KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Möller'in ziyaret talebi reddedildi

ANKARA - Türkiye, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Danimarkalı Micheal Möller'in Kıbrıs sürecinde tarafsız bir rol oynayamayacağı yönünde duyduğu rahatsızlığı Annan'a iletti. Möller'in Ankara'yı ziyaret talebi ise reddedildi.

Möller`in ziyaret talebi reddedildi
16 MART 2006 PERŞEMBE 09:43
0
1447
0
AA aa
Ankara, Möller'in, BM Genel Sekreteri Annan'ın misyonunda AB mekanizmasını öne çıkararak, AB'yi devreye sokmayı amaçlayan yaklaşımlar sergilemesinden rahatsızlık duyuyor.

Bu bağlamda Möller'in Kıbrıs sürecinde tarafsız olamayacağı görüşünde olan Ankara, konuya ilişkin endişesini Annan'a aktardı.

Kaynaklar, Möller'in, Annan ile Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos'un Paris'te yaptığı görüşmenin ardından Ankara'yı ziyaret etme talebinin de bu çerçevede reddedildiğini belirttiler.  Bu arada kaynaklar, Annan ile Papadopulos görüşmesinin ardından yapılan ortak açıklamanın, BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonuna uygun olmadığının tespit edildiğini ve bu yönde BM'den izahat istendiğini belirtti. Kaynaklar, gelen yanıtın, bu açıklamanın bir mutabakat olmadığı, kendilerinin de bunu bir mutabakat olarak algılamadıkları yönünde olduğunu kaydettiler.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ay sonunda ABD'yi ziyaret etmesinin planlandığı, bu konudaki çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Ziyaretin kesinleşmesi durumunda, Gül'ün BM Genel Sekreteri Annan ile de bir araya gelmesi öngörülüyor.

www.mynet.com.tr

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın