KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Mısır'da peş peşe patlamalar

Mısır'ın Sina yarımadasındaki turistik Dahab kentinde, farklı noktalarda meydana gelen 3 ayrı patlamada 30 kişinin öldüğü, 160'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır`da peş peşe patlamalar
25 NİSAN 2006 SALI 09:31
0
2079
0
AA aa
Mısır'ın Sina yarımadasındaki turistik Dahab kentinde, farklı noktalarda meydana gelen 3 ayrı patlamada 30 kişinin öldüğü, 160'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Patlamaların olduğu bölgeye giden sağlık görevlisi Dr. Said Essa, yalnızca El Halik Oteli'ndeki patlamada 30 kişinin öldüğünü, 160'dan fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Güvenlik kaynakları, yaralananlar arasında durumu kritik olanların da bulunması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini kaydetti.

Daha önce patlamanın olduğu otelin adının, ''El Maşrabiye'' olduğu bildirilmişti. Arap televizyonu El Cezire, patlamaların birer otel, süpermarket ve köprüde meydana geldiği haberini verdi. Görgü tanıkları, patlama olan turistik çarşıdaki restoranın çevresinde, parçalanmış cesetler gördüklerini aktardı. Mısır'ın turistik bölgesi Sina yarımadasındaki tesislerin, tatil dönemi nedeniyle dolu olduğu ve bölgenin çok kalabalık olduğu bildiriliyor.
Eş zamanlı patlamaların sebebi henüz açıklanmadı.

İsrail, geçtiğimiz günlerde vatandaşlarına Sina yarımadasında saldırı düzenlenebileceği uyarısı yapmıştı.

Deheb, Sina yarımadasının doğusunda Akabe Körfezi'nde yer alıyor.

Mısır'ın İsrail sınırındaki Taba ve Ras Şitan tatil yörelerine 2004 yılının Ocak ayında düzenlenen bombalı saldırılarda 34, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Şarm El Şeyh'teki bombalı saldırılarda ise çoğu turist 64 kişi hayatını kaybetmişti.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın