisi Abdurrahman Bildik, YKS sınavında çıkan bir soru üzerine yaptığı açıklamada bunun göz ardı edilecek basit bir hata olmadığını belirtti.
Bildik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"ÖSYM, dün yapılan YKS sınavı TYT Türkçe testinde yaşantısı ile gençlere kötü örnek olan, LGBT'ci örgütlerin yürüyüşlerinde dikkatleri çeken, aile kurumunu alenen hedef alan LGBT'nin sözde eylemlerine sosyal medyadan verdiği açık destekle bilinen Mabel Matiz'in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği sorulmasını şiddetle kınıyor, başta ÖSYM başkanı olmak üzere olayda dahli olanların milletimizden özür dileyerek istifa etmeye davet ediyoruz. Mil-Diyanetsen olarak kurulduğumuz günden beri sürekli İstanbul Sözleşmesi'ne vurgu yapmış ve LGBT örgütlerinin gençlerimiz ve aile kurumunu hedef alan faaliyetlerine dikkat çekmiştik. Mil-Diyanetsen olarak bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ÖSYM'nin skandal sorusuyla görmüş olduk. İkide bir bize ‘İstanbul Sözleşmesi ve LGBT örgütleri hakkında çok ileri gidiyorsunuz, başka işiniz yok mu?' diye serzenişte bulunan diğer STK'lar, şimdi bizi daha iyi anlıyor olmalıdırlar. En son Diyanet İşleri başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza suç duyurusunda bulunma küstahlığını gösteren bu örgütler, işi YKS sınavına giren gençlerimize reklamlarını yaptıracak boyuta getirmişlerdir. Mil-Diyanetsen olarak sürekli 'İstanbul Sözleşmesi iptal edilmeli ve faaliyet gösteren tüm LGBT örgütleri acilen kapatılmalıdır' diye haykırdık ve haykırmaya da devam edeceğiz. Ülkemizde faaliyet gösteren milli ve manevi duyarlılığı olan tüm STK'ları da bize destek vermeye, yanımızda olmaya davet etmiştik. Maalesef ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' felsefesini kendilerine düstur edinen bu duyarsız STK'lar gerekli tepkiyi ortaya koyamamışlardır. İstanbul Sözleşmesi'nden gücünü alan bu örgütler sadece televizyon, sinema, reklam, sosyal medyada değil; ÖSYM gibi bir kurumda bile kendini ve rengini ortaya koyarak aile kurumumuzu yıkmaya, gençlerimizi zehirlemeye devam etmektedirler. Mil-Diyanetsen olarak tek başımıza da kalsak başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere aileye zarar veren tüm yapılara ve oluşumlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Aile Bakanı'mızın da gerekli hassasiyeti göstermesi ve acil tedbirler alması gerekmektedir. Aile bakanlığı, aileyi korumak için kurulmuş bir bakanlıktır. Tüm bu gelişmelere kayıtsız kalması düşünülemez. Son yıllarda yaşadığımız manevi tahribat; sadece gençlerimiz değil, aile kurumunun tüm bireylerini etkileyecek hadde ulaşmıştır. 26 dakikada alelacele kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar gözden geçirilip, LGBT örgütlerinin faaliyetlerinin acilen durdurulmasını, TV dizileri ve ahlaksız programlara karşı daha etkin tedbirler alınmasını talep ediyoruz. Son olarak memleketimizde bunca düşünür, memleketimize mal olmuş bunca âlimlerimiz varken dünkü YKS sınavında Mabel Matiz skandalına imza atan ÖSYM başkanı derhal milletimizden özür dilemeli ve istifa etmelidir. Bu affedilecek, göz ardı edilecek basit bir hata değildir."
Hırsızlıklar normal, çalmalar çırpmalar normal, Belediyeye başkan yardımcısının oğlunu almak normal kimse konuşmaz ama birinin bireysel günahı hepimize batar. Lut kavmi başka pislikten helak oldu ama bizede ilerde BİNGÖL KAVMİ hırsızlık, torpil, adam kayırma ve yalancılıktan helak oldu derlerse şaşmam.
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
18.06.2026
00:50
Bingöl Üniversitesi'ne 'Spor Dostu Kampüs' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, YÖK tarafından yürütülen 'Spor Dostu Kampüs' projesi kapsamında ödüle layık görüldü. Üniversite, spor altyapısı, öğrencilere sunduğu sportif imkânlar ve sağlıklı yaşamı teşvik eden çalışmalarıyla bu unvanı almaya hak kazandı.
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
18.06.2026
00:46
Şehit Tan'ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) tarafından Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Güvenlik Korucusu Saim Tan Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın