Kürtler'in kimsenin tekelinde olmadığını belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten: Hiç kimsenin tehdit ve şantajlarına boyun eğecek durumda da değiliz. Sözde değil özde Kürtüz. Görevi Diyarbakıra ve bölgeye hizmet olanların şiddeti körükleyen, tansiyonu yükselten, seviyesiz açıklamaları, Kürt halkının geleceğine bir şey katmaz dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten ve Galip Ensarioğlu, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Şırnak Milletvekili Emin Dindar ve Van Milletvekili Mustafa Bilici ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
“Son günlerde birileri, kendilerini sözde Kürtlerin temsilcileri olduğunu iddia edenler, AK Parti'deki Kürt kökenli milletvekilleri kardeşlerimize yönelik, haddini aşan açıklamalarda bulunuyorlar” diyen İçten: “AK Parti milletvekillerini tehdit etmeye çalışıyorlar. Herkes işine bakacak. Belediye Başkanıysa belediye başkanlığını, siyasetçiyse siyasetini yapacak. Bizler onurlu ve şerefli insanlar olarak tehditlere hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyiz. Elhamdülillah Müslüman ve Kürt'üm” dedi.
İçten: “Kürtler kimsenin tekelinde değildir. Elinde silah olanlardan metin alıp okuyan, sözde siyasilerin alçak seviyelerine inmek bizlerin işi değil. Son zamanlarda örgüt baskısı ile siyaset yapan şahsiyetler, siyasi olarak söyleyecek lafları kalmadığından, alçakça hakaret ederek biz gerçek Kürtleri suçlamakta ya da Kürt milletvekillerini hedef tahtası haline getirmeye çalışmaktadırlar. Görevi Diyarbakır'a ve bölgeye hizmet olanların şiddeti körükleyen tansiyonu yükselten, seviyesiz açıklamaları; Kürt halkının geleceğine bir şey katmaz. Bizimle siyasi arenada konuşamayanlar, siyasi söylemleri olmayanlar, halkı galeyana getirmeye çalışıyorlar. Onlar ancak ellerine içi boş bir teneke alıp çalmasını iyi bilirler” ifadelerini kullandı.
“Kimse bizim onurumuz ve şerefimizle oynayamaz” diyen İçten, “Kendilerinin çocukları lüks arabalara binecek, 5 yıldızlı otellerde eğlenecek, kendi çocuklarını şiddetten uzak tutacak ama kendi halkının çocuklarının ellerine taş ve molotoflar vererek sokaklara döküp hapislere girmelerini isteyecekler. Hadi oradan. Bu mudur Kürt halkını savunmak?Onlar da Kürt milletvekilleri, biz de Kürt milletvekilleriyiz. Bizler ve onlar arasındaki fark siyahla beyaz arasındaki fark gibidir. Biz her gün halkın içindeyiz. Onlar yurt dışında koca şehirlerde lüks otellerde gezip tozuyor. Bizler Ramazan ayında gecekondulardaki halkımızla birlikte iftar açarken, onlar evli oldukları halde sevgilileriyle birlikte ellerinde içki şişeleriyle Antalya ve Bodrum'da tatil yapıyorlar. Onlar ellerine taş alıp esnafa ve emekçilere atıyorlar. Onlar sabahlara kadar kumarhanelerde zar atıyorlar. Bizler ise, hastanelerde yatanların refakatçileri oluyoruz. İşte farkımız bu” dedi.
Baydemir'e yanıt
Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da, “Her şeye eyvallah, küfüre, hakarete asla müsaade etmeyiz. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı aslında bizlerin de zaman zaman fikrini beğendiği ve kendisine değer verdiği bir şahsiyet kalkıp Van'da KCK operasyonlarından sonra yaptığı açıklama Kürt milletvekillerine yönelik yaptığı hakaret kabul edilebilir, yutulabilir cinsten değildir. Buna sessiz de kalamayız” dedi.
Zana'nın sözlerini hatırlattı
Leyla Zana'nın bir gazetede yer alan sözlerine gönderme yapan Ensarioğlu: “Birileri bizi öldürebilir ama suratımıza tükürmek o kadar kolay değil, kimsenin de haddi değil. Kan üzerinden siyaset yaparak bugün hala şiddeti reddedemeyen bir anlayışın dönüp de Leyla Zana'ya kulak vermesi lazım. Bugün Hürriyet gazetesinde sağduyulu bir sesi duyduk, iradesini teslim etmeyen onurlu bir duruşun sesini de duyduk bu sese kendilerinin kulak vermesi lazım” şeklinde konuştu.
basın açıklamaları çok anlamsız çünkü eşref bey olsun cuma bey olsun kürt veya kürtlük kavramı onların umurlarında değil ve bir tane açıklamaları yoktur bu konuda. o yüzden onların kürtleri temsil etme gibi bir düşünceleri yoktur sadece birileri metin vermiş ve onlar okumuş. asıl amaçları atamalar ve ekonomi o yüzden anlamsız!!!
Allahınıza kurban, bugüne kadar ne yaptnız kürtler için. mesela uluderede ölenler için Bakanınız 'ölmeseler yargılanacaklardı' dediğinde neredeydiniz. Kimse kimsenin temsilcisi değil beyler, toplum mühendisliğini bırakın, siz villalarınızda oturadurun, bu halk neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, sizede temsilinizede ihtiyacı yok.
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın