Türkiye geneli dolaşarak 'Halkla Buluşma' konferansları düzenleyen Milli Gazete temsilcileri, dün de 'Türkiye'de manevi tahribata karşı basının tavrı ne olmalı?' başlıklı konferansla okuyucuları ile buluştu.
Saat 15.00'da başlayan konferansa Milli Gazete Yazı İşleri Müdürü Hasan Durmuş, Bingöllü Eğitimci-Yazar Ali Haydar Haksal, Dağıtım Genel Koordinatörü Neşet Çevik, Adana Bölge Müdürü Muttalip Özer, Adana Bölge Dağıtım ve Promosyon sorumlusu Mustafa Akdumanlı, Milli Gazete İl Temsilcisi Muhittin Gili, çeşitli siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.
Konferansta kürsüye ilk gelen Saadet Partisi (SP) Bingöl İl Başkanı Bedri Tuğ, Saadet Partisi İl faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.
Milli görüş hareketinin tarihi ile ilgili çalışmalar başlattıklarını aktaran Milli Gazete Yazı İşleri Müdürü Hasan Durmuş'da, başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm ülkelerdeki, Milli Görüş Hareketleri faaliyetleri doğrultusunda bu konferansları düzenlediklerini ifade etti.
Milli Gazete köşe yazarı Ali Haydar Haksal da, yaptığı konuşmasında son dönem siyasi olaylarını ve özellikle Milli Görüş geleneğinin düşünce çizgisini vurguladı.
Haksal, "Ne zaman Milli Görüş siyaseti yönetim kademelerinde ve Türkiye Büyük millet Meclisi'nde yer almıştır, işte o zaman meclisin duvarlarında yazılı olan 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' cümlesi anlam kazanmıştır. Ne zaman Milli Görüş siyasetçileri Meclis'ten siyasetten uzaklaştırılmışsa işte o zaman bu cümle şirazesinden çıkmıştır."
Milli Gazete Yazı İşleri Müdürü Hasan Durmuş, konferansta şöyle konuştu: "Kaynağını haktan alan Milli Görüş, yeryüzünde insanlık için, doğrunun, iyinin, güzelliğin, huzur ve barışın tesis edilmesi gayretlerinin gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması içim 'Milli Görüş Araştırmaları Merkezi' kurulmuş ve bu doğrultuda yurt konferansları düzenlenmiştir."
bingolgazetesi